11 Юли, 2024 19:21 2 257 0

WhatsApp вече може да чете гласови съобщения и при Android

  • whatsapp-
  • meta-
  • facebook-
  • android

Функцията за момента е с ограничена наличност

WhatsApp вече може да чете гласови съобщения и при Android - 1

Технологичният гигант Meta въвежда нова функция в популярното си приложение за съобщения WhatsApp - транскрипции на гласови съобщения за потребителите на Android. Тази функционалност, която в момента е в процес на бета тестване (версия 2.24.15.5), следва успешното ѝ разпространение сред потребителите на iPhone през май.

Новата функция има за цел да подобри достъпността и удобството чрез преобразуване на гласови съобщения в текст. Първоначално WhatsApp ще поддържа английски, испански, португалски, руски и хинди, но обещава в бъдеще да включи още езици.

Избирането на тази функция обаче изисква изтеглянето на допълнителен пакет данни, за да се осигури транскрипция на съобщенията на устройството, като поверителността на потребителите остава приоритет, твърдят от Meta.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА