15 Юли, 2024 14:24 1 161 0

Лесният за поправка CMF Phone 1, все пак не е толкова лесен за поправка (ВИДЕО)

  • cmf-
  • cmf phone-
  • nothing

Устройството получава средна оценка

Лесният за поправка CMF Phone 1, все пак не е толкова лесен за поправка (ВИДЕО) - 1

Модулният дизайн на CMF Phone 1 накара технологичния свят да заговори за потенциала му за ремонт от страна на потребителите. В края на краищата винтовете на задния панел изглеждат като отворена покана за ентусиасти от типа "направи си сам". Но неотдавнашният видеоклип за разглобяване на PBKreviews хвърля малко светлина върху този ентусиазъм. Докато задният капак се отделя с няколко стандартни винта, в стремежа за достъп до батерията ви очаква решаващо препятствие: защитен слой, който изисква отстраняване и за съжаление отменя гаранцията.

Това не е единственото препятствие по пътя към спасението на самообслужването. Въпреки модулните си обещания CMF Phone 1 получава само средна оценка 6,5 от 10 по скалата за ремонтопригодност. При разглобяването на PBKreviews беше открит умело скрит винт под задния панел, който действа като пазител срещу лесния достъп до вътрешните части на телефона. Освен това демонтирането на компоненти като дънната платка и високоговорителите се оказва сложно занимание, което изисква повече от основен набор инструменти и малко смелост.

Така че, модулният дизайн на CMF Phone 1, макар и интригуващ, изглежда по-скоро като маркетингов трик, отколкото като истинско доказателство за удобство на потребителя, когато става въпрос за ремонт. Макар че телефонът може да изглежда примамлив за тези, които се увличат по проекти за разглобяване през уикенда, реалността е, че повечето ремонти вероятно ще изискват посещение при професионалисти, независимо дали става въпрос за гаранция или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА