24 Юли, 2024 17:35 1 528 6

Rivian драстично намали времената за зареждане с помощта на нов софтуер

  • rivian-
  • батерия-
  • lfp-
  • зареждане

Разбира се, основен виновник е LFP батерията

Rivian драстично намали времената за зареждане с помощта на нов софтуер - 1

Rivian постигна значителен напредък в подобряването на ефективността на зареждане на своя електрически SUV R1S. Въвеждането на литиево-желязофосфатна (LFP) батерия за базовия модел доведе до впечатляващи резултати, особено по отношение на скоростта на зареждане.

Неотдавнашните актуализации на софтуера допълнително оптимизираха времето за зареждане, като сега R1S може да се зарежда от 0 до 100% за малко под един час на някои зарядни станции. Това е значително подобрение в сравнение с предишните поколения и позиционира базовия модел като най-бързо зареждащия се вариант в гамата.

LFP батерията предлага предимства по отношение на издръжливостта, цената и безопасността в сравнение с традиционните никел-манганово-кобалтови батерии. Въпреки че има някои ограничения, като например по-ниска енергийна плътност и пробег, тези недостатъци се смекчават от другите предимства на батерията.

Решението на Rivian да приеме технологията LFP за базовия модел R1S показва, че се фокусира върху практическата ефективност и рентабилността.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фъш и реклама

    9 0 Отговор
    Във формулата за запазване на мощността, няма софтуер. Все някоя от другите величини се променя и остават само "някои зарядни станции", някъде си.
  • 2 Ехааа

    9 0 Отговор
    С електрокар 4 часс на 40С на Кулата, неочаквано добра комбинация😉 Час зареждаш преди Кулата, чакаш 4 часа и след границата още поне час зареждаш, но освен теб има още поне 200 джендърa с електрокари и тези часове стават 24😂
  • 3 Слаб 2+

    6 0 Отговор
    Ако можете със софтуер да направите така,че да ям на три дена веднъж би било добре.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Антиелектрика

    0 0 Отговор
    Мммм дааааа и на тези "някои зарядни станции" кабела е като водопроводна тръба 3".