25 Юли, 2024 15:37 3 525 7

Kawasaki показа водороден мотоциклет

  • kawasaki-
  • h2-
  • ninja-
  • водород

Двигателят е с капацитет от 1000 кубика

Kawasaki показа водороден мотоциклет - 1

Kawasaki представи значителен скок напред в областта на устойчивия транспорт. Използвайки познатата платформа на емблематичния Ninja H2 и адаптирайки я за използване на водород като източник на гориво, компанията представи мотоциклет задвижван от водород. Този прототип предлага визия за бъдещето, където високопроизводителните мотоциклети могат да съществуват съвместно с намалени емисии. Задвижваният с водород двигател не само запазва вълнуващото изживяване при каране, но и решава проблемите с пробега и зареждането с гориво, които често се свързват с електрическите мотоциклети.

Kawasaki показа водороден мотоциклет

Въпреки че технологията все още е в етап на развитие, плановете на Kawasaki за производство в началото на 2030 г. са сигнал за дългосрочен ангажимент към водорода като жизнеспособна опция за гориво. Успешното комерсиализиране на този мотоциклет несъмнено ще зависи от разширяването на водородната инфраструктура и подкрепящите я регулаторни рамки.

Двигателят не е единствената промяна, тъй като мотоциклетът е оборудван с резервоари за водородно гориво, както и с бордова "система за подаване на водородно гориво". Тези компоненти очевидно са поставени отзад и са проектирани така, че да изглеждат като твърди куфари.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 очевидец

    13 8 Отговор
    Няма да има вече донори, като карат такива мотоциклети, защото ще остават само молекули.
  • 2 Ха ха ха ха

    8 3 Отговор
    Намерила млада невеста секира зад вратата - българска, народна поговорка. Това е БЪЛГАРСКО ОТКРИТИЕ ОТ ИЛИЯ ВЪЛКОВ, ИЗВЕСТЕН ОЩЕ КАТО ЮЛ БРАУН, ОЩЕ МИНАЛИЯ ВЕК. Откритието е патентовано като БЪЛГАРСКО и самият Илия Вълков е правил демонстрация във ФАЩ, като изминава огромно разстояние с автомобил, с такава горивна система. За суровина е използвана ВОДА, поставена в резервоар. По известни причини това е оставено в мълчание и сега някой "откривател" се обкичва с "чудодейно откритие", все едно той го е създал. АнаЩе родни полютици мълчат и се държат като изпльоскани с мокър пешкир по кратуната. Сигурно не е коректно да засенчваш колонизатора, господар. Току виж се обидил. От това се силно интересуват руснаци, китайци и др.
  • 3 българина

    8 2 Отговор
    моля човекът превел статията да обясни в отделена статия словосъчетанието УСТОЙЧИВО ГОРИВО. изразът се състои от две прозззти думи без двусмислие, но в съчетание, означават пълна глупост!!!! ако има устойчиви горива, кои са неустойчиви, и в какво се състои неустойчивостта или устойчивостта им! на времето ли са устойчиви, на температура ли, на влага ли, на други условия като проззтотия ли... Тоя новоговор е като есперанто, много думи незначещи нищо

    Коментиран от #5

  • 4 Пано

    1 1 Отговор
    Я си помислих, че се задвижва с GEET-генератора на адаша Пол Пантон, а то било с резервоари с имплозионни бомби.
  • 5 Ония с Фордо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "българина":

    Устойчиве горива ползваш и сега - био горива.
    Неустойчивите са атомните горива - и тех ги ползваш .
    А производството на водород не е екологично и е много енергоемко - за производството му са необходими голямо количество изкопаеми горива и големи количества енергия за преобразуването им във водород .
  • 6 Евро Пейка

    2 0 Отговор
    Долното си спомням по химията учихме за устойчиви - труднозапалими и неустойчиви - самозапалими , ама горива ли беше или химични елементи вече незнам .
  • 7 ОФФФ

    2 0 Отговор
    Бай Ганьовци коментират японски технологии!