25 Юли, 2024 17:23 2 621 7

Apple Maps вече може да се използва на всеки компютър

  • apple-
  • apple maps-
  • google maps-
  • safari

Бета версия е налична за достъп чрез уеб браузър

Apple Maps вече може да се използва на всеки компютър - 1

Apple най-после прехвърли своята картографска услуга в уеб пространството. Дългоочакваният ход на технологичния гигант е под формата на бета версия, която позволява на потребителите да имат достъп до Apple Maps директно от уеб браузърите си.

Макар че първоначалното предложение е базово и предоставя основни функционалности като търсене и упътване, Apple обещава през следващите месеци да подобри уеб изживяването с функции като Look Around - нейната версия на Street View. Това разширяване е стратегически ход за разширяване на обхвата на Apple Maps и потенциално намаляване на господстващото положение на Google в сферата на онлайн картографирането.

Като прави Apple Maps достъпни в интернет, Apple прави стъпка към по-платформено ориентиран подход - промяна, която е в съответствие с по-широките тенденции в индустрията. Въпреки това компанията е изправена пред огромно предизвикателство да привлече потребители от дълбоко наложилата се Google Maps. За да успее, Apple ще трябва да предостави превъзходно потребителско изживяване и иновативни функции, които да я отличат от конкуренцията.

Уеб версията на Apple Maps в момента е в бета-версия с поддръжка за Safari, Chrome и Edge на Mac и Windows. Очаква се с напредването на услугата Apple да разшири съвместимостта на браузърите и да въведе допълнителни функции.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГолеМ КАР

    0 0 Отговор
    За целата редакцийиаЯ

    Коментиран от #2

  • 2 По-спешъл за аФторкъкъ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГолеМ КАР":

    Галина
  • 3 И на всеки километър

    0 0 Отговор
    също тоже
  • 4 мани беги

    5 0 Отговор
    не инсталирайте картите на големите компании ... то и на малки де ... ще се появите кат малка точка на техните карти за следене ... преброяват ни, следат ни ... за къв чемер ви е да я инсталвате

    Коментиран от #5

  • 5 Джон

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "мани беги":

    Ти си комунист

    Коментиран от #6

  • 6 ОМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    Ти си сбърканяк

    Коментиран от #7

  • 7 Джон

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ОМГ":

    Щом харесваш НРБ какъв да си?