6 Август, 2024 16:42 1 048 5

Tesla изпробва по-бързо зареждане на част от колите си

  • tesla-
  • cybertruck-
  • зареждане

За сега в програмата са включени определни Cybertruck

Tesla изпробва по-бързо зареждане на част от колите си - 1

Tesla напредва в усъвършенстването на възможностите за зареждане на своя Cybertruck. Последните тестове показаха, че електрическият пикап вече може да достигне скорост на зареждане до 325 киловата, което значително надхвърля обявената по-рано максимална скорост на зареждане от 250 kW.

Този пробив бе наблюдаван на модернизирана станция Tesla Supercharger, оборудвана с най-новата технология за зареждане V4. Макар че 123-киловатчасовата батерия на Cybertruck вече е способна на бързо зареждане, това последно развитие предполага, че е възможно още по-бързо зареждане.

Tesla вече обяви актуализация на софтуера, която ще увеличи скоростта на зареждане на Cybertruck, за да се увеличи пробегът до 300 километра за 15 минути. Последните данни от реални условия обаче показват, че електрическият пикап може да бъде способен на още по-добри резултати.

Тъй като Tesla продължава да усъвършенства мрежата си от суперзарядни устройства и да оптимизира софтуера на автомобила, собствениците на Cybertruck могат да очакват да се възползват от все по-бързо и удобно зареждане. Това развитие е положителен знак за бъдещето на електрическите превозни средства и пътуванията на дълги разстояния.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джибрил

    7 3 Отговор
    Не стига, че е ковчег, па и на ток 🤪
  • 2 Гост

    5 3 Отговор
    Ще има фойерверки по зарядните станции.
  • 3 Недоволен

    1 4 Отговор
    Не е достатъчно, аз всеки ден минавам 1500 км с 5 минутно зареждане. Нямам време да вися по зарядни станции. 15 минути за 300 км са много. Трябва да ги намалят на 1,5 минути за да има смисъл да мина на ток.

    Коментиран от #4

  • 4 Треслюуу

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Недоволен":

    Се прави на интересен - не си оригинален....

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.