23 Август, 2024 15:25 3 957 1

Apple въведе сериозни промени за iPhone в Европа

  • apple-
  • ios-
  • iphone-

Те се очакват с новия ъпдейт на iOS

Apple въведе сериозни промени за iPhone в Европа - 1

Apple обяви серия от значителни промени в своите мобилни операционни системи - iOS 18 и iPadOS 18, за да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз.

Една от най-забележителните промени е разширената възможност на потребителите да задават настройки по подразбиране за различни приложения, които не са на Apple. В допълнение към съществуващите опции за браузъри, поща, пазари за приложения и безконтактни плащания, потребителите вече ще могат да превключват на различни настройки по подразбиране за телефонни разговори, съобщения, управление на пароли, клавиатури и филтри за спам при повиквания.

Тези нови опции по подразбиране ще бъдат достъпни чрез специален раздел „Приложения по подразбиране“ в горната част на настройките на приложенията. Възможността за задаване на тези нови настройки по подразбиране ще бъде въведена в актуализация по-късно тази година.

Освен това през пролетта на 2025 г. Apple ще добави поддръжка за задаване на приложения за навигация и приложения за превод по подразбиране. Това ще осигури на потребителите по-голяма гъвкавост и избор в тези области.

Друга съществена промяна е възможността потребителите от ЕС да изтриват повече вградени приложения. В предстояща актуализация потребителите ще могат да изтриват App Store, Messages, Camera, Photos и Safari. Само Настройки и Телефон ще останат неизтриваеми.

И накрая, Apple ще актуализира екрана за избор на браузър за потребителите в ЕС. Този екран вече ще се показва на всички потребители, които са задали Safari като браузър по подразбиране, независимо дали са го виждали преди. Екранът ще предоставя допълнителна информация за браузърите на трети страни и ще предлага на разработчиците повече данни за работата на екрана за избор.

Тези промени са пряк отговор на Закона за цифровите пазари на ЕС, който има за цел да увеличи конкуренцията и избора на потребителите на цифровия пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аийй

    6 11 Отговор
    17 години чакат айфонаджиите да станат конкуренция на андроидите ф ефропа по приложения БРАФО