24 Август, 2024 11:30 1 583 1

Meta се отказва от конкурента си на Vision Pro

  • meta-
  • apple-
  • quest-
  • vision pro

Изглежда проектът е спрял през изминалата година

Meta се отказва от конкурента си на Vision Pro - 1

Според съобщенията Meta е прекратила разработката на своя конкурент Apple Vision Pro с кодово име La Jolla. Проектът, започнал през ноември 2023 г., е бил спрян поради високите разходи, свързани с използването на MicroOLED дисплеи.

Прекратяването на La Jolla идва на фона на предизвикателния пазар за високотехнологични слушалки. Дори Vision Pro на Apple, чиято цена е 3500 долара, се сблъска с ограничен търговски успех. Това подсказва, че може би няма достатъчно голям пазар за такива скъпи устройства, който да поддържа множество конкуренти.

Главният технически директор на Meta, Андрю Босуърт, призна решението на компанията да отмени La Jolla, като подчерта, че подобни решения са обичайна част от разработването на продукти. Макар че високотехнологичните очила може да са изоставени, Meta остава ангажирана с инициативите си за AR/VR.

В момента компанията работи по по-достъпна версия Quest с кодово име Ventura, която се очаква да бъде пусната на пазара преди края на годината. Освен това Meta ще представи нови очила за AR следващия месец, а Quest 4 се очаква да се появи през 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Бизнесъте и Риск Печели и Риск Губи