28 Август, 2024 17:08 3 514 4

Китай забранява MagSafe на Apple

  • китай-
  • зареждане-
  • magsafe-
  • apple

Промяната ще влезе в сила от 1-ви септември

Китай забранява MagSafe на Apple - 1

Технологията за безжично зареждане MagSafe на Apple, която някога беше отличителна черта на серията iPhone, е изправена пред сериозна пречка в Китай. Китайското правителство е решило да забрани безжичното зареждане на определени честоти, като по този начин забранява продажбата на зарядните устройства MagSafe на Apple, които използват честотата 360 kHz.

Целта на този ход е да се запази редът в авиационната и комуникационната индустрия. В резултат на това Apple ще трябва или да промени работната честота на своята технология MagSafe, или да преустанови продажбите ѝ в Китай.

Забраната има последици за потребителите на iPhone в Китай, тъй като устройствата ще бъдат ограничени до по-бавни скорости на безжично зареждане от 7,5 W. Това е рязък контраст с по-бързите 15W възможности за зареждане, предлагани от MagSafe. Освен това, при положение че други марки като Oppo предлагат 50W безжично зареждане, липсата на MagSafe може да не е сериозна пречка за китайските потребители.

Забраната на зарядните устройства MagSafe подчертава предизвикателствата, с които чуждестранните компании могат да се сблъскат, когато работят на китайския пазар. Тя също така подчертава важността на спазването на местните разпоредби и стандарти, за да се осигури постоянен достъп до пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    с пари всичко става
  • 2 Миле

    1 0 Отговор
    Те щот китайците не правят зарядни за айтелефон , точно за магсейф ще приритат
  • 3 Жоко

    2 1 Отговор
    Последните два реда звучат логично, ако не знаехме запада какви измекяри са.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.