11 Септември, 2024 17:17 2 290 12

Разкриха каква е RAM паметта на новите „айфони“

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 pro

Всички модели разполагат с един и същ капацитет

Разкриха каква е RAM паметта на новите „айфони“ - 1

Според доклад на MacRumors и iSWUpdates и четирите модела iPhone 16 разполагат с 8 GB RAM. Това означава, че iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max запазват същата конфигурация на RAM като своите предшественици, докато iPhone 16 и iPhone 16 Plus получават значително подобрение от 6GB на 8GB.

Допълнителната RAM памет в iPhone 16 и iPhone 16 Plus вероятно е фактор, допринасящ за включването им в набора от функции Apple Intelligence, който ще бъде наличен от октомври. Възможно е iPhone 15 и iPhone 15 Plus, които разполагат само с 6 GB RAM, да не разполагат с необходимата изчислителна мощ за поддържане на тези усъвършенствани функции на AI.

Семейството iPhone 16 ще бъде достъпно за предварителни поръчки на 13 септември и ще бъде пуснато в продажба на 20 септември. Mакар този доклад да е достоверен, Apple не е потвърдила официално спецификациите на RAM паметта на моделите iPhone 16.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    15 2 Отговор
    Аз си взех Шаоми 13 ноте про 5Г със Снапдрагон и 200 мегапикселова камера, ще чакам Ейпъл да ги догони и мога да си взема нещо друго. Ама кога ще е...

    Коментиран от #2

  • 2 Плъмфоун

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    200 мегапиксела е сензорът не камерата. Всички текефони имат малки камери с ограничени възможности, за хубави снимки си трябва фотоапарат с голям обектив с ръчно фокусиране и филм, а не сензор.
  • 3 Шмит

    7 10 Отговор
    Андроидфеновете умират от кеф.... ама от къде да знаят, че иос е толкова ефективна, че не и е необходима толкова памет...

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 4 За твоя информация

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шмит":

    Apple не поставят нищо, което могат да го спестят. Примери от 2007 година насам - поне 50. Така, че щом са сложили 8, значи вече 6 не стигат. Повече уроци - друг път.

    Коментиран от #5

  • 5 Шмит

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "За твоя информация":

    Хахах....За това андроид има опция за затваряне на всчики приложения в беграунд режим а иос няма..... просто защото не е необходимо...

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Урок номер 2 - засега безплатен

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шмит":

    Apple архивира неактивните приложения и записва текущото им състояние на общата памет. Когато потрябват имат анимация на екрана с такава продължителност, какквато е необходима за да се разахвира и ползва. Следващия урок е платен. Стига толкова.
  • 7 Къде сте върли привърженици на ябълчето?

    4 1 Отговор
    Давайте, почвайте да се заяждате/надскачате като малките деца, като същевременно нападате другата страна. Също изтъквайте факти като учени, за да се докажете като по-добрите в спора...

    P.s.: Всички знаем, че АйШитът е за възгорделите се кифли, както и за кл-уните, които си мислят, че като притежават "великия" телефон на ябълката автоматично са нещо повече от останалите...
  • 8 Айцървул

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шмит":

    IOS върви идеално и на Правец 16, толкова е ефективна.
  • 9 Айзомби

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шмит":

    Толкова е ефективна ,че дори няма мултитаск.А след ъпдейт се молиш да тръгне и батерията да не умре преди обяд.

    Коментиран от #10

  • 10 Джон

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Айзомби":

    Какво е това мултитаск, би ли ми го обяснил, че ние го нямаме и не можем да си го представим. Вие, андроидаджиите, знаем, че обичате да работите на телефона, вместо на лаптоп или недай си Боже на десктоп, където работим ние, неразбиращите.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПетраркЪТ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шмит":

    Не му било необходимо. Вземат контрола от ръцете ти, а ти им целуваш техните.