15 Октомври, 2024 18:49 865 7

Huawei представя новата си ОС този месец и „къса“ последните си в връзки с Android

  • huawei-
  • next os-
  • harmonyos

Премиерата е насрочена за 22 октомври

Huawei представя новата си ОС този месец и „къса“ последните си в връзки с Android - 1

Амбициозната операционна система HarmonyOS Next на Huawei, която се разработва от няколко години, най-накрая има своята премиерна дата: 22 октомври. Това съвпада с предполагаемото пускане на серията Nova 13, което може да е сигнал за значителен софтуерен и хардуерен тласък от страна на Huawei.

HarmonyOS Next представлява сериозна промяна за Huawei, като изоставя основата на Android с отворен код и съпътстващите я приложения. Вместо това тя разчита изцяло на собствения код и екосистемата от приложения на Huawei. След пускането на версията за разработчици миналото лято Huawei усърдно изгражда стабилна база от приложения, като според информацията вече са налични над 10 000 приложения и услуги.

Макар и визуално да прилича на своя предшественик, HarmonyOS Next няма възможност да изпълнява приложения за Android. Тя използва самостоятелно разработена операционна система с микроядро, изградена върху ядрото с отворен код OpenHarmony. HarmonyOS Next използва Ark Compiler и Huawei Mobile Services (HMS), за да захранва своите приложения. Освен това тя обещава безпроблемно и унифицирано изживяване между устройствата и облака, с безпроблемна взаимосвързаност между различните форм-фактори. Това означава ангажимента на Huawei към стабилна, самостоятелна екосистема за своите потребители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нощен

    9 1 Отговор
    супер
  • 2 Компетентния

    5 2 Отговор
    честния ционист (евросмакедонския боклук) като ми се качи на самолета, винаги поглежда към своя и крещи колко може "Hua ми се wei".
  • 3 Гориил

    5 1 Отговор
    Това ще увеличи изолацията на американските операционни системи и ще предостави избор на пленените страни. В резултат на това линията на разделяне се разшири и задълбочи. Позволете ми да ви напомня, че само операционни системи с руски произход могат да се инсталират на руски джаджи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    0 1 Отговор
    Пълен смех! Нищо не става, аре бегай!
  • 6 Ъъъ

    1 0 Отговор
    Не знам, но картата им Peдаl за навигация и пр. е пълен шитняк, а приложенията за навигация и пр. са едни от най-използваните от потребителите! Като добавим и това, че ще изолират някои наистина добри приложения за Андроид май, май, ще е "чао Xyйвей" 😉

    Коментиран от #7

  • 7 Мммя

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ъъъ":

    Ползвам Прентал мапс не ме подвела никаде. Добра е.