21 Октомври, 2024 18:24 658 7

Tesla Semi ще се продава в Европа, но какво ще се случи дотогава

  • tesla-
  • илон мъск-
  • semi-
  • камион-
  • пикап

Мъск потвърди наличността на камиона в цял свят

Tesla Semi ще се продава в Европа, но какво ще се случи дотогава - 1

Въпреки първоначалния фокус върху вътрешния пазар, амбициите на Tesla за камиона Semi надхвърлят границите на Северна Америка. Въпреки това глобалната наличност изглежда далечна мечта, като се имат предвид настоящите производствени ограничения. В нова публикация в X, Илон Мъск потвърди, че Semi ще се предлага в целия свят.

Въпреки че Tesla представи Semi на транспортното събитие IAA в Германия и намекна за европейски адаптации, все още има значителни пречки. Европейското Semi вероятно ще се отличава с различно предно окачване за по-добра регенерация на спирачките и по-голяма кабина, за да може да се използва опция за спане.

Настоящата производствена линия на Tesla в Гигафабриката в Невада произвежда само по няколко броя Semi, като досега са произведени само 140 единици. Повечето от тях са за вътрешна употреба, а едва 36 са доставени на клиенти. За да постигне амбициозната си цел от 50 000 Semis годишно, Tesla изгражда специална фабрика в Невада, чието завършване е планирано за 2025 г.

Декларацията на Илон Мъск за глобално производство на Semi може да се окаже оптимистична. Електрическият камион трябва първо да се наложи в САЩ. Tesla трябва да увеличи производството в новия завод и да достави камиони на клиенти, за да потвърди търсенето на пазара и да демонстрира практичността в реални условия. Накратко, глобалното пътуване на Tesla Semi трябва да започне със завладяване на родния терен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    За две години само 140 бр. Тесла Семи.Ще завладеят целия свят скоро.

    Коментиран от #4

  • 2 САЩ..САЩ..

    4 3 Отговор
    Европата ки стане харабски халифат..
  • 3 анонимен

    5 2 Отговор
    Само 36 външни клиенти? От Пепси не искат повече електрически камиони.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    За СЕДЕЕМ години ‼️
    Лично Мъск обеща в края на 2017г линията да заработи и Семи да е на пазара‼️
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор
    Тесльоо ейсега ще скочи в екстаз и ще започне с клиповете си и как един камион щом е на пазара, значи Семи е на пазара❗
  • 6 Митбъстър=идиот

    1 4 Отговор
    Електрическият камион на Тесла е най продавания камион в Америка.За една смяна минава по 1700 км дневно.Скоро ще завладее Европа и целият свят.
  • 7 Пепси кола

    1 0 Отговор
    Това недоразумение става само за превоз на чипс,попкорн и снакс.Натоварено с Пепси кола,няма да потегли и надхвърля разрешеното бруто тегло за товарен автомобил.