28 Октомври, 2024 18:11 983 2

Индонезия забрани продажбите и използването на iPhone 16

  • apple-
  • iphone-
  • индонезия-
  • продажби

Причината е липса на инвестиции от страна на Apple

Индонезия забрани продажбите и използването на iPhone 16 - 1

Индонезийските власти нанесоха удар на Apple, като забраниха продажбата и използването на устройствата от серията iPhone 16 и Apple Watch 10 в страната. Тази драстична мярка е следствие от неуспеха на Apple да изпълни обещанията си за местни инвестиции.

Съобщава се, че Apple е поела ангажимент да инвестира 1,71 трилиона индонезийски динара (приблизително 100 млн. евро) в индонезийски съоръжения за научноизследователска и развойна дейност. Въпреки това те са изпълнили само част от това обещание, като досега са достигнали 1,48 трилиона IDR (90 милиона евро). Този недостиг накара индонезийското министерство на промишлеността да откаже издаването на важни сертификати - международния идентификатор на мобилното оборудване (IMEI) - за последните модели iPhone и Apple Watch.

Забраната е насочена предимно към продажбите и търговската употреба. На туристите и членовете на екипажа на авиокомпаниите е разрешено да внасят и използват до две устройства iPhone 16 в Индонезия. Продажбата на тези устройства на местно ниво обаче е строго забранена.

Индонезия прилага политика, наречена сертифициране на нивото на вътрешния компонент (TKDN). Тази разпоредба задължава чуждестранните компании, които извършват дейност на територията на страната, да включват поне 40% местно съдържание. Дружествата могат да постигнат това по различни начини, включително чрез местно производство, разработване на софтуер или създаване на центрове за научноизследователска и развойна дейност.

Неспособността на Apple да спази инвестиционните ангажименти на Индонезия доведе до значителен неуспех за компанията на този важен пазар. Предстои да видим дали Apple ще се справи с тези опасения и ще намери начин да представи отново най-новите си продукти на индонезийските потребители.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    5 0 Отговор
    Малък жълт к000р за iShit...