Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 19:35 43 781 50

Бизнесменът Тошо Тошев пред ФАКТИ: Фирми на Васил Божков все още ми дължат пари

  • тошо тошев-
  • бизнесмени-
  • факти-
  • лили маринкова-
  • васил божков-
  • илия павлов-
  • енергетика

Тошо Тошев разказа, че е водил изтъкнати учени от Съветския съюз при Илия Павлов, но срещата не се състояла

Бизнесменът Тошо Тошев пред ФАКТИ: Фирми на Васил Божков все още ми дължат пари - 1
Снимка: ФАКТИ

''Има много специфични български причини, поради които ние започнахме да реорганизираме икономиката - от държавна в частна. Включиха се в тази дейност - хора без квалификация, без необходимите задръжки. Те търсеха бързите печалби, бързите ефекти, и не ги интересуваше индустрията, а ги интересуваха личните им сметки. Освен това тези, които имаха заслуга, освен ние живеещите в социализма, да се срине социализма, те очакваха и получиха това, което трябва. Те много силно помогнаха за унищожаването на българската икономика'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бизнесменът Тошо Тошев.

''Аз много пъти съм се опитвал тези лица, които вие съобщихте - Илия Павлов, Васил Божков, Цветан Василев, да разбера какво представляват, какви са техните намерения, какви са техните мисли. Ето, аз съм довеждал изтъкнати учени от Съветския съюз при Илия Павлов. Уреждат ги хора, които са близки негови сътрудници, бяха министри едно време. Идват хората от Москва, срещата не се състои, те не знаят къде се намират. Той нямаше квалификация за една такава дейност. Беше събрал много изтъкнати индустриалци, но тези индустриалци без екипите, с които си работеха, те не можеха нищо да свършват, освен да съветват. Васил Божков тръгна в друго направление. Аз съм работил лично с две от неговите фирми и съм им предлагал невероятни технологии - за пътното строителство'', заяви Тошев и обясни, че фирмите на Васил Божков и до днес нищо не са му платили за пробния опит с технологията.

Той допълни, че е имал убеждението, че не трябва да се занимава с Васил Божков посредством дела.

''В българската енергетика протичат много интересни процеси и всеки знае, че ако се занимаваш с енергетиката - може да спечелиш много пари. Като противовес на производството на гуми и на разширяване на цялостната дейност на комбината във Видин, се появиха хора, които отработиха следната схема: няма да се произвеждат гуми, ще се произвежда само ел. енергия. Но там има един член в закона за енергетиката, след като два пъти се използва топлинната енергия, след като се произведе в парните котли, тя отива парата.. върти турбините, прави ел. енергия, ако отиде и за технологични нужди, за гуми. Това означава високоефективно комбинирано производство на топлинна електрическа енергия. Цената нараства два пъти. Те по тази схема изсмукаха 300 милиона от НЕК'', заяви още бизнесмена Тошо Тошев.

''По този начин, вие знаете ли колко милиона са източени от НЕК? Не се дават пари за разширяване на мощностите, за ремонт на мощностите. Не искам да говорят за ''Марица Изток 2''. Вижте, сегашният председател на ДКЕВР, това е по негова информация, Иван Иванов, ми разказваше за едни невероятни злоупотреби извършени от ръководството там - В ТЕЦ ''Марица Изток 2''. Държавната ТЕЦ! Иван Иванов е действащо лице. Няма институции, които да контролират закононарушенията и престъпните деяния. Няма институции! Ние българите сме склонни към нарушения и трябва да има невероятен контрол'', допълни бизнесменът.

''Трябва цялостна система от всички институции - парламент, министерства'', каза Тошев и добави, че според него енергетиката е най-корумпираната дейност в България.

''Бизнесмените трябва да разберат, че трябва да спазват законите и правилата. И тогава имат свобода да приказват, както аз приказвам. Ето ги тия на КПП-то, но заслужава ли си главният прокурор да ходи там? Не! Един редови прокурор ще отиде и ще ги арестува. Няма да видят бял свят, докато не се разкрие всичко'', каза още той.

Целия разговор вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен код от картинката

    71 12 Отговор
    червендалест ретро алкохолик, колкото до отношенията му с Божков-
    търкулнало се грънето, пък си намерило похлупката..
  • 2 Политически Хроники

    78 31 Отговор
    В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАФИОТИ У НАС СА "ГРАВИТИРАЛИ" ОКОЛО БСП - СПОНСОРИРАЛИ СА ГИ СРЕЩУ "ЧАДЪР" , ТО БСП МАЙ НЕ СА ПРАВИЛИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ЛАЕЙСТВАТ НА ТАКИВА "ФИГУРИ" И ДА ПАРАДИРАТ НЯКАКВА ПАРТИЙНАЭИНТРИГА - КОНГРЕСИ - ДРАМИ - ВСЕ ЕДНО СА НЯКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ВИНАГИ СИ ИЗБИРАТ НЯКАКВИ ИДИОТИ КОИТО ДА ПЛЯМПЯТ ПРЕД ХОРАТА - СТАНИШЕВ, НИНОВА . . .

    Коментиран от #16, #31

  • 3 . . . .

    93 10 Отговор
    КАК ЩЕ СРЕЩАШ УЧЕНИ С ИЛИЯ ПАВЛОВ ! ? ! ? - ИЛИЯ ПАВЛОВ, БОЖКОВ, Ц. ВАСИЛЕВ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ БОКЛУЦИ, ДС-та С ВРЪЗКИ КОИТО СИ ПОДЪРЖАТ СТАТУКВОТО . . . .
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 34 Отговор
    ВАСИЛ БОЖКОВ е убиец

    Коментиран от #44

  • 5 Двоен ключ

    36 3 Отговор
    Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк, алкохолизиран комарджия гепил 2 милиона долара, и го обявиха за прототип на Джеймс Бонд,СРАМ И ПОЗОР,за британските и немски тайни служби
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Критичен

    107 0 Отговор
    Излиза че за 30 години преход само бандити са ни управлявали, всички са за затвора .....
  • 8 Гост

    38 15 Отговор
    Ами иди в Дубай и си ги вземи бе пиян комуняга

    Коментиран от #9

  • 9 Оглозгания череп

    14 20 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Болшевик,криминалния елемент череп,е в ареста в Дубай,при бай Ставри,не е на почивка

    Коментиран от #11

  • 10 123456

    61 10 Отговор
    Нищо не казвате за Ваньо Костов
  • 11 Гост

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "Оглозгания череп":

    Болшевик казвай на баща си и на червенобузестия гост на факти
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 20 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ първия премиер на БЪЛГАРИЯ употребил сълзотворен газ срещу народа си

    Коментиран от #32, #36, #39

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 10 Отговор
    БОЖКОВ е поръчал МАНОЛ ВЕЛЕВ СНАЙПЕР БГ НЕТ и ЛУПА БГ

    Коментиран от #17

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 14 Отговор
    защо полицията притесни баба СТАНА една истинска БЪЛГАРКА

    Коментиран от #22

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 20 Отговор
    ВАСИЛ БОЖКОВ е убиец
  • 16 Бай Ганьо

    28 10 Отговор

    До коментар #2 от "Политически Хроники":

    Всички са издънки на БКП, бе ГЕЙберастки пеееерасино.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 10 Отговор
    братът на ГЕШЕВ влиза в борда на държавното спорт тото

    Коментиран от #37

  • 20 до лудница КАРЛУКОВО

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Лудницата Карлуково":

    пиите си хаповете
  • 21 Комуненцата

    10 5 Отговор
    Са в перманентна драма...цвилят,цвилят
  • 22 Баба

    10 11 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е изветрела.Посетиха я,за да проверят дали няма нужда от специализирана помощ.Комуненцата са в перманентна драма...Цвилят,цвилят

    Коментиран от #24, #25

  • 23 месара

    41 0 Отговор
    тоше, кажи от къде са ти парите та да станеш бизнесмен, мани ги павлов и божков - за тех знаем!
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 8 Отговор

    До коментар #22 от "Баба":

    бабо то ти си изветряла а не баба СТАНКА баба СТАНКА е истинска БЪЛГАРКА

    Коментиран от #38

  • 25 доБАБА

    8 8 Отговор

    До коментар #22 от "Баба":

    ти си изветряла не бабаСТАНА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 1944

    8 10 Отговор
    виц на деня-изтъкнати учени от савецкия съюз. мухахаха
  • 28 ГРУХ

    27 1 Отговор
    ХАИДЕ БОЖКОВ Е ЯСЕН.ДА ВИДЕМ ОБИКНОВЕНИТЕ АРХЕОЛОЗИ ,ДОЦЕНТЧЕТА , ПРОФЕСОРЧЕТА С ЗАПЛАТКИ ДО 1000 .ЛЕВА КАКВИ ИМОТИ И ФИРМИ ИМАТ.ЩОТО ГОДИНИ НАРЕД ВАДЯТ СЧУПЕНИ ГРЪНЦИ И НИ УБЕЖДАВАТ КОЛКО СА БЕЗЦЕННИ А ГИ НЯМА ИСТИНСКИТЕ СКЪПИ НАХОДКИ.НИКОЙ НЕ ГИ КОНТРОЛИТА.ТЪПЧАТ ЖОБОВЕТЕ И ПОСЛЕ ПО ЧАСТНИТЕ СИ КОЛИ-ИЗНАСЯТ.ТЕ СА И НАЙ-РЕДОВНИ КУПУВАЧИ ПО БИТАЦИ И СБИРКИ.ЗА ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО-ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ТАКЪВ КАКЪВТО Е В САЦ,АНГЛИЯ И АВСТРАЛИЯ.С НЕПРИКОСНОВЕННОСТ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ НАД ВСИЧКО. КАКТО В ТЕЗИ ДЕМОКРАТИЧНИ СТРАНИ ВСЕКИ ПРИДОБИЛ ПРЕДМЕТ В СОБСТВЕНИЯ СИ ИМОТ СТАВА СОБСТВЕНИК.РЕГИСТРИРА ГО И АКО ИСКА ГО ИГРАЕ НА ТЪРГ А ДАНЪЦИТЕ ОТ ТЪРГА СА ЗА ДЪРЖАВАТА. ТАКА ТРЯБВА ДА Е И С САМОРОДНОТО ЗЛАТО-НА СОБСТВЕНИКА НА ЗЕМЯТА И ИМОТА.ДАНЪЦИТЕ СА ЗА ДЪРЖАВАТА КАКТО И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ.ТУК СУ АГРАБВА ВСИЧКО ОТ НАРОДА И ТОЙ НЯМА СОБСТВЕНОСТ.БОЖКОВ Е САМО ЕДИН ОТ ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ А НАИ-ЛОЛЕМИЯ Е ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #45

  • 29 С 30 години си назад

    14 2 Отговор
    Нека сега госпожица Станка Желева прочете тази статия . Тя е една от многото, които могат да се напишат ,за избуяването и укрепването на организираната престъпност в България , и разтурване на живото-поддържащите и системи. част от това са и всички държавни структури НЕ-свършили своята работа , и НЕ-поели своята отговорност, дали поради икономически външен натиск , дали поради некадърност и незнание , за какво са там. Един месец безхаберно управление е равно на десет години пропадане. Един пример . Когато поднасят на гн. Президента Желев , данните за настъпващата ужасяваща демографска катастрофа ,той казва - Спокойно, сега когато хората си получат земята обратно , ще започнат да правят много деца , както едно време , и всичко ще се оправи . БЕЗ КОМЕНТАР - е такива хора ни управляваха . На две магарета сламата не могат да разделят.

    Коментиран от #47

  • 30 Статистик

    10 1 Отговор
    Тоя бил голям мушморок! Деменцията не пропуска червените служби!
  • 31 тото

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Политически Хроники":

    и ти си един плямпалник, нереализирал се комунистист най- вероято или наследник на фашисти....
  • 32 Статистик

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не срещу народа , а срещу интелигентите на варненския рубладжия!
  • 33 Незнаещ

    8 1 Отговор
    Защо му е толкова червен носа?

    Коментиран от #34

  • 34 Byg

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Незнаещ":

    Защото често бърка през коя от двете врати да мине...
  • 35 Бай Знай

    11 2 Отговор
    Ето и у този човечец крещи типичния андрешковски страх от богаташа-бабаит. Трябвало българските бизнесмени да разберат, че трябва да спазват законите. Амам как да разберат? Като са неквалифицирани, необразовани , прости , нечленоразделни идиоти. Не могат да разберат-просто нямат толкова мозък. ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАСТАВЕНИ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ! Има едно филмче за кариерата на Путин и там е показано как той е озаптил неговите "олигарси"-тъпанари.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 абе до 19

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Простак,престани с глупостите?чудите се от кьде какво да плюете ,измисли нещо друго белким ти се вьржат на льжите.БЕЗМОЗЬЧНИ СЬЩЕСТВО.
  • 38 хеий до24

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БАБА СТАНКА Е ПЬЛНА СКЛЕРОТИЧКА,АМА НЕ ВИЖДАМ И ТИ ДА ИМАШ НЕЩО НЕЩО В ТАЗИ ГЛАВА.НА НЕЯ И Е ПРОСТЕНО,ЗАЩОТО СЕ ВИЖДА ЧЕ НЕ Е В ЧАС ,АМИ ТИ СЕ ВЗЕМИ В РЬЦЕ,ЗАЩОТО ЩЕ Я ПОДМИНЕШ,НАЦЯЛО ЩЕ ИЗПЕРКАШ.
  • 39 Дзиф

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Борисов е прекалено добър с вас бесепарчета.
    Трябваше доста сопи да изядете .Благодарете се че сте се разминали само с това.

    Коментиран от #46, #48

  • 40 Иво

    0 1 Отговор
    къде да го видим видеото
  • 41 СМЯХ

    3 2 Отговор
    погледнете му червения нос на тоз "БИЗНЕСМЕН"
  • 42 Пепи Марков

    3 0 Отговор
    Амииии Желю Желев , амиииии Ванчо Костов ...... Без думи и слова! Всичко е ЯСНО !!!
  • 43 Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Паси

    2 0 Отговор
    Ех, Бай Тошо! Общи приказки и нищо съществено и конкретно. Но ти не си виновен.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 baihui

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "ГРУХ":

    А, Я КАЖИ ЗА БОЯН РАДЕВ БЕ, АХМАК?!
  • 46 baihui

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Дзиф":

    А ти, че се размина с моя чеп! Пендер!
  • 47 Ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "С 30 години си назад":

    Че той Жмулю си беше просто момче
  • 48 Газдов

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Дзиф":

    Ти ли бе забрави ли как скимтеше в лагера?!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.