ФАКТИ.БГ

Адв. Гайдарски за ФАКТИ: Цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна

Юристът е силно обезпокоен от това, че никой в България вече не говори за парламентаризъм, дори и на теоретично ниво

Публикувана: 14 Април, 2020 22:50
147 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 67113
Адв. Гайдарски за ФАКТИ: Цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 194 гласа.

''Аз следя внимателно реакциите на адвокатурата, доколкото мога и участвам в тях, според мен в голямата си степен са адекватни, освен на върха, там има какво да се желае. Според мен в адвокатурата текат едни много оздравителни процеси, гласът ѝ се чува все повече и мисля, че българското общество може да разчита на своята адвокатура като институция и за в бъдеще за опазване на остатъците от демократичния ред в страната. Но това, с което започнахте вие, какъв тест е сега извънредното положение за демократичност, то е като че ли един фар, който хвърля светлина докъде сме стигнали. А ние сме стигнали далеч в лошите неща според мен'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Стефан Гайдарски.

''Както е известно, изречението на днешния ден, а може би и на седмицата, то всеки ден е много забележителен, много интересен в нашето съвремие, изказването на г-н Гешев, че той е пратеник на Бога, че той чрез Бога упражнява своите правомощия. Аз изобщо не съм изненадан от това изказване и дори смятам, че концентрацията, с която се коментира и се отвръща, е доста, доста закъсняла, защото ние 10 години чуваме, че ''аз съм пратеникът на Бога'', само че от другия ''Бог'' - г-н Борисов. И това е една много тъжна констатация, защото човек в крайна сметка, независимо с какво се занимава, трябва да стъпи на някаква основа, да има усет, да се довери на някакво мнение. Докато идвах насам си мислех по този въпрос. Все трябва да има пет личности в тази държава, които като ги чуем какво говорят и какви тези отстояват, да кажем - аз се двоумя между тези. Дори бих ви дал три примера, които ми се струват важни, и които са пряко свързани и с Борисов, и с Гешев, и с това докъде сме стигнали. В крайна сметка, нашето общество - общество от Бога ли или е от хората? Защото, ако демокрацията е спазване на законността, значи тя идва от хората, от представителната власт, която хората са дали на своите представители да пишат правила. А Бог е извън цялата тази работа. Ние стигаме до някакви средновековни измерения'', коментира адв. Гайдарски.

''Според мен има причинно-следствена връзка този път между управлението на ГЕРБ и деградацията на юридическото образование генерално. Младите юристи, общо взето са оставени на принципа на Ленин - да се самообразоват, иначе лоша работа'', отбеляза той.

''Днес има едно много интересно становище на една съдия от от Върховния съд, която твърди доста аргументирано, че спирането на работата на съда е противоконституционно. Но дебатът за противоконституционността също е сведен до изключително ниско равнище, защото цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна. Какво имам предвид? Когато най-важните нормативни актове се нареждат по телефона, или се спират по телефона, или се изменят по телефона, когато председателят на Народното събрание, който по смисъла на нашата Конституция е първият човек в държавата, козирува след телефонни обаждания и буквално като една секретарка предава прищявките на нашия властелин, пратен от Бога, темата кое противоречи на Конституцията е абсолютно второстепенна. Пак стигаме до началото, българските граждани все пак имат нужда да се доверят на някого, да видят отнякъде ориентир. Ще дам пример със себе си. Единственият ми ориентир в правната материя и теория, защото има силни отстъпление и в науката, и в теорията, аз се ориентирам по аргументациите и тезите на нашите съдии през техните решения и мотиви. През съдебната практика, това ми единственият шанс, че все пак в съдийското съсловие са останали едни хора, които са достатъчно просветени, и които според мен, общо взето, са последната крепост на демокрацията в нашата държава. Аз съм дълбоко убеден в това, че съдът не трябва да се критикува, камо ли да се обругава, както стигнахме на едро'', заяви още адвокатът.

Той изрази категоричното си мнение, че коментирането на съдийските актове е абсолютно недопустимо дори и в африканските държави.

Аз с любопитство и известна доза нетърпение очаквам да бъде разсекретен, каква дума, одитният доклад. Той би трябвало да е публичен, така си мисля. Това, че съдебната системата не е работила през последните пет години, е изключително смущаващо, според мен, изказване от устата на г-н Гешев, защото по този начин той поставя еднозначно оценка на ръководени от него структури, като например Специализираната прокуратура. Това значи, че Специализираната прокуратура не е работила през последните пет години. Той през всичките тези пет години е бил активен прокурор в някакъв смисъл и това значи, че той също не е работил. Аз съм смутен от неговата самооценка, от една страна, а от друга страна персоналните квалификации, които си позволи г-н Гешев, те останаха всички във въздуха, без никаква подкрепа. Персоналните атаки, които отправи към наши елитни съдии, ако г-н Гешев е прав, те в същата степен се отнасят и за г-н Цацаров'', заяви той адв. Гайдарски по адрес на главния прокурор Иван Гешев.

''Що се отнася до това прословуто разпределение на случаен принцип на дела, според мен неговата роля е силно преувеличена. Не може да се правят такива изводи. В крайна сметка, вътрешното убеждение на съдията стои накрая, то е висше благо в правораздаването. Случайното разпределение е един по-дребен проблем и няма как да прехвърлим всичките тежки въпроси на съдебната система върху някакъв дигитален проблем, информационна система и т.н. Аз очаквах повече от г-н Гешев'', коментира адв. Стефан Гайдарски броженията по повод системата за случайно разпределение на делата.

За срещата между г-жа Ралица Негенцова (председател на Висшия адвокатски съвет) и българския премиер, която бе заради изказване на последния по адрес на адвокатската гилдия, адв. Стефан Гайдарски заяви следното: Дотам сме я докарали, че цялата държава да разчитаме, единствените надежди свързани с институции да са през Фейсбук профили или през разни други нелегитимни пътища, да бъдем забелязани от г-н Борисов, да ни обърне внимание, и ако в хода на минутките, в които ни обръща внимание му направим впечатление - да ни свърши работа или да ни реши проблем. Това е пълно противоречие на идеята за държавност и институции генерално. Това в известен смисъл има по-негативни последици и от диктатурата. Аз имам чувството, че българските граждани не могат да усетят в пълнота редуцирането на обема на своите права, защото той е редуциран много отдавна, той е редуциран преди 10 години, когато г-н Борисов взе властта. Той с първите си действия въведе извънредно положение, от тази гледна точка. Другото, което силно ме безпокои мен е, че никой в тази държава вече не говори за парламентаризъм на теоретично ниво, на практика какво е положението е ясно. Никой не говори за чл.1 от нашата Конституция, че България е държава с парламентарно управление и, че чл.1 от нашата Конституция е най-сериозното опровержение на властта свише, която г-н Борисов упражнява 11-а година, а неговият последовател, философски, г-н Гешев, ни го съобщи същото днес.''

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 194 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
3
Този коментар е премахнат от модератор.
4
Този коментар е премахнат от модератор.
Само една дума
5 Отговор
Браво!

Коментиран от #60


Оценка:
-46 +360

Обикновена гражданка
6 Отговор
Ами ние по цял ден това правим.

Оценка:
-27 +165

7
Този коментар е премахнат от модератор.
8
Този коментар е премахнат от модератор.
9
Този коментар е премахнат от модератор.
Аллооо Факти
10 Отговор
Вървите уверено по пътя на Волен Сидеров

Коментиран от #34


Оценка:
-211 +55

За Мутрагеньо
11 Отговор
Няма ли ковид 19? Само че и корона вирусът бяга от Мутровируса.

Оценка:
-41 +272

пройчо
12 Отговор
"... единствените надежди свързани с институции да са през Фейсбук профили или през разни други нелегитимни пътища, да бъдем забелязани от г-н Борисов, ..."*****Точно!А що стнА така, а????

Оценка:
-28 +225

13
Този коментар е премахнат от модератор.
Мечо Грух
14 Отговор
Докторчета на възлови постове със звания проф. и доц. бяха купени за каузата на ...

Оценка:
-47 +255

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Иви
16 Отговор
Едно сравнение на данните за коронавирусът у нас и в съседните държави показват, че нашето положение не е така розово, както го представят Борисов и командваният от него щаб. Към днешна дата данните показват , че има два фактора които влияят много лошо върху бъдещото състояние на икономиката на страната и доходите на населението:
1. България има най- нисък процент на регистрираните с COVID-19 на база численост на населението – 0,01,. В другите съседи % -та на регистрираните случаи е : Гърция-0,02, Сърбия- 0,05, Румъния – 0,03, Турция-0,07 и Северна Македония – 0,04. Проблемът е, че ниският процент на регистрираните случаи при нас се дължи на малкия брой извършени тестове, а не на малкия брой заразени , поради предприетите мерки за изолация . Ако не се предприемат реални действия за масово тестване на населението, това състояние категорично ще удължи времето на действие на епидемията и вероятно пикът , в най- добрият случай ще бъде Юли – Август .
2. България има най-висок процент смъртни случаи на база брой на регистрираните с COVID-19 – 5.04. При другите съседи % -та на смъртността е : Гърция-4,62, Сърбия- 2,10, Румъния – 5,01, Турция-2,12 и Северна Македония – 4,45. Не съм специалист и не мога да посоча , дали причината е в квалификацията на медицинският персонал, подходящи медикаменти за лечение или медицинско оборудване, но ако тази тенденция се запази, при очевидното нарастване на заболелите лица, нищо добро не ни ч

Коментиран от #66, #73


Оценка:
-52 +196

17
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
18 Отговор
тоя пак кое някое червено мекере ми се чини

Оценка:
-214 +53

19
Този коментар е премахнат от модератор.
20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
петър
22 Отговор
От къде ги изкопавате все такива умни световно неизвестни стратези ,многознайковци да размирисват пространството????Хората се чудят как да ни спасяват .Те се разгорещили да ми приказват празни безмислени въздухарски съждения.Паразити.

Коментиран от #47, #56, #62, #80, #116, #120


Оценка:
-345 +77

23
Този коментар е премахнат от модератор.
24
Този коментар е премахнат от модератор.
Една сълза ще пусна
25 Отговор
Аз онзи ден като разбрах пък,че адвокати искали и на те социални помощи от държавата, защото сега не работили -ама много много мъчно ми стана .В България в тая беднотия адвокатите ни мизерстват. Един ДМС номер и за тях все пак ние с тези минимални заплати преди кризата сме заделили и сега не работим ама по един ДМС помощ да им пратим!Спасете беден адвокат пуснете смс на ДМС номер

Коментиран от #139


Оценка:
-111 +107

сггсгс
26 Отговор
Гербаджийте на общински нива доста се налапаха ! Гроб за герб ! гроб

Оценка:
-54 +254

27
Този коментар е премахнат от модератор.
СоцБоц
28 Отговор
Абе сороспии,за комунизма ще квичите,я се вижте сега....... Да ви пикам на Демокрацията

Оценка:
-43 +203

Нулев пациент
29 Отговор

До коментар #13 от "Нулев пациент":


Да добавя, че единствената прилика, която имам предвид е в чувството за вечна власт и превъзходство над всички и при тримата.

Оценка:
-16 +135

Димитър
30 Отговор
България загива.Българите които не умрат от глад ще умрат от вируса защото държавата ще лекува сиганите ( има цензура) а ние ще мрем сами кой както може.Ако не ги спрете догодина ще са те и управляващи .

Коментиран от #91


Оценка:
-36 +210

А7уууиииии
31 Отговор
Къв е този каскет,бе ? Откъде изпадна ?

Оценка:
-118 +47

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Поздрави на Факти
33 Отговор
От спонсора ''Русия днес''

Оценка:
-130 +40

До глупака
34 Отговор

До коментар #10 от "Аллооо Факти":


Волен е непоклатим,той си вдига рейтинга,най добрия и верен руски агент е не досегаем,Ахмед доган го знае и няма да позволи на Бойко да го осъди,министър Чобанов е човек на ДПС назначен през квотата на Атака,която е нужна на ДПС задкулисно да ръководи с Герб,ако Атака не получат добри резултати ,техните гласове ще отидат при Валери симеонов и Вмро те стават много силни и ще създават проблеми на Доган и Бойко,Риснаците са зад него.пимните ли златният пръст по време на Орешарски

Оценка:
-43 +54

35
Този коментар е премахнат от модератор.
Jojo
36 Отговор
"Аз съм дълбоко убеден в това, че съдът не трябва да се критикува, камо ли да се обругава, както стигнахме на едро'', заяви още адвокатът. ...В крайна сметка, вътрешното убеждение на съдията стои накрая, то е висше благо в правосъдието" - значи, мятам 10 000 лв. на съдията и той ги отказва, защото това да отсъди в моя полза противоречи на вътрешното му убеждение. Интересна гледна точка ...

Оценка:
-15 +81

Joyar
37 Отговор
Ред е да ни чипосат като има такива коментари инфаркти че и другия да пише ако му стиска

Оценка:
-17 +31

криминално проявен
38 Отговор
А добро утро!!!.... Къде бяхте толкова години???...!!!... Хората живеят без добро здравеопазване, без добра образователна система....чергарски бази...без никаква социална политика,......и елита на адвокатурата само си бъбреха на маса за тези неща....и де да бе само това!!!.... Възможно ли е да е запалена искрата вече?..!!!

Оценка:
-23 +141

39
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
40 Отговор
Този пък кой е ,сега всеки много разбира нещата

Оценка:
-79 +36

Корнела
41 Отговор
Написа кремълския сайт....

Оценка:
-90 +34

42
Този коментар е премахнат от модератор.
Гаргамел
43 Отговор
Бойко знае,че това му е последното управление и когато празнуваме той ще е в Калифорния с много пари

Оценка:
-33 +139

44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
минчо
46 Отговор
така е -след като има много прости хора които се разбират с простака на републиката

Оценка:
-21 +127

47
Този коментар е премахнат от модератор.
Някой си
48 Отговор
А добро утро!

Оценка:
-12 +29

49
Този коментар е премахнат от модератор.
Мушната гайда
50 Отговор
Гайдарчо Народа е избрал властта и ти си никой да внушаваш обратното И пак ще изберем Герб и ББ

Коментиран от #129


Оценка:
-167 +32

Чнг
51 Отговор
Държавата е пълна бутафория.Раздут държавен апарат , корупция,еднолично управление яка цензура.

Оценка:
-25 +161

52
Този коментар е премахнат от модератор.
Бубу
53 Отговор
Да господин адвокат, проблема не е в информационната система, проблема е в зависимостите и обвързаностите на много голяма част от съдиите . Казвате вътрешното убеждение на съдията стои накрая, и какво излиза борисов не трябва да се сравнява с Бог, но съдията може. Значи тези неподкупни съдии и алчни адвокати са честни и независими, ама толкова независими че не знам колко пъти трябваше чужди посланици да ни показват гнилите ябълки. Вие г_н адвокате личи си също сте толкова умиляващо загрижен и „независим„

Коментиран от #81


Оценка:
-16 +69

Само оловото
54 Отговор
В главата на бойко ще спаси българския народ от робството което тиквата въведе. Десет години геноцид над българският народ.

Оценка:
-28 +99

за съжаление
55 Отговор
Всяка дума от статията е вярна. И какво от това? В следващите поне 20 г. ще бъде това статукво.

Оценка:
-25 +64

До Петър
56 Отговор

До коментар #22 от "петър":


Когато се научиш да правиш разлика между факти и изводи, и от друга страна празни лафове, като - ще видиМЕ, ще прецениМЕ, ще вземеМЕ, ще дадеМЕ, ще работиМЕ...тогава ще се изказваш. Иначе кънтиш от празнословие.

Оценка:
-10 +63

карa
57 Отговор
Точно представител на тази мазна гилдия, да говори за правова държава???

Оценка:
-31 +35

Колев
58 Отговор
Адвокатите са най наглите престъпници в България съюзяват се с дявола за да измъкнат парите на подзащитните.Данъци не плащат никакви а същевремено генерират огромни печалби

Оценка:
-28 +59

СОКРАТ
59 Отговор
Какъв ОКСИМОРОН само: ДОЦЕНТ: ГАЙДАРСКИ!

Коментарът на партийната му принадлежност е излишен!
в Библията стои: по делата им ще ги познаете! За другаря ГАЙДАРСКИ и съпартийците му се подразбира: ПО ДУМИТЕ ще ги познаете, защото те ДЕЛА нямат!

Коментиран от #67


Оценка:
-54 +26

С други думи
60 Отговор

До коментар #5 от "Само една дума":


Има ли адвокат не корумпиран/да си плаща дакъците на това което взема от клентите/ да си декларира всички приходи поне един

Оценка:
-17 +41

Sissi
61 Отговор
Все пак си мисля, че има доста умни българи родолюбци, които ще спасят нашата красива родина от лапите на звяра

Коментиран от #87


Оценка:
-18 +54

Ново
62 Отговор

До коментар #22 от "петър":


Знаико многознамко ама парите не си знае като опре да плаща данъци нямат пари за химикалки щом ги засегнат държавата лоша

Оценка:
-19 +25

Червения
63 Отговор
В България на глава от населението ,най много са Адвокатите и Журналистите. Какъв е техният произведен продукт с добавена стойност , който да влезе в бюджета на Държавата?? Колко много паразити и реване за лесни пари.......

Коментиран от #124


Оценка:
-17 +47

Сойка Присмехулка
64 Отговор
Единодушно всички мразим адвокатите. Факт във Факти. Когато стане напечено всички търсим адвокат. Отново факт. Въпросът е защо. Ами ако не ги търси никой те ще си намерят друга работа. Извън сарказма: има много адвокати, които си вършат честно работата и хвърлят повече труд дори от разследващите органи и съдиите. Или може би не сте чували, че последните обичайно си претупват работата и нарочат ли някого жална му майка.

Оценка:
-9 +50

Циркова трупа Ангелови
65 Отговор
Напечено ,адвокат,дяволска работа ,да пази Бог...!

Оценка:
-5 +19

Ромски коментар
66 Отговор

До коментар #16 от "Иви":


Хахаха..!(Този който го оценя е още по прост,че видите ли БГ ,била най здрава,докато има такива като тебе готоеанковци,държавата няма се оправи..!)

Оценка:
-7 +11

Камен
67 Отговор

До коментар #59 от "СОКРАТ":


Какъв сократ направо близалка.85

Оценка:
-8 +5

Вляадимир Кънчев
68 Отговор
В България всички разбират от право - онова, което се описва в к оментарите към статията с "хвърлям на съдията едни 10 000 лева.." За това сме на това дередже. Имам мечта - един ден, дано да е по-скоро, всички адвокати да спрат да работят - всички! Статията не е за ТЕЛЕ - зрители, а за практикуващи юристи. Самият факт, че има юристи които мислят различно е вече добър. Към колегата - нашето право стана без промяна в законите "прецедентно" . Също като Вас ровя по цял ден задължителната съдебна практика. Има такива решения по аналогични казуси, че всеки критичен коментар е недостатъчен!

Коментиран от #76


Оценка:
-9 +33

joro
69 Отговор
И от мен браво.

Оценка:
-10 +14

Пешо
70 Отговор
Всички айдукати са за панди за. По добре да не се обаждат.

Оценка:
-13 +13

1122
71 Отговор
към№22 Петър! Първо прочети всички за и против и тогава си изказвай мнението!Защото някои хора за разлика от тебе имат по вече възможности да се запознаят с мненията на по вече и по запознати с проблема хора отколкото тебе незнайни драскачо.Така че, уважавай мненията на другите!

Коментиран от #101, #123


Оценка:
-6 +15

Аз аз
72 Отговор
"цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна" много неща в нашата държава са противоконституционни! Но това се дължи на хората, които ни управляват. Те са тези, които трябва пример да дават. А техният пример е на кражби, лъжи, въобще на потъпкване на човешките права

Оценка:
-11 +39

888
73 Отговор

До коментар #16 от "Иви":


Изключително вярно наблюдение. В България се прави много малко на практика. Болниците в действителност са празни. Населението не се тества и Никой не може да каже реалния брой на заразените. Причината е, че просто няма тестове за бърз анализ в страната. Даже 1000 души не фигурират като тествани. Досега, за 1 месец, въпреки бавния анализ, областните РИОКОЗ можеха да тестват с ПСР по 20-30 граждани на седмица, подавайки реални данни. Отделно медицинските университети можеха да отворят лаборатории, т.к. имат апаратура. Това е елементарна организация, която щеше да даде картината на епидемията. От един месец в България се наблюдава едно социално упражнение, което ще доведе до огромно обедняване на населението.

Оценка:
-13 +28

Към "една сълза ще пусна"
74 Отговор
Ще бъде една сълза на глупака!

Оценка:
-9 +6

Лея
75 Отговор
Тоя гол охлюв откъде изпълзя,че да тегли локуми!? Толкова много приказки-и почти 90% от тях празни и дори тенденциозни! Всички знаем, че обемът на правата ни е редуциран още преди 75 години...и така досега.Нищо, че уж преди тридесет години навлязохме в т.н. демокрация-тя си е наша, побългарена, тоест доста различна от истинската!А по повод съдиите и адвокатите-пак така всички знаем, че чеп за зеле не става от тях!Там е такава корупция, такива нечисти комбинации и далавери, че ние , хората които сме далеч от тази материя и знаем дори само 20-30%от истината,пак се молим да не попадаме в машината на съдебното производство, защото не се знае кой стои срещу теб и какви са финансовите му възможности да си купи делото!И още-з наем процентно колко българинът има доверие в съдебната ни система....Така че господинът е можел да си спести лозунгите.

Оценка:
-19 +22

5976
76 Отговор

До коментар #68 от "Вляадимир Кънчев":


"Статията е за практикуващи юристи..." Тогава да се публикува в специализ. ви издания, тука тя е на вниманието на всички и всички мнения имат право на живот!

Оценка:
-7 +13

Юрист
77 Отговор
Този адвокат,откри топлата вода!? Къде беше преди 10 години? Първи според Конституцията е Президента,г-н адвокат,отвори и прочити! Председателят на НС е бил първи само по времето на Димитровската конституция! Т.Живков през 1971 с неговата К- ия създава Държавен съвет и поста Председател на ДС равняващт се на Президент ! Но явно не си присъствал на лекции по КП !

Оценка:
-8 +8

Юрист
78 Отговор
Този адвокат,откри топлата вода!? Къде беше преди 10 години? Първи според Конституцията е Президента,г-н адвокат,отвори и прочити! Председателят на НС е бил първи само по времето на Димитровската конституция! Т.Живков през 1971 с неговата К- ия създава Държавен съвет и поста Председател на ДС равняващт се на Президент ! Но явно не си присъствал на лекции по КП !

Оценка:
-9 +7

6433
79 Отговор
"Аз съм дълбоко убеден, че съдът не трябва да се критикува..." Съдът не е нещо абстрактно, той е хората работещи там. При толкова мащабни белези на деградация не само ще бъде критикуван, но и ще бъде отхвърлян! Да не говорим за адвокатите, тази прослойка е олицетворение на цинизма. Някой отвън ли е виновен, че те не са читави хора? След пълнолетието всеки лично е отговорен за това, което е.

Оценка:
-6 +20

НароднаМилиция
80 Отговор

До коментар #22 от "петър":


Мисли Петре,мисли.

Оценка:
-3 +11

Информиран
81 Отговор

До коментар #53 от "Бубу":


Бубу, това за "алчните" адвокати се чува често, но ми се ще някой да каже, защо ги считат за алчни?
Защото ни искат парите ли за сложна и продължителна помощ, която ние сме потърсили?
Защото хонорарите на българските адвокати са най- често по 10 и 15 пъти по- ниски от тези в западните държави ли?
Защото за да работят следващия месец трябва да похарчат преди това една заплата разноски ли?
У нас просто така е прието, не са алчни тези на които им дават, свършили или не някаква работа, алчни са тези, които нямат избор и трябва да си заработят парите! И то какви пари, като клиента си паркира Майбаха на ъгъла, сваля си златните ланци и пръстените, и отива на среща с адвокат, където кърши ръчички колко бил закъсал с парите!
Айде баста, че българщината взе нещо да ме мъчи!

Коментиран от #89, #95, #97


Оценка:
-10 +25

Тодорова
82 Отговор
Защо изобщо обсъждаме такива индивиди като това жалко адвокат че, истината е че ние искаме Герб искаме и вярваме на Бойко Борисов затова го избираме и ще продължаваме, чувствам се защитена и знам че той няма да ни предаде като всички до сега, затова Герб и пак ще победим всичко друго е чесане на езици заяждане и комунистическа злоба

Коментиран от #84


Оценка:
-37 +13

83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
85
Този коментар е премахнат от модератор.
Ганю
86 Отговор
Хей чичкови ЧЕРВЕНОтиквеничевчета я питайте вашите дядовци и татковци за режима за който пишете тук дядо ти чакаше 20 год. за жилище 15 год. за кола ядеше банан 1 път в годината ако успее да си купи а сега бедното адвокатче си излива трагедията в която е изпаднал по вина на Бойко който го е пропуснал в списъка за яслата

Коментиран от #125


Оценка:
-37 +13

Айде бе
87 Отговор

До коментар #61 от "Sissi":


Кой звяр, ма Сиси- от еротичните ти сънища ли? Защото ако си имала реално съприкосновение със съдебната ни система и адвокатурата ще ти се прииска да почнеш наред с огнепръскачката!

Оценка:
-5 +16

Умен
88 Отговор
Тази работа я направи БСП другарю Гайдарски.Понеже в губернията още има засегнати от култа към личността, БСП-то предприе АКЦИЯ(любима дума на шумкарите) срещу Борисов като му вменяваше в продължение на години отговорност за всяко едно нещо в държавата.
Някакъв карал с 200 и се пребил - виновен Борисов, някаква ударила с джипа си автобус и той катастрофирал - виновен Борисов, някакъв полудял и убил чалгарката, с която живее - виновен Борисов, Ганьо нямал пари за хляб обаче за билетчета от лотарията има всеки ден - виновен Борисов, някъде пътя бил разбит - виновен Борисов.Съответно той започна да се занимава с всичко, защото Сланинова ще го упреква за всичко, което не е свършено.И докато БСП съвсем умишлено предизвикаха нещата да бъдат такива в същото време започна да бута Гумен Гадев да си бута тъповидната мутра навсякъде по въпроси, които въобще не са му юрисдикцията.В това време, обаче брътвежте и чувството на задълженост на Мунчо да се изходи по всяка една тема се представят като нещо много добро.

Коментиран от #127


Оценка:
-22 +15

И аз да кажа
89 Отговор

До коментар #81 от "Информиран":


Ами не знам за горкичките адвокати, но зная, че тя са си избрали професията. Доброволно са тръгнали да участват в игра, за която се знае че има играчи с белязани карти! Нали не от мен сега разбират, че добър адвокат е не който знае най- добре правната материя, а който има контактите и средствата за да уреди решение в полза на клиента си. Изобщо за какво "право" говорим? Сега реват, защото е на път да се види колко умряла е цялата ни правна система и че може без нея! И не, не съм за тоталитаризъм, но независимата (по български) съдебна власт е бич, а не стожер в държавата ни. А пропо, магистратите си получават огромните заплати при пълно бездействие сега и не се е чуло за дарения или отказ от тях! Помните ли какъв вой вдигнаха ,когато Дянков опита да не им даде премии?

Оценка:
-6 +23

Георти
90 Отговор
Този който пише че 15 г се чака за кола и 20 за жилище при управлението на Т.Гивков явно не е живял тогава а само е чувал Повечето заводи където работеха гражданите даваха жилища и то с лихва 1 процент От 1975 г.започнаха и частни кооперации да се строят И резултата е показателен най много собствени жшлища на глава от население в света А съдебната система също работеше по добре от сега Имаше и комунистически елементи но делата по принцип се решаваха по казус

Коментиран от #92, #109


Оценка:
-14 +23

91
Този коментар е премахнат от модератор.
Помнещ
92 Отговор

До коментар #90 от "Георти":


За това живеехте по 3 поколения в една панелка.Айде бегай!

Коментиран от #126


Оценка:
-15 +10

93
Този коментар е премахнат от модератор.
666
94 Отговор

До коментар #91 от "Соросоид":


Долу, СОРОСОИДИТЕ!

Оценка:
-4 +11

До Информирания
95 Отговор

До коментар #81 от "Информиран":


Информиран това за "алчните" адвокати се чува често, но ми се ще някой да каже, защо ги считат за алчни?
Ето казвам Ти, защото, като отидеш на такъв или на такава в кантората им и ..,и като започне да ти свалят "едни звезди" и "разпъват убедителни локуми", ..ама как разбираш ли, как делото е в "кърпа вързано", и ще го спечелиш и нещата са, на твоя страна от всякъде!!!
- Само и само са ти ВЗЕМЕ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ,които са ти останали в джоба!
И какво ,ще стане, ще Да драсне там една искова молба,за масирани, и да мята крачоли до съдебната палата, а на заседанията в зала, да си "изпее репортера".и повече да върти очите като Хамелион,от колкото да Те ПРЕДСТАВЛЯВА!
И ако не присъстваш на място в зала, да се защитиш вербално,самоинициативно пред съдията (продажен и подкупен в повечето случай -има единици честни) - Си ПРИКЛЮЧЕН!
Принципно адвокатите ги е Шубе',от този ход, защото ги е страх от Съдиите.
Какво после,ще им кажат-ЗАЩО клиента е Изказал ГЛАСНО на всеослушание НЕГОВАТА СИ ИСТИНСКА -истина?!
А ако пък спечелиш,на втора инстанция -Дай Богу, адвоката така почва да се стресира, че просто нямам думи.
И ако делото продължи, на трета инстанция във ВКС -тоя адвокат НЯМА ДА НАПРАВИ АБСОЛЮТНО НИЩО ДА ДА СЕ ПРЕБОРИ ДА БЪДЕШ И ДА ПРИСЪСТВАШ НА СЪДЕБНОТО ЗАСЕДАНИЕ на място там.ТОЙ ВЕЧЕ Е ХВАНАЛ ХОНОРАРА!
Ще ти каже, ами там съдийския състав е така разбираш ли 3-4 се събират,гледат,делят ..облажват.(Ако въобще благоволи да го ти го каже)
БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА Г

Оценка:
-5 +7

аз съм Веска
96 Отговор
ТАЗИ ТЕМА ПРИКЛЧИ .НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ,ДЕМОКРАЦИЯТА ЩЕ Е САМО ЕДИН ЛОШ СЪН .И В КРАТЦЕ СИТУАЦИЯТА Е ТАКАВА:
ЕДИН ТЕГЛИ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО , ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ.
ПРОРОЦИТЕ ГО КРЪСТИЛИ " КРАЛИ МАРКО " . СТАВА И ДЕЮРЕ .

Оценка:
-5 +7

До Информирания
97 Отговор

До коментар #81 от "Информиран":


.....БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИНТЕРЕСУВА, ЗА твоята плебейска ощетена личност.
Точно така , постъпват и твоите "събратя от адвокатската глутница"- наречена (колегия)
Не ги интересуват,Съдбите,и Справедливостта в Душите на ЧОВЕЦИТЕ -А САМО И ЕДИНСТВЕНО КАК ДА ЗАВЛАЧАТ ОТ изпадналия клиент ПАРИТЕ до последния им 'цент'!
Сега, разясни ли Ти се отговора, за който попита-макар, че Ти си го и знаеше и без това?!
Айде баста, че българската адвокат'щина взе нещо да ме мъчи!

Оценка:
-3 +12

Arsenal
98 Отговор
Всичко казано е вярно,за съжаление на заспалия български народ.Само едно не мога да разбера,защо по време на тази криза продължават да дават пенсия плюс заплата на много държавни чиновници от МО,МВР,Мин.на правосъдието и др.Масово,особено в провинцията хората гладуват,а много други се облажват с пенсия и заплата по време на извънредно положение.

Оценка:
-5 +13

СЕТИФМЕ СЕ
99 Отговор
ЧЕ ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ -- И ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Оценка:
-9 +14

Мария
100 Отговор
ВИДИМИЯ И НЕВИДИМИЯ СВЯТ СА БОЖИЕ ТВОРЕНИЕВЯРНО Е ,ЧЕ ЧОВЕКА Е НАДАРЕН СЪС СВОБОДНА ВОЛЯ,НО НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА БОЖИЙ И ВОЛЯ!МОЖЕ БИ Г-НА ГАЙДУРСКИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ,АКО ГОСПОД БОГ ГО ПОСТАВИ НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ?

Оценка:
-5 +3

101
Този коментар е премахнат от модератор.
Тошко
102 Отговор
И Гайдарски се индефицира като член на БГЛТ с това което е казал.

Оценка:
-3 +4

ПОЖАР
103 Отговор
Дoбри Тeрпeшeв
Дoбри Тeрпeшeв (видeн дeeц нa БКП в пeриoдa мeжду двeтe cвeтoвни вoйни, cрeд глaвнитe фигури при зaвзeмaнeтo нa влacттa нa 9 ceптeмври 1944 г., пo-къcнo низвeргнaт oт кoмуниcтичecкaтa влacт) oбяcнявa зaщo нaрoднaтa влacт нямa дa пaднe:
И нa кoчa мъдитe ce клaтят, aмa нe пaдaт!"

Оценка:
-4 +6

Емо
104 Отговор
Едно е ясно-сега партия ГРОБ краде като за световно!!Всеки ден ни заливат с брифинги ,изказнания на разни докторчета купени от властта.ББ се изживява като диктатор.Спомнете си как каза за тъпите непроизведени амер.самолети-аз плащам.В момента вместо да се вземат леални мерки само кьор фишеци.Колко хора умират от инфаркти и инсулти от страх да отидат в болница?Какви мерки взема правителството за хората без работа и доходи?никакви реални или ако са те са за част от хората.Днес прочетох,че недоразумението Сачева щяла да даде по 610лв на хрантутниците от бюрато по труда и трудовите инспектори защото били много заети сега!!Питам,а когато нямаха работа и си чоплеха носа а получаваха заплати????истината е една -Герб съсипва БЪЛГАРИЯ!!

Коментиран от #106


Оценка:
-8 +14

лекар
105 Отговор
ДИАГНОЗАТА Е МНОГО ТОЧНА.ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ЗАПОЧВАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО!

Оценка:
-3 +6

Георти
106 Отговор

До коментар #104 от "Емо":


Да така е Ще се отклоня малко В Турция са забранени да се продават маски Браво А тук по време на криза де прави бизнес Всяка година в Турция правителството дава по 6 млрд.долара за селското стопанство като безлихвени кредити с отсрочка на плащане 6 г.Жалко че се водим държава член на евросъюза Дано не изпаднем в хранителна криза

Коментиран от #111


Оценка:
-4 +8

ФАКТ
107 Отговор
....господин Гайдарски..а вие коя партия искате да ни управлява....???????може ли да споделите :)?

Коментиран от #135


Оценка:
-5 +8

Коцалиев
108 Отговор
Гайдарски помага на д-р Руслан Тошев, депутата от герб. Включително му пише изказванията, а и му води делата в шахмата. Така че е калинка на Цв Цветанов

Оценка:
-4 +6

109
Този коментар е премахнат от модератор.
Валентин Ангелов
110 Отговор
И ако се направи , Реално , Кадърно разследване , задължително ще излезе че Ненормалника от банкя е във властта само и единствено чрез Манипулации , Купен и Краден вот.И отдавна е време , Демокрацията да му тегли куршума.

Коментиран от #112


Оценка:
-8 +13

ДО ГЕОРГИ
111 Отговор

До коментар #106 от "Георти":


Турция е богата д-ва. Вечно все някой пише за искане. Да, Б-Я Е в ЕС и когато се отпускат средства, те са за строго определени дейности, които не трябва да се променят. От ЕС не отпускат с-ва за раздаване, както ви се иска. За стедствата се изисква строга отчетност. Когато са за развитие на някаква дейност (пример: животновъдство) има изискване за малко бр. Няма как да си гледаш 3 прасенца и да ти отпуснат субсидии. Предлагам, да си искате ограбените спестявания и ПФ, както и от разграбването и приватизацията. Нагло е милионерите-приватизатори като К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, К. ДОБРЕВ/Н.ДОБРЕВ/, Г. ГЕРГОВ, Г. ПЪРВАНОВ, СТАНИШЕВ И сие, днес с милионите си били за народа. От тази гавра, по-голяма няма. Техният популизъм важи само за деб@илите. В елите д-ви, щяха да ги замерят с камъни и да търкат наровете. Тези номера минават само в Б-Я. Наглостта няма край, щом и адвокатите се наредиха до бедните. Хайде стига наглост...

Оценка:
-8 +7

112
Този коментар е премахнат от модератор.
113
Този коментар е премахнат от модератор.
Българин01
114 Отговор
Добра и навременна реакция на гражданска отговорност от конституционен експерт.

Жалко, че прикритите зад анонимност безмозъчия не желаят да се вслушат и ограмотят малко..

Оценка:
-5 +7

115
Този коментар е премахнат от модератор.
ЧичУ
116 Отговор

До коментар #22 от "петър":


ПетЪре, мноо си зле, ама ужасно много. Ти няма и да се оправиш... Никога!

Оценка:
-3 +2

Валентин Ангелов
117 Отговор
Адв.Гайдарски , достоен човек .Пускайте това интервю навсякъде , да го види цялата пасмина Тумори от Герб и Изродите които ги ръководят.

Коментиран от #119


Оценка:
-7 +7

г да Капиталисти
118 Отговор
Диктатурата на демокрацията ни ви ли харесва вече?

Оценка:
-3 +4

ОТ МЕН
119 Отговор

До коментар #117 от "Валентин Ангелов":


Колко по-прост си, толкова по-добре. Винаги ще има хора, които ще ти казват това, което искаш да чуеш. Лесно се говори и критикува, когато не носиш отговорност. Какво ще каже Гайдарски, не е важно. Да остави мненията за себе си. Още един недоказано се адв., който търси аудитория. Пледуарията е за съдебната зала. Поради липса на подобна, си търси поле за изявяви. Силните адвокати се знаят, но той не е от тях.

Оценка:
-0 +9

Анти турчин
120 Отговор

До коментар #22 от "петър":


Според мен такива като теб са паразити.

Оценка:
-3 +5

овчарче
121 Отговор
Поздравления за един гражданин!
Гражданин с лице и кураж да нарича нещата с истинските им имена, в общество от дребни душици и дупелизци.

Оценка:
-4 +4

Борис
122 Отговор
ОСТАВКА на корумпираното правителство!

Оценка:
-7 +3

Опа
123 Отговор

До коментар #71 от "1122":


Помисли върху това което си написал? Същото важи и за теб нали

Оценка:
-2 +2

Синия
124 Отговор

До коментар #63 от "Червения":


В България най-много са милиционерите на глава от населението, а в същото време с най-голяма корупция.

Оценка:
-0 +6

Антидемократ
125 Отговор

До коментар #86 от "Ганю":


М-льо нито баща ми, нито дядо ми чакали.... Къща можеше да си построиш когато искаш. Чакаше се за апартаменти, защото ги строеше държавата и не си мърдаш пръстта. Всеки обикновен работник със стаж над 15 години освен къща имаше и вила, стига да е бил мързелив........

Оценка:
-3 +6

Живял и онова време
126 Отговор

До коментар #92 от "Помнещ":


При бай Тошо живееха по три поколения мързеливите..., а сега освен тях, така живеят и бедните и хората, които са добри професионалисти, но не са достатъчно нагли !!! Капиш!

Оценка:
-4 +5

Истината е
127 Отговор

До коментар #88 от "Умен":


Че някой си купил палат и скъпа марка кола ,пак виновен Борисов. Истина или лъжа ,това е положението.А пък някой забогатял с милиони,пак същото.

Оценка:
-3 +5

Истината е
128 Отговор
Че някой си купил палат и скъпа марка кола ,пак виновен Борисов. Истина или лъжа ,това е положението.А пък някой забогатял с милиони,пак същото.

Оценка:
-4 +4

129
Този коментар е премахнат от модератор.
реалист
130 Отговор
Нормално е адвокатите да започнат да хапят Борисов . Нали им отказа
компенация на хонорарите .

Оценка:
-4 +6

Ива
131 Отговор
Мутрата от СИК е пътник , отвсякъде , спрат ли да го охраняват всички които е предал ще го унищожат икономически и физически

Оценка:
-3 +6

132
Този коментар е премахнат от модератор.
към адвоката
133 Отговор
Най лесно се намират проблеми при свършена работа.
То и затова който нищо не прави е безпогрешен.
Заради това нямаш право да дириш от другите перфектност след като не си преместил и един камък за държавата.

Оценка:
-0 +7

три четвърти
134 Отговор
Охоооо адвокате ! Блестящо интервю по телевизия 7/прости .

Оценка:
-1 +4

от авдоката
135 Отговор

До коментар #107 от "ФАКТ":


ами ... 7/8 много съм навит.

Коментиран от #136


Оценка:
-1 +2

велик адвокат
136 Отговор

До коментар #135 от "от авдоката":


не 7/8 бре, партията се казва няма такава Чалга!

Оценка:
-0 +3

мамин адвокат мил
137 Отговор
Погром! Екс прокурорът Сулев остана без адвокат а делото му скоро тръгва?
преди 2 години
toppresa.com
Константин Сулев – бившият прокурор, станал за резил,след като беше обвинен в серия престъпления, остава без юридическа защита. Пишман адвокатът му Стефан Гайдарски е духнал в чужбина, а хора от родния му край – неврокопския, го издирват щателно с пренетции за взети и невърнати суми от негова страна.

Оценка:
-0 +4

Паталог
138 Отговор
В интернет доста информация има за адв. Гайдарски. От нея заключавам , че е честен и морален родолюбец който стои над собствените си интереси.

Оценка:
-2 +2

Ури
139 Отговор

До коментар #25 от "Една сълза ще пусна":


Да се избият до крак тези паразити

Оценка:
-1 +1

ПИСНА МИ
140 Отговор
Безпокоя се, че плиткоумието и словоблудството се толерират от медиите! Изгонете адвокатите от публичното пространство, за да не се доказват за наша сметка.

Оценка:
-0 +4

Когато и да пребиеш
141 Отговор
адвокат, все ще е късно.

Оценка:
-0 +2

Наблюдател
142 Отговор
Демокрацията в България беше мит и преди "Китайския подарък". Сега просто лъсна с целия си блясък !

Оценка:
-0 +2

вие сте на ред
143 Отговор
Кви адвокати , кви съдии сте бе , вие сте на-наглата мафия в България. Нищо не работите, само лапате. Тия закони кой ще ги спазва и изпълнява бе , кьорпе ? Цигани бият бабички, доктори, полицай, военни - наред. До кога ? Наркомани, трепят , колят , бесят , вилнеят - до кога ? Доказани престъпници с по 20 присъди на разходка свободно- до кога. Обвинени за убийства с отложени дела с години - до кога ? Мръсна сган вие сте за трепане !

Оценка:
-0 +0

Хаджиментов
144 Отговор
И този адвокат е един смешник, величае най-корумпираната институция у нас.
А колко адвокати обслужват престъпниците, вместо правосъдието. Колко се стараят да освободят доверениците си - престъпници на всяка цена, вместо да пазят правата им. Колко се "разболяват" в ключови моменти, колко подучват клиентите си да шмекеруват или продават клиентите си на срещу съответната сума. В последните години имах работа с около 10 адвоката и само 1 е свестен и 1 - горе-долу. Вярвам, че и други са на същото мнение.
И кога дойде Борисов на власт, кога успя да провали юридическото образование във всички ВУЗ-ове, кога студентите там завършиха и започнаха да практикуват. И този е един платен плювач...

Оценка:
-0 +1

Козлодуйски
145 Отговор
Я колко изтрити коментари - толкова ли са "непоносими" за цензурата?

Оценка:
-0 +1

Ставри Л
146 Отговор
Еей, маски може да няма, ама тиксо и лейкопласт ИМА!

Оценка:
-0 +1

Горял Прегорял
147 Отговор
Ало, добре е да четете и коментарите, ББ така прави .... Като безплатно с. проучване.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5