Last news in Fakti

19 Януари, 2021 20:24 11 772 43

К. Вигенин за ФАКТИ: Южна Корея би трябвало да преосмисли решението си за Сечкова

  • кристиан вигенин-
  • виолета сечкова-
  • консул-
  • южна корея

''Бих казал, че в случая отговорността е преди всичко на Южна Корея - за това, че тя е поискала въпросната г-жа Сечкова да бъде почетен консул'', подчерта социалистът

К. Вигенин за ФАКТИ: Южна Корея би трябвало да преосмисли решението си за Сечкова - 1
Снимка: ФАКТИ

''Ние сме давали много предложения в годините. В тези четири години, когато ГЕРБ имаше мнозинство, почти нищо от тях не беше възприето. Сега виждаме, че немалка част и от извънпарламентарните партии с амбиции и шансове да влязат в следващия парламент, но и ние като основна опозиция в парламента бихме искали да видим повече прозрачност в тези избори, тъй като съмненията винаги остават и са съществували в последните години в избори, които се организират от ГЕРБ. Ние смятаме, че такива промени все още са възможни, въпреки че изборите наближават. Най-малкото е задължително, и то много бързо може да се организира, видеонаблюдението в изборния ден''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ народният представител от БСП и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Кристиан Вигенин.

''Има различни възможности. Едната е видеонаблюдение с директно излъчване в интернет в рамките на изборния ден, но може да се възприеме и по-облекчен вариант, който също все пак е достатъчно сериозен като възможност да предотврати или да докаже евентуално злоупотреби, а именно това да се прави запис на броенето на бюлетините и на изготвянето на протоколите, запис, който след това може да бъде използван като доказателствен материал при обжалване в районните или Централната избирателна комисия, или в съда. Ние имаме решение да предложим такава промяна, ще я формулираме буквално тези дни и ще я внесем'', разясни Вигенин.

''Аз смятам, че е логично да бъде записано в закона (б.р. видеонаблюдението). Някой смятат, че Централната избирателна комисия може сама да вземе това решение, но аз лично смятам, че това трябва да бъде законова разпоредба. Още повече, трябва да сме наясно, че ако ГЕРБ не желаят да го въведат, те имат възможност и да въздействат на своите представители в Централната избирателна комисия. Без представителите на ГЕРБ такова решение също не може да бъде взето, така че е въпрос на политическо решение от страна на ГЕРБ да подкрепи една такава инициатива. Надявам се да го направят, защото според мен те самите имат интерес да отговорят на тези съмнения, които витаят във въздуха за честността на тези избори. Предстои да видим, но според мен има много сериозен натиск това да се случи, а няма и сериозни технически пречки. Да, валиден аргумент е, че в не малко населени места има затруднения с интернета и съответно там пряко излъчване ще бъде трудно да се реализира, но нищо не пречи да се направи запис на този процес. Особено на броенето на бюлетини и изготвянето на протоколите. Тъй като почти всички секции са реално в училищата, там има вече инсталирани камери, а някъде където няма те лесно могат да се закупят. Този тип камери не са скъпи. Много лесно може това да се реализира, стига, пак казвам, да има политическа воля'', добави още по темата социалистът.

Кристиан Вигенин, подобно на първия гост на ФАКТИ днес - Настимир Ананиев, също смята, че в ГЕРБ е дългогодишна практика да има игра на добро и лошо ченге. В случая и конкретно по темата с видеонаблюдението Томислав Дончев е ''за'', а Красимир Ципов е ''против''.

''Другият елемент, който също смятам, че е много важен, той се свързан донякъде с идеите за гласуване по пощата. Нашето мнение е, че е трудно на този етап, вече толкова близо до изборите, да се организира такова гласуване. Ние не възразяваме, имаме принципна подкрепа, но то не може да се реализира при сегашната уредба на създаване на избирателните списъци. Това, което ние искаме и ще направим предложение, е за изчистване на избирателните списъци и въвеждане на активната регистрация на избирателите. Въпрос на преценка е може ли да стане наистина за тези избори. Ние ще го обсъдим внимателно и ще направим съответните предложения, но няма как да има гласуване по пощата без да има активна регистрация. Тоест, избирателят трябва да е поискал да гласува, за да може официално да получи съответната бюлетина. Това е една малко по-сложна процедура, която може би трудно може да се реализира сега. Но по отношение на избирателните списъци, в тези години ГЕРБ така и не пожела да приеме нашите искания и предложения за това те максимално да отговарят на действителността. Тъй като в момента има твърде много граждани в избирателните списъци, които отдавна не живеят в България, най-вероятно една част от тях са починали, а българските власти не знаят за това. От там възниква и проблемът с ниската избирателна активност, която често се регистрира, а и в недоверието, че има места, където вероятно именно с тези раздути избирателни списъци, които не отговарят реално на действителните хора, които живеят на тази територия, се злоупотребява, допускайки евентуално, в някои случаи, да се пускат бюлетини от името на хора, които всъщност ги няма'', заяви още народният представител от БСП.

Той коментира и предложенията на ГЕРБ по отношение на предстоящите парламентарни избори:

''Техните предложения са свързани преди всичко с мерките за гарантиране на гласуването на гражданите, които ще бъдат в карантина в изборния ден, и някои мерки, които всъщност са предвидени като противоепидемични мерки в самите избирателни комисии, като пак една голяма част от отговорността по организирането на този процес я прехвърлят на Централната избирателна комисия, както го направиха с машините за гласуване например. Струва ни се, че правителството като че ли бяга от отговорност. Някак си бяга правителството по тъча, ако мога така да се изразя, и се опитва да прехвърли всичко на Централната избирателна комисия. Аз мисля, че ние за пръв път от много време имаме ситуация, в която изборите ще се организират от действащото правителство, а не от служебно, което е назначено от президента. Последният път това се случи 2009 г. при правителството на Станишев. Сега за пръв път оттогава правителство изкарва целия си мандат и не може Дончев, или Борисов, или който и да е друг да бяга от тази отговорност. Тези избори са отговорност само и единствено на ГЕРБ - и като парламентарно мнозинство, което трябва да гарантира правната рамка, и като правителство, което трябва да създаде нужните условия. Аз съм убеден, че Централната избирателна комисия ще си свърши работата, но не може правителството да бяга от отговорност, когато, освен всичко друго, става въпрос и за живота и здравето на българските гражданите, защото все пак сме в условията на епидемия. Те трябва да гарантират, че ще има минимален риск, както за хората, които работят в секционните избирателни комисии, включително и наблюдателите, така и за гласоподавателите. Защото, струва ми се, има една такава нагласа, в която ще се направи опит, видимо, да бъдат обезкуражени българските граждани да гласуват. Тъй като, колкото по-ниска е избирателната активност, толкова по-удобно е това за ГЕРБ''.

Според Вигенин това, че парламентарните избори ще са на 4-ти април, когато е католическият Великден, не само не е някакъв проблем за българите в чужбина, които искат да гласуват, но дори е благоприятстващо обстоятелство. ''От гледна точка на датата няма никакви усложнения, тъй като и самата организация по гласуването се организира от българските посолства и консулства, а не се организира от приемащата страна. Приемащата страна просто трябва да даде съгласие, че това гласуване може да се организира, но то няма никаква връзка с празничния календар на съответната държава. Друг е въпросът, че е възможно в страни, в които има по-сериозна ситуация с пандемията, което няма как да знаем отсега, да има известни ограничения с придвижването, или с вечерен час, или с нещо друго. Но вярвам, че българските граждани, които имат желание да упражнят правото си на глас, няма да имат такъв проблем с организацията'', коментира някогашният външен министър на България.

''Би било глупаво според мен да започнат някакви оправдания с президента, с датата и т.н. Мисля, че няма никакви основания в това отношение'', допълни той.

''Преувеличава се доста проблемът с COVID-19. Ние и в последните месеци видяхме редица страни, които проведоха напълно успешни избори в условията на такава епидемия. Предстоят включително в европейски страни такива избори в следващите месеци, една от тях е Холандия, например, доста засегната страна, но това по никакъв начин не пречи на политическия календар. Просто трябва да се вземат нужните мерки, за да бъдат спокойни хората. Аз използвам случая да ги призова да не се страхуват, да не се притесняват. Може би това е целта на управляващите - да ги уплашат, за да си останат по домовете и да получат още 4 години от същото. Мисля, че много малко хора искат това'', заяви още социалистът.

Той коментира и темата как се става консул на дадена страна, като контекстът, разбира се, бе насочен към новината, че бившата ТВ водеща Виолета Сечкова е назначена за консул на Южна Корея в България.

''Да започна от там, че има наредба на Министерството на външните работи, която съответно се съгласува с останалите министерства, как става този процес. Както назначаването на български почетни консули в чужбина, така и на почетни консули на чужди страни в България. Има инструкция на външния министър, която уточнява този процес в още по-големи детайли. Аз не бих правил големи изводи от това, което се е случило, защото всъщност инициативата за това български гражданин да стане почетен консул на някоя държава тръгва от самата държава. Тоест, искането въпросната г-жа Сечкова да бъде почетен консул, е дошло от съответната партньорска държава. От друга страна българското правителство има правото да откаже или да потвърди едно такова искане. Българското правителство, ако е видяло нередност в едно такова възможно назначение, е можело да информира Южна Корея. Има си дипломатически канали, за да не бъде обидно за една партньорска страна, но да информира, че вижда проблем в такова назначение. Правителството обаче не го е направило и е потвърдило това назначение. Но бих казал, че в случая отговорността е преди всичко на Южна Корея - за това, че тя е поискала въпросната г-жа Сечкова да бъде почетен консул. Аз като министър съм се учудвал понякога, тъй като има почетни консули в България на страни, с които България на практика почти не поддържа връзки. Видимо - по някаква бизнес линия или други такива контакти, определени български, най-често бизнесмени, се оказват почетни консули на разнообразни държави партньори, което им дава известна защита дипломатическа и някои възможности. Те обикновено съчетават това със собствения си бизнес. Аз лично бих вкарал още допълнителен ред в тази политика. Впрочем, ние тогава се опитвахме (б.р. когато е бил външен министър), направихме една промяна през 2014 г. Поискахме българските почетни консули в чужбина да се отчитат за своята дейност, тъй като до момента, когато аз станах министър, дори това не се случваше, а те просто биваха назначавани и никой не ги търсеше за нищо''.

''Аз се опасявам, че след като вече е взето такова решение, не виждам логика да бъде ревизирано. Но смятам, че в една такава ситуация Южна Корея би трябвало да преосмисли това свое искане, защото в края на краищата е логично почетният консул в съответната държава да бъде човек, който достойно да представлява съответната страна, човек, който има добро име. Те са описани тези неща. Не бих навлизал в детайлите, но видимо се създаде конфликт'', допълни Вигенин по дипломатическата тема.

Депутатът от БСП бе помолен от водещата да направи своя коментар и за ареста на руския опозиционер Алексей Навални. Ето какво заяви той: ''Безспорно арестът на Навални, а преди това и случаят с отравянето, което така и не се доказа кой точно и как го е направил, а може би и в такива случаи няма как това да бъде доказано, но безспорно предизвика сериозни реакции в различни политически среди, в институциите на Европейския съюз. Даже тази седмица в Европейския съюз предстои приемането по спешност на извънредна резолюция по този случай, а и доклад за правата на човека за 2020 г. Обсъждахме днес на Изпълнително бюро (б.р. в пределите на БСП) този въпрос. От една страна това е въпрос на правовия ред на самата Руска федерация. Формалната страна е, че г-н Навални има условна присъда и той е нарушил условията на пробацията, като по правния ред на Русия те имат право да го задържат. От друга страна все пак ние смятаме, че трябва да се гарантират животът му, здравето му, и съмненията, които възникнаха в случая с отравянето му наистина поставят с по-голяма острота този въпрос. Нашето мнение е, че, без да се месим във въпроси, които са свързани с дневния и правния ред на Русия, с особено внимание трябва да се следи какво ще се случи оттук нататък с г-н Навални, защото в края на краищата въпросите на политическия плурализъм стоят във всяка една държава. Включително и в нашата, независимо от изявлението на г-н Борисов. Тук неведнъж сме ставали свидели, не в такава крайност, но с опит за разправа с опозицията. БСП самата е била жертва на това, така че трябва тези теми да бъдат част от националния дебат''.

На финала на разговора социалистът, предизвикан от водещата, говори и за намека на Цветан Цветанов, че в договора на България с ''Газпром'', свързан с Балкански поток, има много притеснителни неща в смисъла на това, че някои клаузи в договора не са изгодни за нашата страна.

По думите на Вигенин, договорът с ''Газпром'' може да бъде изискан от парламента, защото институцията има достъп до класифицирана информация. Той призова лидера на ''Републиканци за България'' за по-голяма конкретност по темата.

''Ако г-н Цветанов наистина смята, че са застрашени българските интереси, логично е българският парламент да прояви интерес към това. Комисията по енергетика най-малкото би трябвало да бъде наясно и да извика министър Петкова, за да информира тя за какво иде реч, и може да изиска този договор и да се запознае с детайлите. Ако има клаузи, които наистина нарушават, застрашават българския интерес, това няма как да не стане и публично достояние. Редно е'', изказа становището си и по тази темата Кристиан Вигенин.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    38 23 Отговор
    Този е долен измамник, човек без вяра и дух...

    Коментиран от #41

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    45 13 Отговор
    Сечкова много хубаво се сецка.Заслужава момичето.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    43 5 Отговор
    Пернишки Университет по ТелеКомуникации и Архитектура !
  • 5 Стойко

    58 14 Отговор
    Виолета Сечкова е съпруга на "Котарака" Александър Сталийски ! Същия за който Цветан Василев и Гриша Ганчев бяха казали че е ходил всеки месец в КТБ да взема месечния рекет от 50 милиона за Борисов! Борисов после каза че до него не е достигнало и едно евро , както и едно парче суджук от 2- та тона които е вземал депутата от ГЕРБ за Борисов! Кръга "Котараците" е една от най зловещите грабителски групировки близки на ГЕРБ!
  • 6 ъъъъъ

    22 13 Отговор
    вигенин, обади се в посолството и им заповядай....иначе не ти вярвам....
  • 7 Прав

    16 12 Отговор
    сте гн Вигенин за ЮК, а северна трябва да се побратими с бг коалицията управляваща българия сега, лика прилика са си.. липсва един кон, но това бързоше се оправи
  • 8 Лрачун

    26 31 Отговор
    А бе Пеперуд, кой ти иска твоето мнение? От къде изникна да даваш акъл? Срам и позор.

    Коментиран от #13

  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    24 17 Отговор
    Когато вие БСП+ДПС пишехте законите и управлявахте България. Също имаше скандали, корупция, кражби и лошо управление. Най-големите злодей са: ГЕРБ=БСП=ДПС.
  • 10 Лайка

    19 14 Отговор
    Вигени не е получил нещо и за това бие камбаната. Иначе мълчи като Пукел. Да няма внос на ...... нещо от там, та се появи? Да напиша ли кое е??? Сетете се от първи път.
  • 11 Мордекай

    22 18 Отговор
    На калпавия у... и вълната му пречи , на червените маймуни южна Корея , ами северна ли да я поиска ве охлюв нещастен
  • 12 Боцко

    19 15 Отговор
    Този няма акъл за две. Но джобове и друго Отзад има и го пълнят. От къде се намери този индивид да дава акъл?
  • 13 Другия с коня

    26 11 Отговор

    До коментар #8 от "Лрачун":

    "Пеперуда " беше Външен министър при Стани шеф.После БСП го изпрати Евродепутат,за да се върне от Брюксел Милионер и много загрижен за Народа.И докато беше Евродепутат и Загрижен взе,че сложи на Клуба на Пенсионера Дограмичка,плочки ,изгони Пенсионерите от квартала(говорим за квартал Герена) и го направи Приемна на Евродепутата Вигенин....И докато Пенсионерите подсмърчаха по пейките със сутрешното си кафе пред приемната на Загрижения Депутат се извиваха "Опашки" от чакащи самия Кристиян Вигенин да ги приеме и да им реши Проблемите,нищо,че кметицата е от ГЕРБ,а самия той в Брюксел....
  • 14 Нормално

    14 19 Отговор
    Ако съм южно кореец и зависи от мен и аз ще си избера хубава жена за консул , а не джендър!
  • 15 Перо

    14 10 Отговор
    БСП е една соросистка партия,представяща се за опозиция,но паркетна. Ето този случай на измислен БГ ред от МВнР с измислени привилегии на криминални престъпници,купуващи титлата”почетен консул”,чрез фирми и корупция не спират измисленото узаконяване.Почетният консул няма никакви юридически права и не трябва да има дипломатически номера на колите и какъвто и да е имунитет,според Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Това е престъпна дейност от МВнР!
  • 16 Перо

    13 9 Отговор
    БСП е една соросистка партия,представяща се за опозиция,но паркетна. Ето този случай на измислен БГ ред от МВнР с измислени привилегии на криминални престъпници,купуващи титлата”почетен консул”,чрез фирми и корупция,не спират измисленото узаконяване.Почетният консул няма никакви юридически права и не трябва да има дипломатически номера,служебни или дипломатически паспорти,дипломатически номера на колите и какъвто и да е имунитет,според Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Това е престъпна дейност от МВнР!
  • 17 Бaро Вкаров

    23 6 Отговор
    Кво да примислят?
    Сечкова е секла много корейски главички,и си е заслужила назначението!🐵

    Коментиран от #36

  • 18 ха ха

    16 11 Отговор
    краставите магарета се надушиха май - единия скочи на Сечкова, а сега и другия да не остане по-назад - нали вече са първи дружки! Явно жените като нея много ги дразнят,че не падат на колене пред тях, а се защитават! Явно жената си заслужава поста! А и може би им е нужен този пост за някое тяхно мекотело?
  • 19 БАЙ Х@Й‼

    18 3 Отговор
    Не разбрах защо изтриха коментара с абревиатурата на университета който е завършила миската !
  • 20 БАЛАМА ПО НЕ

    7 8 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂😂 ВИГЕНА ИЗЛЕЗЕ НА ПЯЦАТА 😂😂😂😂😂😂😂😂💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰👌🤐
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПОЗИТАНСКИТЕ МЕКИ КИТКИ И РОЗОВИ ПРА'ШКИ

    12 12 Отговор
    БАРАБАР СЪС ДЖЕН'ДЪР-СОРО'СПИ'ИТЕ .... ПОНЕЖЕ.."ОПРАВИХА"..БЪЛГАРИЯ ( 6 ПРАВИТЕЛСТВА-6 НАЦИОНАЛНИ КАТА'СТРОФИ)... ЗАХВАНАХА И...Ю.КОРЕЯ?!?
    МАРШ, П'ЕД'ЕР'УГО ПОЗИТАНСКА
  • 23 Лейка

    6 8 Отговор
    Факти.бг - моля Ви махнете го този индивид от първа страница. Да ходи в Корея при малките ..... които внасят и търгуват.
  • 24 Умен по цялата глава

    12 14 Отговор
    Вместо да отложат изборите до след ваксинациите и да спасят Живота на Народа,БСП комунистите се загрижили кой е консул и за видеокамери....Вирусите са Проблема Кристиянчооо,а Вие сте по зловредни и от Ковид...
  • 25 ххььь

    8 10 Отговор
    Вагинин не си ли намери мъж най накрая !
  • 26 Последния Софиянец

    10 8 Отговор
    Ти ли си човека ,който ще казва кой да назначават корейците!?Що не си гледаш крадливата партия,вместо да ръсиш мозъци.
  • 27 Кореец

    8 5 Отговор
    Вагенин, кога ти практикува на нас по-добър орален корейски тогава преосмисли и назначи теб да ни го прави
  • 28 Овчаров Р.

    7 6 Отговор
    Кристиан Вагинин ЗАвижда на Сечкова, че не представя жените на България в Южна Корея
  • 29 Перо

    12 1 Отговор
    Разликата между БГ х@й и корейски х@й е в километри и мили. Купената титла е от БГ мутрафон с км. Х@й. Малката е здраво разработена!
  • 30 Сanible corpse

    5 4 Отговор
    Вигенин му се иска да е Янаки Стоилов любовника на Лилов
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Румен потника

    5 0 Отговор
    Фатки са си Фатки, трият мнения без причина, иначе имало цензура в БГ, нямало свобода на словото. Уж са радетели на всичко това.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ле-ле кви работи четем

    5 3 Отговор
    Че и янаки ли си търси любовник. Ми то в бсп няма май мъже
  • 36 rule

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бaро Вкаров":

    Не ми се вярва да са корейски!:) Твърде малки са им главичките за да се прояви взаймен интерес!:) Тука съм съгласен с Ицето че Бат Боби трябва да си признае, коя е Мата Хари и да се види няма ли някаква взаимовръзка между двата случая!:) Корейците и те са хора!:) И те се подават на ходатайства!:)
  • 37 БСП

    1 1 Отговор
    И ВИГЕНИН ТАКА МОЖЕ ДА ОПРАВЯТ ЮЖНА КОРЕЯ, ЧЕ ТЯ ДА ДОСТИГНЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ !
  • 38 Уйке

    2 0 Отговор
    Наскоро някакъв умник беше написал, че Ал. Сталийски е потомствен комунист. Уточнява, че бащата също Ал. Сталийски бе министър на отбраната в правителството на Ф. Димитров, а неговия дядо също Ал. Сталийски е министър на правосъдието във фашистко правителство, за което е осъден от НС и убит на 02. 02.45г.Така де да не говорим, че парите са в наследниците на бившите комунисти или може ида е вярно, ако се има предвид Б.Борисов

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Gkbb

    1 0 Отговор
    Според мен да си мурва е по-малък пробле от това да си гей.
  • 41 Антимафия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Въобще не е измамник Вигенин, но трябват действия?
    Южна Корея ,в момента се тресе от Скандални корумпирани афери
    с присъди за корупция, от Президентката Парк, до виншния им министър ,който евентуално е подписал назначението на Сечкова, и което назначение , е само по себеси компроментирано, поради присъдата ,която отнесе същия този Южно Корейски, Външен министър от 2.5 години за корупция?
    Ако БСП не изпрати протестна нота ,към Южно Корейското правителство веднага ,то означава, че и БСП е в корупционната спирала на властта , а не само Сечкова и Котарака и?
  • 42 От Пустинята

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Уйке":

    За да си член, на Бойко Борисовата Хунтата, няма значение партийната принадлежност,
    по скоро, склонността към корупция???
    Да можеш да крадеш, доносничиш и съсипваш бизнеса на хората, за свое облагоделстване!
  • 43 MOLI

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ В.СЕЧКОВА ДА БЪДЕ ПОЧЕТЕН КОНСУЛ НА Ю.КОРЕЯ,А ТОЙ ДА БЪДЕ ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ.ТОВА ПО-МАЛКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЛИ Е???ЗАЩОТО И НЕГОВАТА РЕПУТАЦИЯ Е ДОСТА СЪМНИТЕЛНА.