7 Юли, 2021 16:50 5 366 16

Данаил Георгиев: Службите на властта трябва да се превърнат в служби на закона (ВИДЕО)

  • данаил георгиев-
  • изправи се! мутри вън!-
  • движение 21-
  • мвр-
  • служби за сигурност

Държавата има нужда от съвсем друг тип контраразузнаване, посочи той

Данаил Георгиев: Службите на властта трябва да се превърнат в служби на закона (ВИДЕО) - 1

Заетостта, преизчисляването на пенсиите, растежа на доходите трябва да бъдат във фокуса на следващия парламент. Икономиката ни е на последно място в ЕС и на дъното на всички класации. Това е не само заради потенциала или качеството ѝ в България, тук идва въпросът за правосъдието, за корупцията, борбата със злоупотребата с власт. България страда от това, че години наред имахме едно корумпирано управление, което си беше поставило за цел овладяването на властта, само за да може да разпределя порции, да отклонява средства и да се обогатява. Това заяви в студиото на ФАКТИ зам.-председателят на "Движение 21" и водач на листа на "Изправи се! Мутри вън!" Данаил Георгиев.

Според него от началото на следващото НС стъпка по стъпка трябва да се започне със смяната на ВСС, смяна на гл. прокурор, изваждане на прокуратурата от съдебната власт.

"Зависимостта на МВР и службите трябва да бъде предотвратена, за да се превърнат от служби на властта в служби на закона и държавата. Служителите трябва да са безпристрастни, смятаме, че при назначаването им трябва да се извършва тест за лоялност, интегритет, както и периодично, особено на ръководните длъжности, да се преминава такъв тест", коментира Георгиев.

"Държавата има нужда от съвсем друг тип контраразузнаване. Тя да е подчинено на професионален принцип, а не на властта. Има нужда ДАНС и свързаните с нея служби да бъдат изцяло подновени. В твърде голяма степен задкулисни кръгове, свързани с предишния премиер Борисов и с Пеевски овладяха службите. При ДАНС проблемът е основно в човешкия фактор, докато при разузнаването може да се премине и към структурни промени, за да може по-ефективно да се изразходва публичния ресурс", каза той.

Целия разговор с Данаил Георгиев гледайте във видеото:


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 4 Отговор
    Вместо да си вършат работата,подслушват и тормозят нас протестърите.Това си е политическа полиция.

    Коментиран от #10, #14

  • 2 смерш

    14 4 Отговор
    И като как точно ще реформирате силовите структури начело със стари муцуни като Манолова и Дончева/около всяка от тях могат да се извадят редица "особени"факти и обстоятелства/и взелия се насериозно адв.Хаджигенов,който очевидно има поведенчески проблеми?
    Да не забравяме и вероятноста процента ви в следващия парламент да бъде на границата на допустимото!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КРОКОДИЛА

    6 3 Отговор
    АБЕ КАТО ИСКАШ ДА ВЗИМАШ НАРОДНИТЕ ПАРИ КВО ОБЕЩАВАШ НА ХОРАТА ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ ИЛИ САМО ЩЕ НИ РЕКЕТИРАШ БЕ ..............................РЕКЕТИОРИНО .........ЩЕ ТЕ СУРОВАКАМ НА ИЗБОРИТЕ БЕ ................
  • 5 КРОКОДИЛА

    2 5 Отговор
    ГЛАДЕН ПЕС ........................................
  • 6 КРОКОДИЛА

    3 3 Отговор
    ТЪПИ КОМУНИСТИ ....................................ГЛЕДАЙТЕ ЗА НАРОДА ИЛИ НАРОДА ЩЕ ВИ УНИЩОЖИ БЕ .....................И................
  • 7 далекоглед

    3 2 Отговор
    Докато има метла при всяка смяна на
    правителството ще са служби на властта.Слъжби на закона ще са когато който и да дойде освен политическия кабинет няма да сменя и преструктурира администрация.Нещата трябва да са ясни както е по закон постъпва прави стаж атестация обучение ниво и резултат.Който работи винаги го прави който не работи също. Така се появяват послушни
  • 8 безпартиен

    5 1 Отговор
    И като е толкова запознат с тези "силови структури" нека каже КОЛКО са "работещите" там пенсионирани служители с пенсия,заплата+20 заплати заради пенсионирането????Ако не знае да му кажа,че само в МВР такива "работници" са около 5000 човека и все на ръководни длъжности със заплата 2500-3000 лева!!!Годишно от бюсжета на МВР само около 150-160 млн.!!!Така реално се източва и бюджета на МВР и пенсионната система за която тези там нямат никакъв принос!Такова нещо да се пенсионира човек в бюджета и да продължи пак там да работи нямав нито една държава в ЕС,САЩ и дори Русия!!!Като им се работи ЗАЩО се пенсионират?А по други министерства,области,общини,комисии,комитети и всички на бюджетна хранилка колко са от тези около 750 хиляди "бюджетници"????А частният сектор им изкарва и заплатите и осигуровките са високите пенсии!Така,че като се пенсионират и им се работи-в частния сектор!!!Ще има и възпитателен ефект от това!
  • 9 Ум и разум с пари не се купуват

    2 2 Отговор
    библиотекарите кога ще разберат че има и печатари и всичката техника е вносна за българското книгоиздаване
  • 10 Разведка

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дaлeчe прeди ДC дa нaлoжaт кoмуниcтa Бoриcoв зa кмeт нa Coфия,
    Тодор Живкoв привиквa ДC-гeнeрaлитe и coчeйки Бoриcoв кaзвa нaкрaткo:
    "Тoвa e нaшeтo мoмчe!
    Имaмe блaгocлoвиятa и нa Мocквa!
    Дeйcтвaйтe!
    Но умната!"
    След това ген. Бригадир Аспарухав предложи Борисов на Царя
    за Главен Секретар на МВР!
    Т.е. той коли, той беси!
    Дори безнаказано в България
    Борисов уби човек с гранатомет!
    Естествено Бриго предложи комуниста Борисов от името на ДС/КГБ "Сава" Доган!
    Който е и до днес най-строго охранявания руски диверсант в България!
    /Народе ????/

    Коментиран от #11

  • 11 ДСар

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Разведка":

    Вярно е!
    Вършихме им мръсната работа,
    а накрая ЦК и Политбюра на БКП си измиха ръцете с нас!
    Захвърлиха ни да ни ругаят хората и да се спасяваме като "бизнесмени"!
  • 12 Фаро

    2 2 Отговор
    Всички герберски бесепарски и депесарски калинки трябва да бъдат изчегъртани и само тогава
  • 13 безпартиен

    0 1 Отговор
    Този младеж дали знае,че само в МВР има "работещи" около 5000 пенсионери с пенсия+заплата+ 20 заплати за пенсионирането?Това са все ръководни длъжности със заплати около 2500-3000 лв.!Толкова ли са ценни за министерството,че ако и няма тях закриват МВР?Или пък няма желаещи за работните им места?Така "изчезват" едни поне 150-160 млн. от бюджета на МВР,пречи се и за кариерното израстване на млади кадри!То да е само там,а това са други министерства,държавни агенции,отдели,области!Сладка е държавната хранилка и за тези 12 години партията на ББ се "обзаведе" с поне 200 хил. гласоподаватели от този вид/включвам и семействата им/!Нека знаещите посочат поне една страна в ЕС,САЩ или РУсия която да има такова "работещо" пенсионерско воинство!Няма!!!!!!!!Не биха си позволили подобна гавра с останалата част от народа,която изкарва заплатите и пенсиите на "бюджетниците"!И колко са всичко "работещите" пенсионери от бюджета-общински и държавен?

    Коментиран от #15

  • 14 Какво ти подслушване ?

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Направо ви изчегъртаха,изпързаляха и изхвърлиха на сметището. Повече няма да се чуе за вас, платените продажници.
  • 15 Ами служебният министър

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "безпартиен":

    дядка пияндурник, подчинените му какви да са ?
  • 16 Арнолд

    0 1 Отговор
    Всичко казано е така, г-н Георгиев. Вече трябват действия,действия,действия от вас младите, интелигентни и образовани хора. Точно за това сме гласували за вас. Действайте смело и напред !Вие в известен смисъл се явявате възрожденци, а те винаги са били сърцето, двигателя на обществото. И това не са само думи !