Last news in Fakti

5 Май, 2022 18:22 10 436 56

Петър Клисаров за ФАКТИ: Какво правим, ако имаме правителство от ГЕРБ и "Възраждане"?

  • петър клисаров-
  • пп пряка демокрация-
  • пряка демокрация

"Америка вече не е хегемон. Хегемонът, който се заражда в момента с пълна сила, е Китай", каза за международното положение политикът

Петър Клисаров за ФАКТИ: Какво правим, ако имаме правителство от ГЕРБ и "Възраждане"? - 1
Снимка: ФАКТИ

"За мен правителството трябваше да подаде оставка в деня, в който газът беше спрян".

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ председателя на партия "Пряка демокрация" Петър Клисаров.

"Откакто съществуват държави и формирования като държави, има основни правила. Първото нещо е енергията, второто е храната, третото е водата. В наши дни се добавят лекарствата. В момента, в който едно правителство не може да осигури едно от тези неща на народа си, то няма право няма да стои на управленчески позиции. Тези неща очевидно ни вкарват в спирала на оцеляване. Това оцеляване ще е много по-тежко, ако те се задържат още малко на власт", каза още политикът.

Клисаров коментира и състоянието на Българската социалистическа партия (БСП):

"Моето мнение е, че това е последният танц на БСП и че на следващите избори те няма да успеят да влезнат в парламента. Ще са вероятно под 4%, защото се виждат безпринципните неща, по които те работят. За тях е въпрос на оцеляване да стоят във властта, да имат тези 2000 служители, които са назначили, за да могат да източват пари от обществените поръчки и по този начин да захранват касата на БСП. Това няма да се получава, ако те паднат".

По отношение на международното положение, той обобщи следното:

"Моето мнение е, че ние сме на прага, ако не сме и влезнали вече в една втора Световна студена война, която е предшествана от ескалациите, които виждаме непрекъснато с военни действия, жертви и ракети, които прелитат. Всяка война е ужасяваща и носи неприятни жертви, но неприятните жертви са и от двете страни".

Петър Клисаров бе върнат на управлението в България, като в контекста на неговата частична младост, той каза:

"Абсолютно ясно е, че са неподготвени. Много малко хора, особено в България, се подготвят за това да управляват една държава. Ясно е, че те са неподготвени. Това не е един малък частен бизнес, в който да се преместиш от единия в другия и да започнеш да управляваш. Нямат капацитета, но нямат и най-важното нещо - умението да усещат, да се консултират, да усещат пулса на хората, да усещат пулса на световния геополитически момент. Един човек, който се е занимавал с бизнес, а не е ежедневно, ако не и денонощно следял световните тенденции какво се случва и как, за да знае какво ще се случи в света, той няма как да управлява една държава и да взима правилните решения".

"Америка вече не е хегемон. Хегемонът, който се заражда в момента с пълна сила, е Китай. Никога в световната история не е имало замяна на един хегемон с друг без война. Това е неизбежното кръвопролитие, което ще имаме не в Украйна, Русия и само в Европа, а и в Африка, и в Тихия океан", смята Клисаров.

"Смятам, че на България и предстои една спирала от избори. Без значение какво ще се случи - дали ще се осъществи втори мандат или отиваме на избори. След което ще има нови, нови и нови", изрази мнение председателят на "Пряка демокрация".

"Нека говорим реално, хората на г-н Трифонов няма да имат голям успех. "Да, България" никакъв шанс да достигнат до това, което са. БСП ще паднат на много ниско ниво. Промяната - има жестоко разочарование от тях. Очертава се ГЕРБ да е първа политическа сила и, за съжаление, "Възраждане" втора. Ако имаме правителство от "Възраждане" и ГЕРБ - какво правим оттук нататък?", каза още Петър Клисаров.

Той коментира и новия политически проект на Стефан Янев:

"Той ще обере от всички тези, които споменах, но няма да има достатъчно, за да победи ГЕРБ. Той няма да е водеща партия в никакъв случай".

"Предстоящото на България е, че няма партия в момента, която да успее да получи достатъчно гласове, за да управлява. А коалиционните правителства, които са в голяма степен финансирани и подкрепени от НПО-та с неясни цели, нямат бъдеще и нямат как да работят на практика. За това смятаме, че този модел на пряката демокрация, който е ефективен контрол върху политиците, включително чрез механизъм за отзоваване не на 4 години, а когато не си вършат работата в рамките на от 15 дни до 2 месеца", добави лидерът на ПП "Пряка демокрация".

"В големия си процент лидерите на партиите са инсталирани актьори. Самият Зеленски е такъв, имаше опит в България Слави Трифонов да бъде вкаран във властта. Основните политици-актьори, които се назначават, за да вършат определена дейност, наложена им от задкулисието, се контролират от корупцията. Корупцията е инструмент за контрол върху политици. Всички политици, по някакъв начин пипнали управлението, получават облаги, които не са регламентирани. И задкулисието ги държи с тези облаги. Ако не си вършат работата, излизат скандалите и ги сменят с други такива", твърди Петър Клисаров.

"Пряката демокрация, истината е хората да са образовани, да се осъзнати и да усетят, че когато гласуват, техният глас е отишъл в правилна посока и човекът, който са избрали, върши това, което те искат. А ако той не го върши, да имат механизъм да го отзоват, свалят и той никога повече да не може да се кандидатира за публична позиция", каза той към края на участието си в медията ни.

Целия разговор между Лили Маринкова и Петър Клисаров можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    44 25 Отговор
    Тоя пък. Много си м интересен бе Клисарски. Ми сега кво прайм? Ми същото и тогава. Само де тогава Баце ше е па примиер, а сега е Киро.

    Коментиран от #38

  • 2 Бай Георги

    10 31 Отговор
    Ще дадем картбланш на Гешев.
  • 3 Ами ...

    32 39 Отговор
    Не дочетох материала. Стигнах до думичката "хегемон" и ме лъхна на социализъм.
  • 4 Пълни глупости

    64 65 Отговор
    Възраждане никога няма да влезе в коалиция с ГЕРБ! Ама никога! Ще управляват самостоятелно, с пълно мнозинство. Ако не на следващите, на по следеащите избори.
    Ако няма драстични фалшификации.

    Коментиран от #11, #15, #32, #39

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уточнение

    50 14 Отговор
    Тоя като ги разбира толкова добре нещата защо не е в Парламента? Такива като него са като врачките: знаят числата от тотото, ама друг път!
  • 7 КИРО - ПРОСТОТО ...ОТИВАЙ СИ !

    54 25 Отговор
    Дотегна на Българите .......какви очи имаш ??? А имаш ли изобщо очи ?????? Тоя дебил ще ни довърши !!!!!

    Коментиран от #20

  • 8 Гост

    30 30 Отговор
    Дъли тоя копейкин е крадлив?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ко праим , ами

    42 12 Отговор
    Нови избори
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 с/р

    21 3 Отговор
    Петър Клисаров е роден през 1968 г. в София, Народна република България. От 1990 до 2007 г. живее в Торонто, Канада. От 1991 до 2007 г. изгражда собствени бизнеси в редица сфери. От 2001 до 2005 г. e представител за България на AECL (Канадска държавна корпорация за ядрена енергетика). Основен участник в размразяването на проекта за построяването на АЕЦ „Белене“. От 2006 до 2011 г. е генерален мениджър за България на AECOM (най-голямата инженерна консултантска корпорация в света). Основател е на партия Реформа през 2005 г., преименувана на Пряка демокрация през 2014 г.34
  • 13 Глория - Любовен дъжд ФЕН

    2 7 Отговор
    Драги хора, мъж който е на дъното си, възможно е от него да стане БИ сексуално момче, а когато е върхът си става от него ХЕТЕРО сесксуално момче !
    Това е съвсем нормална формалност ! : ))
  • 14 Красимир Петров

    30 17 Отговор
    За първи път от 1989г на следващите избори аз няма да гласувам.240 продажника,които не се интересуват за Българският народ,А само за собственият си джоб.Едните Американски продажници, а другите боравещи Руски интереси.Жална ни МАЙКА какво ни чака от есента.
  • 15 даааааа

    33 39 Отговор

    До коментар #4 от "Пълни глупости":

    Ще управлява възраждане САМО В СЪНЯ ТИ ИЛИ В ДРУГИЯ ЖИВОТ!!
  • 16 Виктория Плюланд

    39 13 Отговор
    Възраждане никога няма да управлява с герб, или ще управляват сами, или не

    Коментиран от #21, #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ние

    26 4 Отговор
    Сме колкото един голям град и може само с референдуми да си правим законите, ама няма кой да го приеме...
  • 19 Русия е Хегемона!

    25 15 Отговор
    От Китай нищо не зависи,той нищо не доставя! Пшеница и суровини ли е давал на Европа? Къде му е Влиянието бе,папагали?

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 даааааа

    16 7 Отговор

    До коментар #16 от "Виктория Плюланд":

    Е тогава ще има полет през затворени прозорци от парламента.
  • 22 5577

    30 11 Отговор
    Герб с възраждане???? Що хабите клавиатурите. Как ви го ражда това главата, като преди когато герб бяха на власт. Викаха как си го представяте другите да са на власт. Смешно е . Киро му съперничи единствено Виденов, но както е тръгнал ако не си подаде оставката ще го надмине, ма с по голям резил.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Възраждане е единствената

    34 21 Отговор
    Българска партия,която не е амерска подлога.Гласувайки за Възраждане,гласувате за българския народ.България над всичко и всички!!! България за Българите!!!!!

    Коментиран от #29

  • 26 Мирослав

    18 19 Отговор
    Какви са тези анонимници Пряка демонокрация? Поредният руско-съветски ДС проект? Че и трибуна по медиите получават?
  • 27 Възраждане патерица на ГЕРБ

    18 23 Отговор

    До коментар #16 от "Виктория Плюланд":

    Ами те и сега са патерица на ГЕРБ. Гешефта профилактира Копейката и той сега е на къса каишка. Не знам коя по-рано ще го задуши - московската или герберската.

    Коментиран от #30

  • 28 даааааа

    13 6 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Анализите ги правят други, както им изнася. А на този му плащат само за името!
  • 29 нееееее

    19 25 Отговор

    До коментар #25 от "Възраждане е единствената":

    Възраждане не е Американска подлога. НО Е РУСКА,КАТО ГЕРБ,ДПС И др.......... аре чупката
  • 30 Бай градски

    17 20 Отговор

    До коментар #27 от "Възраждане патерица на ГЕРБ":

    Възраждане е проект на партиите на статуквото! ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА!!
  • 31 Тракиец🇺🇦🇮🇷🇩🇪🇧🇬🇯🇵🇮🇹

    5 25 Отговор
    Ще гласуваме за БНС -НД — Боян Расате . Няма израждане няма гроб няма БКП
  • 32 Грульо

    18 8 Отговор

    До коментар #4 от "Пълни глупости":

    Абсолютно вярно. Покрай ковита следя почти всичко в политиката, и дори да има избори до дупка, Възраждане никога няма да направят правителство с тез, дето впрегнаха властта да ги заличи, нито с останалите продажници и предатели. Това иска народа, както и самите членове на Възраждане.
  • 33 конечно

    16 7 Отговор
    Тоя тъпан да не ми се изживява на много знаещ и много можещ! Ако беше такъв, народа щеше да го постави на по високо ниво. Да оценяваш другите след като ти си поставен на най ниското ниво е излагация и потвърждение, че за нищо не ставаш. Иначе щеше да се намерят такива, които да те ценят. Хайде не ни ги натрапвайте такива, дето един кол не са забили за да си оградят двора на наследствената къща!

    Коментиран от #43

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Много истини казва

    17 5 Отговор
    За съжаление в България политическия материал е лош
  • 36 Петър Клисаров?? Ти луд ли си или

    16 13 Отговор
    Идиот?? Какво правителство на ГЕРБ!!??? Тези Сикаджии и мутри, Крадци и лъжци никога повече на власт!! Възраждане са преходно явление!!
  • 37 Напускаме страната по най-бързият начин

    13 10 Отговор
    Какво правим, ако имаме правителство от ГЕРБ и "Възраждане"?
  • 38 Пираня

    13 17 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ами по-добре е Баце отколкото Кирчо. Той откак го няма Баце, Путин прави каквото си иска, да се връща да му свие малко "сърмите"! ;-)))))
  • 39 А бе

    18 15 Отговор

    До коментар #4 от "Пълни глупости":

    Вземи и прочети колко трудов стаж има Копейкин 0 , от както се е появил на политическата сцена е обиколил всички партии като се почне от Софиянски та се стигне до ВМРО минавайки и през БСП та за такъв човек може ли да се каже , че има капка морал Не. Ако наистина този човек получи място в бъдещият парламент това значи само едно тотален крах на тази губерния наричаща се България .

    Коментиран от #54

  • 40 къф тоа

    9 6 Отговор
    анонимник
  • 41 Софиянка

    8 4 Отговор
    Да плюем в пазва да не ни се случва, в противен случай само Господ може да ни помогне.
  • 42 емо 73 канар

    14 6 Отговор
    Клисаров, тая мъдрост кога те осени??? Преди или след кавалчето на Тулупа.
  • 43 Хмм, тъпан е някой друг!

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "конечно":

    "Народът" за съжаление не може и не желае да избира знаещи и можещи! И затова отпред застават клоуни, подлоги и чужди слуги! А "тъпаните" ги търпят....

    Коментиран от #48

  • 44 Васил

    7 10 Отговор
    Това са болните мечти на Герб и Възраждане така се задоволяват сексуално като си мислят че правителството си подава оставка.
  • 45 ха сега де!

    5 3 Отговор
    Е, как кво прайм? Ами ритаме ги в кокалчетата още преди да са седнали на креслото!
  • 46 Emo

    8 4 Отговор
    Водата е на първо място, бе г-л.упак.
  • 47 мяо цзе дрън

    5 17 Отговор
    Клисаров,първо не знаеш какво е хегемон,и второ не знаеш,че Китай е икономически гигант на боклуци и военно джудже!Вива ЮЕС ЕЙ!!!!!
  • 48 ммм дааааа

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хмм, тъпан е някой друг!":

    Аз бих казал обратното. Тъпаните ги избират а народа ги търпи, защото си е търпелив по природа.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Алооо

    5 3 Отговор
    Какво правим, ако имаме правителство от ГЕРБ и "Възраждане"? Ами нищо, отиваме на Терминал 1 или 2 и това е.
  • 51 Въпрос

    0 4 Отговор
    Тоя кой е?
  • 52 Глупости

    2 6 Отговор
    На търкалета. Я някой да ми покаже едно откритие във физиката, математиката, малко инжинерна мисъл и при китайци, и при ватенки. Не ми излизайте с лобачевски.
  • 53 Браво

    1 3 Отговор
    Сульо и пульо КОМЕНТИРАТ политика.
  • 54 Непознат

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "А бе":

    Ти вероятно цял живот ще работиш на едно работно място
    Ти имаш морал, браво
  • 55 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    1 2 Отговор
    Като деца,Комунистите ни плашеха с Торбалан и баба Яга.А сега,като помъдряхме започнаха същите тези кръвосмуци с по мъдри заплахи.Безработица,Инфлация,Протести и най-на последък с братоубийствена война с по-големият брат Руски.Диктатурата на пролетариата и феодалната са все пак Диктатури и то смразяващи мозаците на техните раи.Никоя диктатура не води към прогрес.Разделяй,мачкай и владей е мотото на всички диктатори по света.Европа,Азия и Ю.Америка!
  • 56 Българин

    1 0 Отговор
    Статията е много добре написана , вижда се ,че авторът е абсолютно запознат със ситуацията в държавата ни , а и в международен план. Изводите му са правилни, за съжаление може би на някои не се харесват, но в България е така.