Last news in Fakti

10 Май, 2022 15:33 5 432 30

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Транспортните фирми бяха галеници при Бойко Борисов

  • настимир ананиев-
  • транспортни фирми-
  • протест

Кабинетът ще подпомогне максимален брой българи срещу ценовия натиск

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Транспортните фирми бяха галеници при Бойко Борисов - 1

Има ясна връзка между организаторите на протеста на превозвачите и партии от опозицията.
Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Настимир Ананиев, председател на парламентарната комисия по регионално развитие, благоустрйство и местно самоуправление относно протеста на превозвачите.

ГЕРБ разглези транспортните фирми. В момента искаме да оптимизираме транспортната схема, а не да се дублират маршрутите.

Транспортните фирми при срещата с премиера Кирил Петков са провокирали премиерът, за да си изпусне нервите и да бъде записан. Това е ченгеджийско мероприятие, коментира председателят на парламентарната регионална комисия последния скандал.

Държавният бюджет е като семейният. Правим това, което е възможно да се направи, а не това, което ни се иска, припомни Настимир Ананиев.

Той посочи, че държавата вече обсъжда различни мерки за подпомагане на българските граждани от уязвимите групи. Предвидени са политики и за бизнеса, посочи депутатът.

Тол системата трябва да покрива две трети от поддържането на транспортната система. От винетки трябва да идват една трета от приходите за ремонти.

В момента гражданите плащат основно за ремонта на пътищата през винетките. В същото време виждаме, че камионите минават през второстепенни пътища, за да не плащат тол такса. Така те рушат пътищата и гражданите справедливо протестират.

Крайно време е международните фирми да плащат и в България тол таксите, така както го правят в Западна Европа.

Той посочи, че с този бюджет държавата показа своята ангажираност за решаване на социалните проблеми.

Пътищата ще се строят и поддържат съгласно закона, а чрез неговото заобикаляне, припомни Настимир Ананиев.

Той посочи, че правителството на Кирил Петков е първото, което не работи с ДПС.

Ще има ли предсрочни избори и как ще се развие кризата вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Взаимно

    25 20 Отговор
    се галеха и грабеха ! Край ! Ревизия и арести !
  • 2 Пффффф

    37 8 Отговор
    Тука е прав-Значи може през Сърбия, Австрия и т.н. да си плащат като попове, а през България искат за една шепа стотинки да минават...Да плащат!
  • 3 Бачо

    33 11 Отговор
    Само оправдания,преди боко се оправдаваше със станишев,сега пък вие с него,но целта ви е да държите народа беден,а една малка група трупа милиони.Ако милеехте за народа си винаги има начин и за по високи пенсии и заплати и пътища и за здраве и т.н.
  • 4 Pena

    11 2 Отговор
    С по-хубави пьтища или как???
  • 5 банкябой

    24 14 Отговор
    от много работа се става гърбав,а от много крадене гербав транспортния бранш плаче за бойко защото в транспорта лесно се перат мръсни пари,а сега като няма как хиените реват от глад 90% от транспортните фирми са мошеници и перачи на средства кюлчета и пачки в шкавчето не идват от премиерска заплата
  • 6 Абе,

    24 11 Отговор
    хайде избори и на този мандатоносител и политически номад,чао от политиката !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чичо побелял

    25 9 Отговор
    А тоя е бил галеник през целият си живот . Като му гледам белите ръчички и зализаният черен перчем май зор не е видял и потен вода не е пил ,освен да прескача от партия в партия и да гледа само от къде да лапа . А кажете що е това ...майка му бе тежката артилерия на "лявото" БСП ,а тоя отиде на отсрещния бряг - в пряк и преносен смисъл (по гласа му си личи) при "десните" ДеСееБейци ...
  • 9 Този е такъв

    21 7 Отговор
    Тъпанар че няма коефициент за неговата глупост……
  • 10 майтаки

    17 6 Отговор
    Няма ли кой да го отърве тоя от мъките му?
  • 11 И този се изцвъка

    20 3 Отговор
    Хайде стига вече с тъпотиите бе, Мисир Онаниев. Вие няма да млъкнете, докато не убиете собствената си държава продажници скапани.
  • 12 Хахаха

    19 5 Отговор
    Тоя е много нагъл и некадърен.То излиза че всички са били галеници при Борисов.
  • 13 123

    9 9 Отговор
    Шефовете на транспортните фирми да си продадат АMG-тата, BRABUS-ите, G и S-класите и да спрат да мрънкат! Мол-а на PIMK Илиянчо Филипов е един от най-големите контрабандисти и перач на крадените пари на Делянчо Пеевски!!!
  • 14 ПП и коалиция /+румен Р./

    11 8 Отговор
    Така е , така е ! За всички свинщини , които се натвориха в България през последните 18 месеца са виновни ; Сушата , Кишата , Вятъра , Мъглата , Слънцето , Луната , Приливите , Отливите , Земното притегляне , Тунгуският метеорит и най вече - хан Аспарух ! Ние сме отдалеч и дойдохме за малко (колкото да станем милиардери) и не сме виновни за НИЩО , вЕрвайте ни !
  • 15 При бойко бяха...

    16 4 Отговор
    A при вас само ай-ти-го-свърши, лихварите и еконт ще са галеници! Боклуци!
  • 16 вън бе , вън

    14 3 Отговор
    ВЪН БЕ , ГЪЗОБУЗОШКЕМБЕСТ КРАДЛИВ ШЕБЕК !
  • 17 Пловдив

    12 7 Отговор
    Като няма какво да кажете-Бойко е виновен! Некадърници и дървени философи. Подгответе се по темата и тогава говорете. Боклуци

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кирчо Сульов

    3 2 Отговор
    Писмото на Вожда Сиатъл до президента Франклин Пиърс: - И тук свършва Живота и започва борбата за оцеляване! А дано...ама надали!
  • 20 Гост

    8 3 Отговор
    Що за просташко изказване.За неговите транспортни фирми ли говориш.Купи 50 дафа и 50 сканий.И караше софийския буклуци на 3 лв / км.А ние не повече от 1.70 лв на км.А сега 1.40.И това ли са галените фирми бе прост-к.Всички тогава и сега изнемогваме.Не плащаше заплати на шофьорите си.А после продади камионите без да ги е изплатил.Явно и ти си крал с него.
  • 21 Антикомунист

    8 4 Отговор
    Тоя тъпак изплува случайно и сега го раздава, капацитет.....
  • 22 ЯН БИБИЯН

    5 5 Отговор
    ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ. ПРОТЕСТИРАЩИ. В. МОМЕНТА. СЕ. ОТЧИТАХА. НА БОРИСОВ. И
    ДОГАН.
  • 23 Абе

    7 4 Отговор
    То цялата икономика са галеници на Бойко.Българите са една тъпа нация, създадахме си сами кризи и сега се чудим как да се оправим
  • 24 Боклук си ти

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Пловдив":

    Искат намаление на цената на горивата? от кого? ами да ходят пред нефтохим Питаха превозвачите, дали поемат ангажимент при намаление цената на горивата да не вдигат таксите. Отговора беше "не". Значи няма значение, при 0,00лв гориво пак ще има поскъпване. Тролове, гледайте репортажи с протестиращи, четете не само да драскате.
  • 25 Абе Пловдивски боклук

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Пловдив":

    Да беше се възползвал от съвета си, да се подготвиш и тогава коментар. И обиждаш?
  • 26 Въх

    3 4 Отговор
    На надъханата транспортерка на фирма някой й го сложи въудошевено изотзад .Къде си Бочко?Тя беше супер въудошевена,че ще суче от нашите винетки по разбитите пътища.Май ,че Събев й отряза надеждите.А дано,ама надали.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Васил

    2 4 Отговор
    При Бойко нищо не плащаха и така ги научи диктатора от Банкя за това сега им отесня.
  • 29 а бе льольо

    1 1 Отговор
    ходи си гледай баничките в Поморие не се занимавай с неща които не са за теб. Колко си жалък който вземе властта ти си на колене готов за саксофон.
  • 30 РАШКО БОЙКОВ

    1 0 Отговор
    АЗ СЕ ЧУДЕХ ЗАЩО ГОСПОДИНА С БУГАТИТАТА НЕ СТАЧКУВА , А ТО КАКВА БИЛА РАБОТАТА , СТРАХ ГО ДА НЕ МУ ГИ КОНФИСКУВАМЕ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА , И ПАРИЧКИТЕ ИЗПЛАТЕНИ НА ШОФЬОРИТЕ МУ , НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН ЧЕРВЕН АВТОБУС ИЛИ КАМЬОН !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.