28 Юни, 2022 14:47 4 009 14

Георги Георгиев пред ФАКТИ: Важно е президентът на кого ще даде третият мандат

  • георги-
  • георгиев-
  • итн-
  • независим депутат-
  • радев-
  • президент

Още февруари свалих доверието си от Гроздан Караджов, обяви депутатът

Георги Георгиев пред ФАКТИ: Важно е президентът на кого ще даде третият мандат - 1
Снимка: Факти.бг

Важно е президентът Румен Радев на кого ще даде третият мандат. Също така е важно и колко служебният кабинет ще гарантира честни избори. Това обяви пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ Георги Георгиев, който напусна „Има такъв народ“ и стана независим депутат.

Попитан какво се случва в бившата му партия „Има такъв народ“, той каза, че забелязва колегите му да са консолидирани.

Георги Георгиев смята, че едно ново правителството може да мине и с 61 гласа, но е важно да има парламентарно мнозинство, за да прокарва идеите си.

„Има си ново парламентарно мнозинство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. Може те да сформират кабинет. Имат нужните гласове“, каза депутатът.

Попитан за бюджета, Георгиев обяви, че той е предложение на Министерството на финансите (МФ), но се гласува в парламента.
„Бюджетът обединява работата на МФ – приходи и разходи, а след това Народното събрание го гласува. Новото мнозинство, за което вече говорих, завиши с 740 млн. лева бюджета. Това поставя в риск бюджета и обезсмисля вота на недоверие. Реално, опозицията направи точно обратното на това, което направи по време на вота“, добави Георгиев.

Според него новата коалиция може и да е договорена още преди да се разпадне кабинетът.

Независимият депутат коментира и това, че се е подложил на детектор на лъжата, за да докаже, че не е бил подкупван. „Направих го, колкото и да е унизително, защото много хора, които уважавах, казаха, че сме купени. Говоря за напусналите ИТН депутати. Всеки, който докаже за подкупени депутати, удря държавността. Аз се защитих“, каза още той.

Георги Георгиев коментира и работата на Гроздан Караджов като регионален министър. „Още февруари си оттеглих доверието от Гроздан Караджов и МРРБ, защото бяха минати всякакви граници. Явно статуквото надделява. Случва се, но важното е, че го разкриваме. Много неща не знаем за ИТН. Там има много свестни и почтени хора в партията, но нека всеки един от тях си преценява. Структурите на партията в страната се разпадат. Пловдив-град и Пловдив-област напуснаха, в Ямбол също напуснаха, защото там бяха спуснати хората в депутатските листи“, каза още той.

Целият разговор можете да гледате във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    На Агора България.

    Коментиран от #4

  • 2 Корнелка се простреля

    16 1 Отговор
    Няма да е на БСП
  • 3 Предател

    2 13 Отговор
    Важното е руското влияние да продължи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Предателите

    11 2 Отговор
    По нашите ширини на световно ниво стават само две неща - киселото мляко и предателите !
    Все са от видинско и врачанско. Неуспели ефрейтори и неосъществени министри в МРРБ. :))

    Коментиран от #8

  • 6 Спрете

    8 3 Отговор
    да давате трибуна на продажници, предатели и лъжци!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ще дойде време и вие ще отговаряте !

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Предателите":

    Иван Аксаков пише във вестник „Русь”: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!” И на негово име има улица, успоредна на бул.“Руски“.
  • 9 6687

    7 4 Отговор
    Тоя кой е и защо мнението му има значение.Факти?
  • 10 Онзи

    3 0 Отговор
    ЕЛЕМЕНТАРНО, УОТСЪН -
    На наследствения комунист и ДРУГАРЧЕТО му от ДС
  • 11 Охлюв

    3 3 Отговор
    Ще даде 3-тият мандат на групата на независимите продажници. Да ти....... та охлюв продажен.
  • 12 Не знам

    2 4 Отговор
    Обаче президента напоследък е коренно различен, дали не са го подмени ли някъде. Забележете започна да се държи като Слави напук на всичко, а беше разумен
  • 13 1222

    1 0 Отговор
    И него го наблюдаваме. 👁️
  • 14 Даааа

    2 1 Отговор
    Абе , много е лесно да лепнеш етикет на някого! Защо, когато някой има свое , мнение , което не се покрива с всеобщото , овце послушание , трябва да е предател!? Адмирирам , решението на този депутат и на всички , като него , независимо от коя партия са!!Само хора с достойнство , не приемат да погазват принципите си за сметка на овцепоклонничеството!