Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 15:35 3 876 17

Йово Николов пред ФАКТИ: Случаят „Семерджиев“ е корупция на ниско ниво в МВР (ВИДЕО)

  • йово николов-
  • журналист-
  • гешев-
  • мвр-
  • демерджиев-
  • семерджиев

Всеки вътрешен министър, който не се поставя в служба на главния прокурор, е обвиняван, че пречи, казва журналистът

Йово Николов пред ФАКТИ: Случаят „Семерджиев“ е корупция на ниско ниво в МВР (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Проверката, свързана със случая „Семерджиев“, бе последвана и от катастрофата на Околовръстното. Тогава виновният бе ескортиран от служители на МВР. Това е корупция на ниско ниво в МВР. Мотивът за промените в районните управления е, че ръководните кадри не са упражнили контрол. Те не са уволнени. Служебният министър Иван Демерджиев внимаваше какво ще каже. Ключовите рокади са тези на 4-то и 7-мо РПУ в столицата. Ръководителите на тези управления са преместени на друга длъжност. Новите, които са назначени, са избрани от директора на СДВР – Калоян Милтенов. Демерджиев казва, че това не е политическа чистка, защото ги избира шефът на СДВР. Той как ги избира тези хора – лична лоялност, професионални успехи, заслуги… Това са хора на средни началнически нива. Законът не предвижда конкурси за тези места. За Кюстендил Демерджиев каза, че шефът на областната дирекция на МВР Светослав Григоров е уволнен, защото се е срещал с Христо Терзийски и Младен Маринов. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ журналистът Йово Николов.

„При 12 години управление на ГЕРБ МВР е окопано с кадри на партията. Христо Терзийски бе кандидат за депутат от Кюстендил. Това е проблем. Персоналните промени не водят до промяна в работата. МВР е чувствителна тема. В нея битуват странни лоялности. Говорим за колективи, които работят години заедно. Семерджиев 10 години е пазен. Хващан е, пускан е. Полицаи са ходили да си мият колите на негова автомивка. Ние научаваме за подобни зависимости, когато стане инцидент. Иначе това е масова практика. МВР не успява да изкорени това. МВР е структура от миналото. Много трудно се управлява. Ние говорим за реформа в МВР, а след 32 години не се случва нищо. МВР е структура, която е обрасла с несвойствени задължение. Примерно, издава паспорти, а имаме служба ЕСГРАОН", каза журналистът.

Според него всеки министър на МВР, който не се поставя в служба на главния прокурор, е обвиняван, че пречи. „Желанието на прокуратурата е да бъде всевластен господар, да подчинява… Но това предизвиква реакция в разумни юридически министри на МВР. Разговорът на Гешев с Борисов: „Шефе, ти се правиш на луд, ама и аз се правя на много луд.“ Това е показателно какво се случва“, добави още Йово Николов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    21 0 Отговор
    На ниско - друг път!
  • 2 Гост

    20 3 Отговор
    Един от най простите журналисти на Прокопи.
  • 3 ШАЙКА

    19 0 Отговор
    Хората са бедни всички едвам оцеляват КАТАТРОФА СМЕ ЦИГАНИ КРАЖБИ ПРОСТОТИЯ ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА А младите изчезват от тук няма бъдеще....
  • 4 Сталин

    19 1 Отговор
    Повечето РПУ та са криминални организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха

    9 3 Отговор
    Един списвач мисирков дава оценка на МВР .И то тотално безизвестен .Банка се убива с вестник .Явно вжги и за институции .Все пак нали са четвъртата власт ,и всичко живо им се мазни,и не ги закача ,се едно са свещенно животно .А може би Бойко все пак ще се окаже прав МИСИРКИИИИ ГУЛЮ ГУЛЮ...Аре трийте бързо ,демократични цензори
  • 7 ДА ДА ДА НИСКО НИВО

    10 3 Отговор
    ХОРА С НИСКО МОРАЛНО НИВО КАТО БОЙКО РАШКОВ.
  • 8 Иванов

    11 2 Отговор
    Йово Николов от кръга Капитал на олигархът Иво Прокопиев да говори за нарушаване на законите в България е гротеска, при положение че той си построи къща в защитената зона над Созопол!
  • 9 незнайко

    13 0 Отговор
    Ниско или високо ниво нас не ни засяга !!! Ние желаем Семерджиев да е в затвора докато изгние !!!

    Коментиран от #11

  • 10 СЗО

    8 0 Отговор
    Пак се опитват да запазят шефовете, и да изгори някой бушон.
  • 11 карамфила

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Това ваше желание,семерджиев да изгние в затвора,може да стане след трета световна война,народа срещу ОПГ-МВР.
  • 12 5577

    2 0 Отговор
    Еее какво значи ниско ниво. Всички началници се назначават от министъра на вътрешните работи. Това е или не упражнен контрол умишлено, или от простотия. И двата случая дамаджан е с двата крака. Много ви се иска да го оправдаете. На него точно това му е работата. Да упражнява контрол. За съжаление резултата е че при неговото управление ни налазиха много наркомани. Толкова смъртни случая причинени от хора с хапчета за главоболие не помня. Резултата от реформите и управлението на дамаджан е този който всички усещаме на гърба си. Но нали си нямаме прокуратура, така ще мрат хора по улиците безнаказано.
  • 13 Филанкишията

    1 0 Отговор
    Ε, το е ясно дори и на децата. Този го покровителстват "уличниците" под чадъра на районните. Големите минават под друг чадър, въобще незабелязано. И съм сигурен, че някои в НСъбрание мажат дебели филии без дори да знаят от къде идват парите. Просто тази позиция "е наша и не се бара".
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    РЕОРГАНИЗАЦИЯ на МВР
  • 15 дгдхш

    0 0 Отговор
    И за това пратиха лявата ръка на каскета,ясен Петров на място. На колко катастрофи си виждал шефа на следствието един час след удара??
  • 16 бай Даньо

    0 0 Отговор
    ъ а!
  • 17 байгън с колелото

    0 0 Отговор
    марин маринов,христо терзиев и останалата сикаджииско-герберска мафиотска мутризация са замесени