Last news in Fakti

23 Март, 2023 15:33 5 490 21

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Георги Георгиев се опита да навреди на Кирил Петков, но не успя (ВИДЕО)

  • николай-
  • радулов-
  • мигранти-
  • георги-
  • георгиев-
  • кирил-
  • петков

Ние ги ловим бежанците основно във вътрешността на страната, защото имаме граница, която тече като решето, казва експертът

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Георги Георгиев се опита да навреди на Кирил Петков, но не успя (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ДАНС няма нищо общо с тази работа, а МВР трябва да се самосезира, че хора, които са били депутати, са събирани, за да им се предлагат пари. Относно детекторът на лъжата не смятам, че ще даде резултат в случая. Детекторът не напразно не влиза сред документите, които могат да се използват като доказателства в съда, защото има безкрайно много провали. Детекторът работи тогава, когато се създава психологическа обстановка, в която обектът на интерес си признава определени неща и така тръгва да се разплита случаят. Детекторът на лъжата нищо не значи. Има и друго. Някак не идва години да твърдиш едно нещо непрекъснато, а днес да твърдиш точно обратното. Така че интервюто на Георги Георгиев за мен не е нещо сензационно. Истината е, че той максимално се опита да навреди на Кирил Петков, но не успя. Не мисля, че постигна целта си. Глупаво беше действието му. Ние излязохме от ИТН, защото ИТН събра екип от професионалисти и ги вкара в парламента, но искаше от тях да натискат копчето по заповед. Това е нетърпимо за всеки професионалист. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш депутат. (б.р. – през седмицата Георги Георгиев, който бе депутат от ИТН, а след това от ПП, разкри как Радостин Василев – също напуснал ИТН и преминал в ПП, е събирал напусналите депутати от ИТН в дома си, за да обсъдят срещу колко пари да станат част от ПП.)

Попитан за борбата срещу нелегалните мигранти у нас и че Европейският съюз ще даде големи средства за укрепване на границата, той каза, че пари ще има, но те ще отидат само за техническо обезпечаване на границата.

„Говорим за обезпечаване на всички елементи на граница, а за това има концепция за 7-8 години. Говорим за т.н. „умна система“, системата „Влязъл, излязъл“, която е част от шенгенската система. Това са все мерки, които вече някъде другаде работят, а тук, поради редица причини, е започнало тяхното внедряване, но не е завършено. ЕС даде преди десетина години над 300 000 евро за укрепване на границата - както за оградата, така и за технически средства, но тези средства очевидно не бяха правилно използвани“, добави той.

На въпрос за назначаване на нови щатни бройки за охрана на границата, проф. Радулов е на мнение, че съвременните граници се охраняват с новите технологии.

„Там, където има напрежение, отиват автомобили с екипи и затова има пътища до границата, кацат хеликоптери и от тях излизат специализирани отряди. Има отработени системи, така че границата да не може да бъде пресечена. А ние ги ловим бежанците основно във вътрешността на страната, защото имаме граница, която тече като решето. По-добре да я махнем и да направим един кордон около и до София, за да не се трудим по границата. Шегувам се, разбира се. Но нещата не са добри. Истината е, че заловените мигранти са основно около София и на магистрала „Тракия“, а около 80% ги хващаме, защото са претърпели някакъв инцидент – катастрофа, авария и т.н. Никой не знае какви са тези мигранти, защото нямат документи – пакистанци ли са, от Сирия ли са, от Афганистан ли са. Много е труден пътят, по който се изяснява тяхната идентичност, защото ние почти нямаме преводач, за да разберем какви са. От една страна имаме човек с неизяснена самоличност, който говори лош английски, тук имаме разследващ полицай, който също говори лош английски, и от този лош английски накрая се получава едно недоразумение“, каза още експертът по национална сигурност.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На К.

    17 5 Отговор
    Освен тейкому неизплазащ Гумичкъ ниокой не му е виновен

    Коментиран от #12

  • 2 Аз съм от ссср

    40 8 Отговор
    Всеки ви разбра че сте предатели няма какво да се обяснявате.А може и парите да не ви е дал.
  • 3 народа

    38 9 Отговор
    Това курумпе не е никакъв професор.Да пази Бог да не зависи сигурноста на България от този боклук!
  • 4 Красимир Петров

    33 5 Отговор
    Абсолютно всички са бок-луци.Драпат за Народното събрание само заради собствените си интереси.
  • 5 Този на Снимката.....…

    14 3 Отговор
    Да Не Ни Да Е Би-поляренн?
  • 6 Сатана Z

    34 3 Отговор
    За тия жалки твари ли се каните да гласувате?
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 3 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН МАФИОТ ОТ ........ КОТИЛОТО НА ....... ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП ...... ФАКТ !
  • 8 Ти да видиш

    25 10 Отговор
    Как да му навреди, като се чудя, как медиите още на са изкарали Кирчо даже и жертва.
  • 9 Име

    9 2 Отговор
    Стана голям говорилник, а искат на заплата - хората - които нямат достъп до сладки службици - не могат да си плащат сметките.

    Все едно са в Дубай министри. Държавата няма пари и отвсякъде е превзета от разни мафии, а се държат като че ли сме богати.
  • 10 Ветеран от Протеста

    22 4 Отговор
    Николай Радулов,като офицер от зловещата ДС на БКП и КГБ би трябвало вече да излиза пенсия...Стига толкова руски подлоги...Офицер от Първо главно на ДС - разузнаване ....Просто вече не се издържа!! Разкарайте ги тези ченгета ...Стига толкова!!!

    Коментиран от #18

  • 11 българин Варна

    4 7 Отговор
    кой е и откъде се пръкна Георг? Един от новите " видни" политолози в България?
    Красавец, върви по стъпките на батковците, плюеш, колкото може по яко и си вътре!
    бб - тиквоча цени тези кадри- дава им път! Нема значение какъв "спициалист" е!!
    Днес сме вече първи во локалната листа на ГРОБ-а!
    Треба само да си с наведцена главичка и да слушкаш!
  • 12 Учуден

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "На К.":

    Никой не може да навреди повече на лъжеца и крадеца КП! Той сам си навреди предостатъчно!
  • 13 Бивш левскар

    12 0 Отговор
    Толкова години едни и същи набедени експерти и все повече затъваме. Аман.
  • 14 ЧОЧО

    7 1 Отговор
    От много професори сме все на опашката.
  • 15 тоз.. кой тоз ма

    8 0 Отговор
    Като ги знам как стават професори с преписване или пререшаване на някоя стара .. дори вече решена задача в които и да е раздел на които и профил и на който и да е факултет-просто ми се повръщааа от тяхнаата нечистоплътност/душевната също.
  • 16 Евро

    0 0 Отговор
    Лустрация
  • 17 Само ПП е спасението!

    4 2 Отговор
    Само ПП и ДБ нямат бивши сътрудници
    в листите си свързани със службите за сигурност на комунистическия режим!!!!
    Това са двете Единствени партии - ПП и ДБ в коалиция, които нямат сътрудници от бившите Тайни служби!!!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Емо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ветеран от Протеста":

    Николай Радулов е свестен човек и добър, обективен експерт по сигурността, от тези, които по-често говорят по медиите той е най-добрия. Крайно време да престанем да плюем. Ти преди 40-50 какъв си бил? Как можеш да съдиш човек, който е бил някъкв си преди 40 г.? В някакво престъпление можеш ли да го обвиниш? Той не е от нито от крадците, нито от бизнесмените, не поставяй всички под един знаменател.
  • 19 радулов

    0 0 Отговор
    клекни и се скриЙ НЕ СЕ ПРАВИ НА ПРОФЕСОР ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ
  • 20 ХХХХ

    0 0 Отговор
    Професор е академична и преподавателска степен къде и по какво преподава.
  • 21 опа

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Само ПП е спасението!":

    това виц ли е или първоаприлска като започнем от нисичкото генералче и има още 4-5 гърбушки дето се правят на ощопани моми