Last news in Fakti

28 Април, 2023 14:28 2 021 17

Любомир Стефанов пред ФАКТИ: Имаме нужда от нови лидери, които да взимат непопулярни решения (ВИДЕО)

  • любомир-
  • стефанов-
  • политолог-
  • кабинет-
  • парламент

Президентът даде знак, че ако партиите се разправят в парламента, ще забърза процедурата, казва политологът

Любомир Стефанов пред ФАКТИ: Имаме нужда от нови лидери, които да взимат непопулярни решения (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ситуацията, в която се намираме, е необичайна, но сами сме докарали в нея. Тя не се случва по силата на нещо си. Президентът даде знак, че ако партиите се разправят в парламента, ще забърза процедурата. Затова ми се струва, че трябва да бъдем търпеливи. На партиите най-малко им харесва това, защото партиите трябва да направят лидерски модел на поведение, а такова липсва в българската политика. Имаме нужда от нови лидери, които да взимат непопулярни решения, а не само такива, които ще се харесат на тяхната партийна база. Трябват такива, които ще се харесат на по-широка публика. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговори“ политологът Любомир Стефанов.

Попитан за това, че в публичното пространство бяха хвърлени имена за премиер и министри от страна на ПП-ДБ, той каза, че това е абсолютно публична провокация.

„Това бе ход на Борисов, който той използваше преди, а сега се пуснаха имената в ход срещу него. Това беше чиста провокация. Имената бяха изнесени чрез периферни говорители. В момента ПП и ДБ играят нещо подобно срещу Борисов, използвайки неговите похвати. Но техните доброжелатели ги вкараха в още по-тежък режим на обяснение и работа. Въпросът е да не се подадат напрежението. И искам да отбележа, че се развива една неприлична динамика партиите да си говорят през медиите, а не в кафенето, в ресторанта на парламента, в пленарна зала, където са. Виждаме да си говорят през телевизионните студия“, обясни той.

Относно референдума на „Възраждане“ дали ще изиграе ролята на ускорител да се направи кабинет, той каза, че предстои да видим.

„Преди изборите „Възраждане“ имаха една пресконференция, на която Костадин Костадинов каза, заканвайки се на ЦИК, че ако партията му няма 550 000 гласа на изборите, значи изборите са манипулирани. Видно е, че „Възраждане“ няма 550 000 гласа, но не чувам някой да говори от „Възраждане“, че изборите са нередовни. „Възраждане“ събират страховете на хората и тук ми се ще Конституционния съд да се произнесе дали тази формулировка на този въпрос на референдума е легитимен. Какво означава „да запазим българския лев“? Това означава да не приемем еврото. Аз нямам съмнения какво ще изберат българските граждани, но Костадинов разчита именно на това, че Европейският съюз в един момент, ако референдумът стане факт, може да ни пита какво правим. И той ще използва това, за да каже, че видите ли ЕС ни кара. Това ще бъде поредният епизод, който ще бъде разгърнат, защото това е неговата реторика. Така че партиите трябва да си изиграят тук хода добре, да защитят върховенството на закона. Грешка на всички партии е това, че остават „Възраждане“ да правят каквото си искат“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕГН

    17 9 Отговор
    Какви нови лидери ? Вие новите ги захапахте от първия ден и ги свалихте след пет месеца . Мафията е превзела държавата и не може да има независими лидери .

    Коментиран от #7

  • 2 ключа от бараката

    15 0 Отговор
    вече 34г българите /гласуващите/ допринасят за скотското мутро-червено-капиталистическо настояще на България!
  • 3 Сатана Z

    17 4 Отговор
    Народът живее като Скот ,а тоя дудне за нов чобанин,който ще стриже стадото до кожа.Цял един живот Българите не видях бял ден от тия боклуци назначени от Козяк.Непопулярните мерки трябва да ги вземем ние самите ако искаме да оцелеем.
    Стълбове и въжета ще се намерят за всички.

    Z
  • 4 нннн

    10 2 Отговор
    Аааа, не! Лидерите трябва да изпълняват това, за което сме ги избрали! Иначе може да ни подлъже лидер - човекоядец и да попаднем в менюто му. Или да ни прати на екскурзия в Бахмут, примерно...
  • 5 Наблюдател

    9 6 Отговор
    Ами Любомире, дойдоха нови лидери на власт и след 5 месеца ги свалихте. Мафията не си поплюва.
  • 6 А бе разбирач

    14 1 Отговор
    ти знаеш ли че ни писна от взимане на"непопулярни " решения! Откак е"демокрация"се вземат само такива! Кога най после тия нещастници ще разберат,чеНарода иска решения в негова полза,а не против!Само Възраждане!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Те"новите лидери"

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "ЕГН":

    за пет месеца е.а.а ма.а.а на България! ББ за 12години не можа да го направи като тях!
  • 8 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "А бе разбирач":

    Еми, то е ясно. Готвят балтията за 2 134 000 пенсионера. Най вероятно няма да има 12% индексация на пенсиите месец юли. БИЗНЕСЪТ начело с шефа им ЦВЕТАН СИМЕОНОВ (син на военният летец генерал Симеонов ) настояват твърдо за такова решение. Демек СЕЧ на пенсиите на нашите майки и бащи. Това са те НОМЕНКЛАТУРНИТЕ дъщери и синчета, чийто родители извършиха преврата на 10.11.1989-та година.

    Коментиран от #12

  • 9 АМАН ОТ ЕКСПЕРИМЕНТИ!

    6 2 Отговор
    СТИГА С ТИЯ "НОВИ ЛИДЕРИ" ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ? КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ НА НАШ ГРЪБ?
  • 10 Уса

    7 1 Отговор
    Какво разбира тоя човечец под непопулярни решения?Такива решения се вземат,когато спешно трябва да защитиш своите близки и родина,след като си се напатил и борил с твоите вредители.Такива политици в България няма,защото повечето от тях са на издръжка от народните вредители чиито цели са да мачкат твоето семейство и ограбват родината.Толкова е просто и всеки американец го знае
  • 11 Хахаха

    0 3 Отговор
    То не може да се опишат нещата с две думи. Хората на бойко борисов комунистите са в пенсия, а децата им са на 40 г с 20 г Първа категория стаж, а бабата лично ми е споделяла идва снахата и го бие, ти си простак, виж батко ти как учи, и какво баща му полицай майка му в паспортна будалата има деца и го управиха първа категория тъпака, а умният от 20 г е без деца, но у софията, а те прости от едно безгранично село и двсмата, промяната е в главите ви на всички 34 години. Простака работи, по главата бой и главата вири към борсовите чуми прости, но майка му, внучето в 4 клас на дс комшиите и учи английски, браво, поне си взе даскалица, нали мама на бб даскалица, 1 към 1,цирк балканския

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Благой от СОФстрой

    3 0 Отговор
    Имаме нужда от нови лидери, които ще се борят за върховенството на "закона и наредбите"!
  • 14 Предсказател

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Предполагам че си болен и диагнозата ти е завист и злоба. Краят ти ще е дълъг и мъчителен!
  • 15 Братята Кабабик

    3 1 Отговор
    така е, след като подарихме половин милиард на Украйна под одобрителните възгласи на атлантокрацията, дойде време за непопуларни мерки. Гъбите ще ви излезат приз носа, ганиовци
  • 16 Премини на Дегазин

    2 0 Отговор
    чакайте сега, какво стана с мантрата Дарявайте на Украйна и бъдете щастливи бедни?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.