16 Май, 2023 15:26 7 288 30

Адв. Велислав Величков пред ФАКТИ: Гешев и Борисов имат сериозни основания да се плашат (ВИДЕО)

  • величков-
  • адвокат-
  • гешев-
  • борисов-
  • барселона-
  • прокуратура

Давността за „Барселонагейт“ или „кюлчета“ не е изтекла, казва юристът

Адв. Велислав Величков пред ФАКТИ: Гешев и Борисов имат сериозни основания да се плашат (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Видяхме Иван Гешев с вратовръзка, която е символна за републиканската партия в САЩ. Но Гешев е главен прокурор на България, не в Щатите. Така че носенето на такава вратовръзка освен да е намек „аз съм техен човек и съм готов да изпълнявам техния поръчки“, което е много грозно, не виждам какво друго може да е. Въпросът е в това, че всички тези, за които говорим – като Гешев и Борисов, са застрашени, според мен. В даден момент, ако има сериозно разследване на главния прокурор, ще е доста интересно. Промените, свързани с разследването на главния прокурор, които предлагат от служебното правителство, които бяха разработени и в екипа на Надежда Йорданова, минаха мониторинг във Венецианската комисия, в Съвета на Европа. Този ход с това, че върховен съдия ще получи наказателен с ранг в състава на прокуратурата, е много сериозен. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”.

„Така че във всичко, което се случва в момента, ако се разследва обективно, може да се открият данни за престъпление от главния прокурор и да се образува производство. Това може да доведе моментално до отстраняването му от длъжността, докато приключи това наказателно производство. Така че Гешев има много сериозни основания да се плаши, но и Борисов има такива, защото давността за „Барселонагейт“ или „кюлчета“ не е изтекла“, добави адвокат Величков.

Попитан за профила на възможните потенциални заместници на Иван Гешев, адвокат Величков каза, че най-вероятно ще се търси някой, който ще е нещо средно между образите на Борис Велчев и Сотир Цацаров.

„Интелигентен, високопрофесионален, неконфликтен, неагресивен, дипломатичен, който отново ще обслужва. Тоест, ще имаме отново избирателно действие на прокуратурата и пълна неефективност. Все още не знаят кой ще е, но търсят. Но може и да се стигне до това, което предлагат от ДПС. Главният прокурор да се извади от състава на Висшия съдебен съвет и да се превърне в лице, което има само функции като методическо ръководство. Така фигурата му ще стане безгласна и вече няма да има почти никакво значение. Няма да е тази всевластната и безотчетна фигура, която страхува всички в момента“, добави юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Присмял се хърбел на щърбел

    12 18 Отговор
    Тоз кат го гледам и той със синя вратовръзка.Спрях да чета до този момент със цвета на вратовръзката.

    Коментиран от #6

  • 2 Среден калибър

    15 10 Отговор
    Интервю за показност и за да видим че този съществува
  • 3 Леля Гошо

    19 7 Отговор
    Редно е председателят на НС да сезира прокуратурата за квалификацията "политически боклук" която Гешо Тротила използва вчера. Щом не го правят, значи приемат че е така.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 егати

    11 9 Отговор
    и юриста, щом ДРЪНКА за кюлчета. Големи дрънкачи и разбирали в рая държава, ама някой нещо да свърши няма
  • 6 3.14К

    15 14 Отговор

    До коментар #1 от "Присмял се хърбел на щърбел":

    С какво Пинокио, Йорданова и този адвокат от Столипиново са по-различни от Гешев. При всички директни сблъсъци в народното събрание Гешев изглеждаше като юридически колос спрямо тях. Към тази "истанбулска" група можем да добавим и недоразумението Хаджигенов. Ако Гешев вкара в затвора толупа и шиши и разкаже как сготви Иванчева, за да угоди на строителната мафия, може до някъде да изкупи вината си. Поръчковото фалиране на КТБ и откраднатите биткойни ще му останат като бонус за харчене на стари години.

    Коментиран от #26

  • 7 Повече

    7 0 Отговор
    от сериозни даже !
  • 8 Ами да

    25 1 Отговор
    Борисов и Гешев трябва да гръмнат много силно, за да се стигне до неизбежна правосъдна реформа! И генерален ремонт на политическата система, разбира се! Власт на избирателите, не на партийните вождове!
  • 9 Хаха

    13 1 Отговор
    Публикувам кратък текст на Владимир Джуканович - адвокат и депутат в сръбския парламент от управляващата партия на Александър Вучич - в който той говори за намесата на американското посолство в правосъдието. Това е за мен мнението ми за цирка който се разиграва тези дни.

    ----
    Само си представете, че в която и да е държава прокурорските помощници или заместник-прокурорите, та дори и самите прокурори, се снимат с посланика на чужда държава, била тя и приятелска. Веднага след публикуването на подобнa снимка ще им бъде потърсена отговорност, със сигурност ще трябва да си търсят друга работа, т.е. учтиво ще им бъде казано да го направят, а посланикът ще бъде извикан в Министерството на външните работи, където ще му бъде връчена протестна нота или ще му бъде казано да си събере багажа и да напусне страната. Всичко това трябваше да се случи у нас, когато американският посланик Кристофър Хил публикува снимка с Ясмина Паунович и Бояна Савович. За съжаление това не се случи и това е ясна индикация, че Сърбия не е напълно независима държава и трябва да сме реалисти в това отношение.
    Има обществени сфери, в които държавата има само формални правомощия, тоест създава се вид, че тя уж упражнява някаква власт, но на практика тези сфери се управляват именно от различни посолства. Една от тези области е Съдебната система, която отдавна е извън юрисдикцията на самата държава в много отношения. Една от основните причини, поради които аз лично бях против конституцио
  • 10 Хаха

    9 1 Отговор
    Една от основните причини, поради които аз лично бях против конституционните промени и днес смятам, че съм бил абсолютно прав, е именно фактът, че съдебната власт, която отдавна се е родила от държавата и народа, ще стане напълно независима от държавата, на която принадлежи, т.е. от Сърбия, но пък ще стане напълно зависима от някои други правителства и техните държави. Особено тези, които чрез различни фондове плащат различни семинари и обучения на нашите съдии и прокурори. Но очевидно тогава не бях напълно разбран и твърдя, че тепърва ще берем горчивите плодове на изключително зависимата от чуждите правителства Съдебна система на Сърбия. Иначе само се опитайте да си представите, че Александър Вучич, като президент на Сърбия, се е снимал с прокурор. Щеше да бъде линчуван от медиите. Но когато американският посланик се снима с прокурорите, предполагам, че това е отражение на демокрацията. Какво отвратително лицемерие!

    Посланик Хил не случайно е публикувал тази снимка, точно както вярвам, че и самите прокурорки са се снимали с него, без да искат да изпратят съобщение до всички. По този начин Хил каза, че те са под негова защита и със сигурност се чувства тук като истински окупационен наместник, което често умишлено подчертава с провокативните си послания. Освен това Хил ни казва, че сръбското правосъдие е зона на интерес за американското посолство, тоест, че се знае кой го управлява. За сметка на това толкова щастливите и усмихнати обвинители едва не из
  • 11 Хаха

    10 1 Отговор
    не изчуруликаха от щастие, защото към всички беше отправено посланието, никой да не си и помисля да ги докосне или погледне. Тоест, посочва се, че идва тяхното време в съдебната йерархия, защото те са играчи на този, който се чувства реално властен тук - истински шеф. Това, което много европейски и въобще западни представители искат отдавна, е контрол на всички разследвания, които се водят от нашите прокуратури. Ето защо беше необходимо през 2011 г., именно под натиска на САЩ, който, както мнозина казват, беше ирационален и недопустим, ​​да се въведе прокурорско разследване през задната врата, защото крайната цел беше сръбската прокуратура да бъде поставена под пълен контрол. С поставянето под контрол на нашите прокуратури, тоест с назначаването на най-важните длъжности на кадри, които по същество са под контрола на посолствата, няма политик, който да не сдобие с разследване или обвинение, ако не играе по свирката на някое от западните посолства.
    Като цяло, достатъчно е да проследите медийните изяви на отделни съдии, особено членове на неправителствени организации, които са си присвоили правото да са единствените "реформатори" на сръбското правосъдие. Щом ги чуете и видите какво правят и зад кого стоят, разбирате точно какво правят чужденците в нашата Съдебна система. Говорят само за независимост, а са въплъщение на зависимостта от различни фондове на западните държави. Вижте сайтовете им и ще разберете кои са спонсорите им и всичко ще ви стане ясно. Тол
  • 12 Димо

    16 1 Отговор
    Вратовръзката му е символна за щатите ,а часовникът му беше с герба на Русия!?!Ай ся!
  • 13 Истината!!!

    21 1 Отговор
    "Войната на Милиционерите" - български криминален сериал на живо!
  • 14 истина ти казвам

    17 1 Отговор
    Величков,айде най после образувайте съдебен процес срещу тех! Айде изкарайте доказателства или спрете да си чешете езиците бе хора! От 2-е години само тва дъвчете! Или не ви стиска а? PR на чужд гръб и да ме видат по телевизията тва прайте.И не се мисли за големия тарикат щото си прайш антиреклама!
  • 15 Радката

    8 0 Отговор
    Τοзи от кои е - от лошите, или от по-лошите? Така като го гледам от тия ще да е.
  • 16 Тома

    8 2 Отговор
    Хубаво е да вземат румънски прокурор че много има от коневръза за пандиза
  • 17 666

    8 14 Отговор
    Гешев трябва по най бързия начин да подкара Радев и неговата шайка. В момента президенството е затънало в корупция. Не да се занимава с измислени дела за къщи и пачки на Борисов. Торбите с милионите отиват при Радев там да разрови Гешев.
  • 18 Тредстоун

    5 8 Отговор
    Колко плява излезе от мусората на тоя , нищо не каза ,само бля , бля бля ... , къде са къщите , къде са кюлчетата десетгодишни опорки и нищо пунта мара както е казал някой ... , нула..... Колко поредни вътрешни министри еднодневки назначени от решетников посредством прецидента , с една единствена цел да плюят и мачкат ГЕРБ и Борисов , посредствени и ялови , паразити , граници , престъпност , кражби и нападения , катастрофи .... , всичко нагоре ама те охлювите по цял ден лопат менчето за две ядки асфалт или за някакви снимки с иманерни кюлчета , фолклор за тюфлеци ..... Тоя от дубай и той се разциври пак , плюли са си в устите с руските подлоги искат слаба България и власт , паразити
  • 19 Иво

    7 9 Отговор
    Гешев става най силен в държавата. Щом има подкрепата на Щатите трябва да действа незабавно. Веднага да тръгва по пътя на копринката която ще го доведе до Радевата кохорта от корумпета. След това да почва Кокорчо и брат му Кики и там има хляб. Пинокио и генерал гном да ги остави за десерт.

    Коментиран от #20

  • 20 Ивчо,

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    Каква подкрепа те гони за гешев от сащ, републиканците да не са сащ? и една вратовръзка на врата на главен прокурор на прокуратура от руски тип го прави републиканец ли?
  • 21 И.Д.И.

    2 3 Отговор
    Борисов, ако го беше страх от Гешев...Щеше още да го подкрепя!
    Елементарно!
  • 22 ФК Горно Уйно

    4 0 Отговор
    Що за разсъждения? На кой му пука в ШАЩ за бако Иван виж за Боко.. Той е един от спонсорите при избирателни кампании.. Залага и на черно и червено. Хитрец е Боко.
  • 23 питанка

    1 2 Отговор
    ОТ КАКВО ДА СЕ ПЛАШАТ...
    или отново алабализми за парички.
  • 24 Бивш левскар

    3 2 Отговор
    Всеки глупа-к се изказа. Знае, не знае да е по телевизията. Да му чуят глу- постите.
  • 25 Курд Околянов

    4 1 Отговор
    Човека е отишъл до щатите за да си купи вратовръзка. Защо мислите, че е за друго ?
  • 26 Хм Хм

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "3.14К":

    "Гешев изглеждаше като юридически колос спрямо тях."

    Кога и къде Гешев може да е "юридически колос" дори до най-елементарния юрист, завършил СУ.
    Гешев е с милиционерско образование. Хайде покажи малко интелект!
  • 27 Дърт и знаещ

    7 0 Отговор
    Татарчев беше увреден по рождение с престъпни наклонности.. Никола Филчев беше образован добре, не беше завършил милиционерски ПУЦ по право, а Юридическият факултет на СУ, където приемаха най добрите, като Илко Ескенази и др. Но беше бит по главата, защото тренираше бокс. Не стана ясно кой и защо самоуби прокурор Н.Колев. Борис Велчев беше добре образован и културен, но доказан хомосексуалист свързан с ДАНС. Иван Гешев е много съмнителен, свързан с ОПГ ГЕРБ и убиеца Борисов. Не е ясен и произхода му.
  • 28 Гандалф

    5 0 Отговор
    Един въпрос..защо се адвокати правят изказвания...върнете назад лентата..и ще видите..че 70% ...от изказванията са от адвокати..просто ми е интересно.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ами

    2 0 Отговор
    Гешев чака оферти, за да мълчи, нищо повече няма да се случи!