Last news in Fakti

25 Май, 2023 14:51 4 100 13

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Корупцията остава на заден план, ако слушаме заявките на кабинета (ВИДЕО)

  • николай радулов-
  • гешев-
  • кабинет-
  • денков-
  • габриел

Явно в разговора, който Гешев пусна, не получи гаранции, и сега реши, че трябва да втвърди тона и да покаже, че и той е в състояние на контролира процесите, казва експертът

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Корупцията остава на заден план, ако слушаме заявките на кабинета (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

В последния месец не се чува нищо за борба с корупцията, ако слушаме заявките на тези, които искат да управляват. И двете партии в парламента, които се канят да управляват, изтъкват като приоритети неща като влизането в Шенген, използването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, въвеждането на еврото. Това са основните приоритети, за които те говорят. Корупцията май остана на заден план. Това се дължи или на липсата на капацитет, или на политическа воля и желание. Нека да видим академик Николай Денков и Мария Габриел как изобщо ще управляват, защото виждаме, че има сериозно брожение и в средите на ГЕРБ, и в средите на „Продължаваме промяната“. В момента говорим за кабинета като за нещо, което е много несигурно. Все пак вторият мандат още не е даден. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, бивш депутат, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ.

Попитан за случващото се в прокуратурата, той каза, че процесите са много динамични.

„За отстраняването на главния прокурор вече има открита процедура, но тази процедура, за да успее, трябва срещу Гешев да гласуват 17 члена на ВСС. До оставка едва ли ще се стигне, защото в момента текат кратки срокове, а и в самия ВВС няма такова мнозинство. Този ВСС може да отстрани Гешев с квалифицирано мнозинство, но не вярвам, че такова ще се събере. Иначе в парламента има внесен законопроект, според който главният прокурор може да се освободи с просто мнозинство от 13 гласа. Ако този законопроект мине бързо в парламента, може другия месец пак да му се иска оставката и това да мине по новата процедура“, добави Радулов.

„Тази реакция от страна на главния прокурор, визирам неговата пресконференция, има за цел единствено да отправи заплахи към тези, които отказват да го подкрепят сега, но го поставиха на поста. Явно в разговора, който той пусна, не получи гаранции, и сега реши, че трябва да втвърди тона и да покаже, че и той е в състояние на контролира процесите. Ще видим какво ще стане“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    21 3 Отговор
    Големи сватби станаха тази седмица .Гешев с Евгени Минчев,а Тиквата с Асен Василев и Простото.Да им е честито на младоженците и жална ни майка на народа!Руди Гела ,ако не присъства на първата брачна нощ,както е заявил ще започне да се издига в очите на народа.
  • 2 Майна

    26 0 Отговор
    Абе вие докога ще демонстрирате безочие, бе..?
    За какво разследване на КОРУПЦИЯ говорите, когато всички корупционери са във властта..
    Това е БЕЗПАРДОННА НАГЛОСТ!

    Коментиран от #4

  • 3 Бамбука

    5 5 Отговор
    Нека си помислим как да си оправим държавата. Да разделим главната цел, от детайлите. Ако Главния, помогне за даване на отговори, които с години вълнуват обществото, така да е и да го подкрепим. В края на краищата не съм чул той да е построил Турски поток, нито да е прибрал "Пътната Карта" в сейфа си. Едно по едно, ако искаме да се съвземем и да вървим напред.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Вярно е Пловдив
  • 5 ДЪНДИ

    8 1 Отговор
    тоя па каква корупция го гони те в идващия кабинет се обединиха царете на корупцията и измамата герб и пп проблема сега им е да оринат прокурора и да си разиграят конете как си искат и то не конкретно каскета той Е показно проблема им е цялата съдебна власт който не е снас е против нас и ще последва каскетите
  • 6 КОЙ ЩЕ НИ

    0 3 Отговор
    ЗАЩИТАВА РУДИ ГЕЛА ЛИ МИ ПИТАЙ ТЕ БОРЦАТА КАКЪВ НАВЛЕ Е ТОЯ И КОЛКО Е МЕРКАНТИЛЕН БИЛ СВЕТИО СИНОД
  • 7 Павел пенев

    8 3 Отговор
    Не си прав Радулов. Корупцията като основна политическа практика остава на преден план. Тези шарлатани, които се появиха в името на промяната заедно с гнусотиите от ДБ обиждаха и арестуваха престъпниците от ГЕРБ, сега работят заедно с тях в интерес на народа. Нищожества.
  • 8 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    Руди гола не е съгласен за това,че Кирчо и Кокорчо клекнаха на тиквата.Гела ще напусне ПП заедно с няколко човека.
  • 9 хихи®

    2 1 Отговор
    Радулов, Радулов!?!?
    Корупция е когато ние не вземаме......
    хи хи хи хи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 нн..ццц

    2 1 Отговор
    ДЪВКАТА- корупция май се изчерпа.Ама нали ако не е първа тема, няма да има хляб и зрелища за Кулезич, Отровното трио, Славчо-работещ против българските интереси, Копейката, Майчето, НИНОВА, Дончевата и руското посолство-истинските КОРУПЦИОНЕРИ в България.Че и Боец остават безработни МАй....Имат си солидни и информирани олигарси, дето искат да ползват обществото в името на справедливостта и демокрацията да седната да управляват...Налашиха Бойко и му преписаха..., че и атентата с Гешев.Как двойно ви прекараха чрез протестите преди две години, а?Слави и Радев не ги ли откраднаха.Ами откраднаха ги.Едни олигарси, едни кланове, боричкания.....ей големи протести бяха.И все темата за корупцията се ползва.Ама парадокса е, че се ползва и от Кремъл да разделя и трупа омраза на българите.
  • 12 БОТУШ КАИШЕВ

    0 0 Отговор
    РАДУЛОВ БЕШЕ И БИБЛИОТЕКАР И ПРОФЕСОР И НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И В НБУ, ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА, И ДО ГЕЛА, И ОТ ДС РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА ЗНАЕ И КЪДЕ Е СТАРОТО КИТАЙСКО ПОСОЛСТВО
  • 13 калугин

    0 0 Отговор
    Посолството на Съединените щати И ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД поздравява сърдечно Кенет Мертен, който вчера беше утвърден от американския Сенат да бъде следващият посланик на САЩ в България. Утвърденият за посланик Мертен е високоуважаван дипломат с 35-годишен опит в Дипломатическата служба. Неговото назначение показва стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България. Очакваме пристигането на утвърдения за посланик Кенет Мертен през пролет...
    See more