Last news in Fakti

13 Юни, 2023 14:51 6 481 50

Методи Лалов пред ФАКТИ: Една съдебна мутра бе махната от други съдебни мутри по мутренски начин във ВСС (ВИДЕО)

  • методи-
  • лалов-
  • общински съветник-
  • бивш съдия-
  • гешев-
  • борисов-
  • пеевски

Отстраняването на Гешев е по принцип добро като последица, защото той не трябваше да бъде назначаван изобщо, казва бившият съдия

Методи Лалов пред ФАКТИ: Една съдебна мутра бе махната от други съдебни мутри по мутренски начин във ВСС (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

В момента виждаме как една съдебна мутра бе махната от други съдебни мутри по мутренски начин във ВСС. Каква бе процедурата, бе разписана от самия ВСС. Слушахме изказванията им. Чухме магистрати, които нямат нивото на районен съдия, без тактика за разследването, без способности да задават адекватни въпроси, с лоша лексика, разхвърляни изказвания - ужасна работа. Аз лично бях отвратен, но отстраняването на Гешев е по принцип добро нещо като последица, защото той не трябваше да бъде назначаван изобщо. Но премахването му поставя също толкова въпроси към Висшия съдебен съвет. Кой ще потърси отговорност на всички тези членове на ВСС за зависимостите, които имат. Утре, когато прекратят мандата си във ВСС, те нали пак ще станат върховни съдии, окръжни или апелативни. Същите тези хора отново ще раздават правосъдие и ще решават вашата съдба. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Методи Лалов, общински съветник и бивш съдия.

„Как стана така, че във ВСС се получиха обрати. Не мога да кажа кой кого обслужва, но Пеевски и Борисов решават нещата. Как стана така, че прокуратурата прогледна за Божков, за Цветан Василев, но кога ще прогледне за Пеевски. Сега виждаме какво става с Борисов. Ето тези хора във ВСС, които пазиха Гешев и Борисов, за да няма „Барселонагейт“, за да няма „кюлчета“, днес го махнаха Гешев, защото той държеше в чекмеджето всичко това, което днес виждаме“, каза още гостът.

„И още нещо. Прокурорите, които сега внесоха искания за имунитети на народни представители, това са конкретни прокурори от градска прокуратура, от районна прокуратура, какво става с тях… Тези хора обслужват Гешев!? С тях какво става, това са прокурори на терен. Кой ще изследва защо днес действат така, а до вчера бездействаха. Ето това е прокажената система, в която политици се намесват, за да бранят своя интерес. Но какво виждаме и при народните представители… Как и защо те изневеряват на това, което са обещавали в кампанията. Да се съберат противници и да управляват…. Някой ще каже, че не живеем в идеален свят, че в политиката не всичко е черно и бяло. Напротив, всичко е черно и бяло, всичко е доверие и последователност. Това е толкова простичко“, добави още Методи Лалов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 31 Отговор
    Лаладжията верно се прави на чукнат. Как се обръщали така нещата, като в евтин воделвил, бре Льоьльо.
  • 2 Голата истина

    52 4 Отговор
    Хората от ВСС са с изтекъл мандат демек решението им е без покритие и незаконно

    Коментиран от #32

  • 3 яни

    47 4 Отговор
    Не го харесвам тоз индивид ,но тук е абсолютно прав !!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Бита карта

    9 17 Отговор
    Като се знаеш какво представляваш и кой си по добре си трай
  • 5 янииии

    0 14 Отговор

    До коментар #3 от "яни":

    Много сииииии и аз не те харесвам но та мъндрахерцам.
  • 6 737373722727

    9 7 Отговор
    Ей още един кво става в тая Сф ,американците кви наркотици ви черпят там е?
  • 7 дядото

    21 1 Отговор
    всички българи трябва да станем м;лалов,да проумем какво казва,да изкрещим истината като него за да може нещо да се промени в загнилата ни държава.а той с малко думи казва грубата истина.остава да се опомним.
  • 8 Еми в парламента има

    25 0 Отговор
    Парламентарни ГРУпи а не Парламентарни партии демек българите гласуват за ГРУпировки

    Коментиран от #17

  • 9 кокорчо

    37 0 Отговор
    Една съдебна мутра бе махната от други съдебни мутри по мутренски начин във ВСС по поръчение на други политически мутри това е БГ демократация в действие.

    Коментиран от #13

  • 10 Ами този индивит

    11 1 Отговор
    Методи Орлинов Лалов, защо не се изправи срещу предната мутра ? а сега без именна мутра? Тези юристи ако станат политици, жална на майка България.
  • 11 Може

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "яни":

    Ама такава твоя простатия...айде не сме първокласници.
  • 12 дом

    21 0 Отговор
    Точно така. Тези които го назначиха, сега го уволниха.

    Абсолютно нищо не се е променило. Още управлява мафията.

    Коментиран от #14

  • 13 Абе кокорчовото

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "кокорчо":

    "Една съдебна мутра бе махната от други съдебни мутри по мутренски начин" Признаваш че е махната съдебна мутра, а коя е другата мутра? Все празно за пълно, някои бавноумници да се хванат като цаци.
  • 14 Абе дом чо

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "дом":

    Като знаеш коя е мафията защо не кажеш в ДАНС а тук плещиш?
  • 15 Скин хедс Гешев 2023

    2 1 Отговор
    Никола Гешев 1943
    Открийте разликите

    Коментиран от #16, #40

  • 16 Абе куко,

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Скин хедс Гешев 2023":

    Ти, какво да не тренираш за ало измама?

    Коментиран от #41

  • 17 Вижте новите табели в

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Еми в парламента има":

    Парламента
    Парламентарна ГРУпа Организирани Парламентарни Групи
    Вместо Парламентарна Патрия

    Коментиран от #19

  • 18 Мутропоклонник

    2 5 Отговор
    мутрите са патриоти които ще ни освободят от америка и ще ни върнат с съветска русия където тече мед и масло. този лалов е предател и сигурно е й обратен. Мутрите дават пари на хората за кафе за казино
  • 19 ?????!!!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Вижте новите табели в":

    Още едно кукуко. Е как се водят коментари?
  • 20 У бре

    5 4 Отговор
    Гледайки и слушайки този бивш човек от системата, как цветисто и вулгарно "награждава" доскорошните си колеги с епитети,повече прилягащи на хора от престъпния свят разбираш защо сме на това дередже. И няма как след това Лалов-ците да ги причислим към "ангелите" на съдебната система!

    Коментиран от #23, #30

  • 21 перифразирам Лалов

    12 3 Отговор
    Слаба лексика, разхвърляни изказвания, некомпетентност, неспособност, склонност към корупция, ниско КИ..... но силен вроден усет да разпознаят Бащицата и да му вършат услуги.

    Довчера Бащицата е бил Гешо, днес е друг и толкоз.

    Тези решават съдби!
    Да не им попадаш в кунките.....
  • 22 Нямат си работа шибидак, дак

    1 0 Отговор
    Изражданек и дращят!
  • 23 аха

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "У бре":

    Те "лаловците" воиновни сигур, щото не си траят?
    Точно човек вътре в системата ги знае най-добре що за стока са.
  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    33 Години е Вече така
  • 25 Тошко

    5 1 Отговор
    Лалов и ти си един от маХНАтите му....
  • 26 Мнение

    14 0 Отговор
    Народът е напълно обезкуражен. И какво сега? Изпраха ли толупа и Пеевски? Вече чисто бели ангели ли са, невинни? Сега да му мислят Кирчовците, нали се съешиха с мафията на Банкята, ще видят "кон боб яде ли". Буци какъвто е злопаметен злобар, ще започне да ги премята като футболна топка на "Бистришките тигри". Оставили сме се в ръцете на един мафиот да разиграва цялата държава. Гешев не става, ясно е, но тъкмо започна да прави нещо и хоп намериха му цаката. И това ако е държава?
  • 27 Лошо

    8 0 Отговор
    Прокурорите говарят от името на народа и отправят послания към народа! Защо нямаше прошка за кокошка а за милиони, няма затвор.
  • 28 Питам тези под мен

    2 2 Отговор
    Кои са ходили на избори, че се оплакват?

    Коментиран от #34

  • 29 Прексасен пример

    1 1 Отговор
    Как, макар и бивш съдия се меси в политиката.
  • 30 Йо Несбьо

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "У бре":

    Няма напълно чисти и невинни лица никъде! Отиди при някой от своите съседи - след първите няколко неангажиращи мохабети, започва едно обясняване колко лош и черен е някой друг във входа или в съседния вход примерно. И ти го приемаш на доверие, защото лицето отсреща ти е симпатично и си пиете ракията като част от един приятелски кръг.

    В коментарите на бившия съдия виждам неща, за които знаем или се досещаме, но понеже нямаме възможност за въздействие или правен интерес, няма как нито да ги докажем, нито да ги спрем.
  • 31 Методи,

    12 0 Отговор
    Обясни как стана така, че кандидат-премиер (М Габриел), преди да е гласувано в НС правителство, заявява, че първата й работа ще бъде да махне този главен прокурор! Петков-Василев признават в Записа, че Посолството (американското) кадруват в България, не е ли пак то, което кадрува и в правосъдната власт чрез лицето Габриел (ГЕРБ)! Защо пак се потъпкват бг закони? След като има разделение на съдебната и изпълнителната власт... Това е втори супер скандал от последните дни (след слугуването на Петков-василев на Посолството и "ала-бала"-та на изборите на двамата харвардци).

    Тези заметени под килима супер скандали показват едно - след предаването на списъците на българските разузнавачи в Посолството през 1990-те от Доган България се управлява безнаказано от политическата мафия на това Посолство)..., а-а-а има 1 осъден политик - кметицата на р-н Младост! Явно тя е заплаха за националната сигурност, но не и гореспоменатите лица от висшата изпълнителна власт и партийни функционери. (Да не е виновен пак Путин?).

    Методи, знай едно: Идва нов свят - честен и справедлив!
  • 32 Йо Несбьо

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Мандатът им е изтекъл, но има решение на Конституционния съд, че това не прави техните мерки незаконни или незаконосъобразни. Другаде е проблемът - главният прокурор трябва да има възможност да се защити, а те му отнемат тази възможност. Ясно е, че той умишлено го прави, протака, разкатава се, предполагам, за да получи впоследствие голямо обезщетение от държавата заради незаконното му освобождаване.

    Представете си едно 200-300 хиляди лева, които данъкоплатците ще платим на Гешев. Приятно ли ви е?
  • 33 Павел пенев

    11 1 Отговор
    Заглавието поне е много точно. В НС има политически, а в съдебната система юридически боклуци. Те направиха от българския народ европейски маймуни с евроатлантически ценности.
  • 34 На ала бала

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Питам тези под мен":

    Избори ли? Ами оказа се, че над 30 г. изборите са такива.
  • 35 Калин

    11 2 Отговор
    В случая е абсолютно прав без да симпатизирам на този индивид. Продължаваме подмяната и Продай България се съюзиха с мутрите и вече действат като мутри и заедно с мутрите, точно както е изгодно на едно посолство което е решило окончателно да си прибере територията заедно със стадото което от 30 години блее във възторг от това че го подготвят за заколение.

    Коментиран от #42

  • 36 Бамбука

    6 0 Отговор
    Както много анализатори, коментатори, споделящи във форумите своите притеснения, България е в блатото, затънала в корупции по високите етажи във всички направления. Всички са прави. Така е, но няма сила която да извади всички злини, които ни се случиха с магическа пръчка. Спасението е малко по-малко, с търпение и постоянство. Днес Главния повдига завесата, утре някой от ВВС, после трети от партийните централи и така, докато се изчистим и си върнем държавността в държавата..
  • 37 Крал Джордж 12, 17 век

    4 0 Отговор
    Демокрация е когато банда разбойници управляват армия от идиоти
  • 38 Помним

    2 1 Отговор
    Няма да забравим и една друга мутра,която вилнееше ,слугувайки на други мутри чрез Софийски районен съд,но някой го излъга и мутрата излезе голям кретен,та напусна без време и сега е господин Никой .
  • 39 знаещ

    3 0 Отговор
    Крайно време е народа да разбере по какъв начин досега назначаваха магистрати срам и позор за българия всички във всс трябва да бъдат изметени и задължително да им бъде проверено имотното състояние на тях и на техните приближени отврат плебейска история
  • 40 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Скин хедс Гешев 2023":

    Разликата е тази че тогава 1943год.австрйската полиция е пратила свои служители да се учат от неговата система която работи и до днес там.А от този сегашният не съм разбрал някой нещо да е научил.

    Коментиран от #48

  • 41 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Абе куко,":

    Скрий се бе тъпан,като не виждаш повече от носа си.
  • 42 Пропаганда

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Калин":

    видяхме това което очаквахме,левите про руски сили се готвят да вземат властта,тяхните изяви в лицето на Възраждане, депутат от Възраждане заедно с голяма група симпатизанти, затварят заведение,което е собственост на бъл.евреи,през ноща го облепят със надписи юдеи и жълти шестолъчки,това е началото след евреите ще бъдат циганите,след тях демократично мислещите Евро Атлантици, ще има погроми убийства разграбване на имоти и ценности,първата стъпка към Фашистка диктатура е направена.

    Коментиран от #50

  • 43 Цирк

    3 1 Отговор
    ПП ДБ и ГЕРБ създадоха комисия да не се дават имунитетите на Борисов и Петков
  • 44 Истината

    2 2 Отговор
    Методи Лалов е един от малкото хора в страната, който държи на принципите си, честен, умен и смел .Респект към такива хора. На изчезване са.

    Коментиран от #45, #49

  • 45 Електра

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    Истината е, че тоя има излъчванито на типична шарлатанска мутра, нещо като Слави Бинев, в по кретенския си смисъл...
  • 46 А трета

    1 0 Отговор
    съдебна мутра коментира.
  • 47 Браво

    1 0 Отговор
    Киро и Кокора в затвора
  • 48 Глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ами":

    Гешев е майор от НКВД
    Заеювършил е в Киев и е съветски агент
  • 49 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    СЪДИЯ ЛАЛОВ, АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВ, НО НИЕ ОЧАКВАМЕ ОТ ВАС ДРУГО: СОФИЯ Е ЗАТЪНАЛА В КОРУПЦИЯ, ГЕРБ И В ЧАСТНОСТ ФАНДЪКОВА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИСИПВАТ ГРАДА. ИЗТОЧВАТ СЕ ФИНАНСИТЕ, ПРЕХВЪРЛЯТ СЕ СРЕДСТВА ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ ДЖОБ И ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ СЕ АФИШИРА КАТО ДЕЙНОСТ ЗА БЛАГОТО НА ГРАДА. ДА, ИМАТЕ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАТЕ ТРАГИКОМЕДИЯТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, НО НАСТОЯТЕЛНО ВИ МОЛИМ ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ ЗА ГРАДА!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.