18 Юли, 2024 15:10 7 602 0

Валери Найденов пред ФАКТИ: За да разберем какво става в ДПС, трябва да знаем колко са дълговете на Доган (ВИДЕО)

  • валери-
  • найденов-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • пари-
  • ктб-
  • зависимости

Когато Пеевски казва, че „… ние си знаем нещата с Доган“, явно визира паричните зависимости, казва журналистът

Валери Найденов пред ФАКТИ: За да разберем какво става в ДПС, трябва да знаем колко са дълговете на Доган (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

За да разберем какво се случва в ДПС, трябва да знаем точно колко са дълговете на Доган. И, респективно, какво има общо с тях Делян Пеевски. 100-200 милиона лева… Такива числа се размотават по медиите. Очевидно е, че Пеевски беше нещо като бизнес-лейтенанта на Доган. Парите - това е линията, по която те се свързаха. Заедно купуваха, заедно правиха сделки – така беше с „Булгартабак“, с КТБ, от където се смучеха кредити. В крайна сметка Доган очевидно се е натоварил с твърде много собственост, която не може да управлява на печалба. А това го е направило зависим от Пеевски. Така че, за да знаем какво и как става в ДПС, трябва да знаем какво е финансовото положение на Доган и доколкото то е свързано с Пеевски. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Валери Найденов.

„Когато Пеевски казва, че „… ние си знаем нещата с Доган“, явно визира паричните зависимости. И сега се стигна до един момент, в който очевидно Пеевски вече не слушаше Доган. Нека се върнем към кабинета „Желязков“, който беше нареден с представители на Пеевски, но в него не бяха включени министри на Доган. Част от хората вътре бяха на Пеевски. Явно тогава Доган се усети, че Пеевски му е иззел всичко. Визирам тези връзки, които Пеевски има в прокуратурата, това влияние в МВР, в ДАНС. Просто Доган се усети че, е станал съвсем излишен. И ето, започна етническата интелигенция да роптае, че „… българите ни превзеха партията“ и т.н. Доган видя, че му отнемат партията и предприе този ход“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА