10 Септември, 2024 14:45 3 158 8

Адвокат Велислав Величков пред ФАКТИ: Личат си позициите на ДПС, които са имали в съдебната власт през Пеевски (ВИДЕО)

  • велислав-
  • величков-
  • всс-
  • делян-
  • пеевски-
  • дпс-
  • илхан кючюк

Илхан Кючюк намеква за връзки и зависимости на председателя на ВАС, казва юристът

Адвокат Велислав Величков пред ФАКТИ: Личат си позициите на ДПС, които са имали в съдебната власт през Пеевски (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Сега много очевидно си личат позициите на ДПС, които партията е имала в съдебната власт през Пеевски. Виждаме вече как се защитават лични позиции на Делян Пеевски, а не на партията. Явно при всички главни прокурори е имало политически мотив за избора, а това означава, че зад това са били ГЕРБ и ДПС. Говорим за последните четирима главни прокурори. Видяхме издигането на Иван Гешев, после свалянето му, после качването на Борислав Сарафов. И по-скоро зад всичко това роля има Пеевски. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

„Виждаме сега как Илхан Кючюк вече няколко пъти казва, че се притеснява от решение на Върховния административен съд срещу решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация или за отказ от регистрация. Илхан Кючюк намеква за връзки и зависимости на председателя на ВАС. Явно Кючюк е добър познавач на нещата“, каза още Величков.

„В същото време виждаме как Пеевски публично призова в кулоарите на парламента към бърз избор на нов главен прокурор, след като излезе решението на Конституционния съд за промените в основния закон. Той призова, а след това прокурорската колегия на 9 септември направи предложение да се открие отново процедурата, започната през месец юни миналата година, за избор на главен прокурор. Сега предстои в четвъртък ВСС да утвърди това решение на пленума си и да стартира самата процедура. Следват четири поредни седмици за номинации за кандидати за главен прокурор“, сподели още юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре бегай

    13 2 Отговор
    Най ярко се виждат трите сарая,апартамента вилает,лукс коли,бронирани стаи
  • 2 Спецназ

    15 0 Отговор
    Нашата прокуратура, ако има някакви зависимости-

    това са зависимостите от "ПАРИТЕ В ПЛИК".
  • 3 агент Сава е на боклука

    3 8 Отговор
    Тоя умнокрасив шарлатанин е за агент Сава като всички от тая порода.ВАС ще даде ДПС на Шиши не защото съдиите са купени, а защото такъв е законът.Шиши има печата и Парламентарната група на ДПС, а мутрите на агент Сава знаят това и си правят нова листа АПС.Утре в 11 часа е дългоочакваният миг, когато по жалбите на Шиши ВАС ще отсъди, че той е ДПС.

    Коментиран от #7

  • 4 Вицепремиер

    10 2 Отговор
    Егати и държавата, щом Пеевски й е сивия кардинал.
  • 5 БУЛГАРТАБАК, КТБ,ПИБ,

    6 5 Отговор
    Част от кражбите на шиши и фалити щото е смотан бизнесмен
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А какво

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "агент Сава е на боклука":

    ще реши ВАС при подобен казус с партия която не представена в НС? В изборите участват партии, коалиции и независими кандидати а не парламентарни групи.
  • 8 Февруари

    3 3 Отговор
    Правосъдие за всеки??? Тези корумпета, които за пари оправдават и освобождават убийци от затвора?? Не вярвам на нито една дума изречена от тези корумпирани и политизирани мафиоти, които работят в полза на НПО- та и олигархично- мафиотски интереси. Защо Факти дава трибуна на тези компрометирани лъжци????