22 Октомври, 2024 14:23 1 043 14

Кристиян Шкварек пред ФАКТИ: Кое ще е „лепилото“ на коалицията - срещу Пеевски или против „Възраждане“… (ВИДЕО)

  • кристиян-
  • шкварек-
  • избори-
  • партии-
  • възраждане

Не съм видял кампания в последните четири години толкова неутрална, толкова тиха, казва гостът

Кристиян Шкварек  пред ФАКТИ: Кое ще е „лепилото“ на коалицията - срещу Пеевски  или против „Възраждане“…  (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Аз не съм видял кампания в последните четири години толкова неутрална, толкова тиха. Никакви сериозни сблъсъци между големите политически партии. Никой не го прави сега, защото се опитват да не изкопаят ров помежду си, който да не може да бъде прескочен после, когато ще се говори за създаване на кабинет. Няма тежки обвинения, няма тежки билборди … В момента има едно сваляне на картите на маса. А партиите ни казват ясно, че ще се опитат да направят коалиция помежду си. Почти очевидно го казват, почти директно. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политическият анализатор Кристиян Шкварек от Фондация „Консервативно общество“.

„И друго е важно. Кое ще е „лепилото“ на коалицията - дали тя ще срещу Пеевски не мога да кажа, дали ще е против „Възраждане“... Аз прогнозирам „Възраждане“ да бъдат втора политическа сила и то с много. Това също ни вкарва в качествено различна ситуация, защото за първи път в България „Възраждане“ ще бъде втора политическа сила. Не съм социолог, но такива са ми впечатленията от социалните мрежи. Знам, че те не са качествена социология, не са истинска методология, но и не ме е подвел този мой инстинкт, когато видя как вървят като вълна определени партии в социалните мрежи. Такава вълна видях на миналите избори за „Величие“, когато нито една социологическа агенция не ги хвана. Бях хванал обществен бас, че ще влязат. Костадинов направи голямо шоу в едно тв интервю. То има 560 000 гледания и хиляди коментари в социалните мрежи. На хората много им харесва как Костадинов се е карал с една журналистка. Не виждам вълна за ПП-ДБ в социалните мрежи“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 6 Отговор
    Лепилото е Галя от посолството.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Среднощен

    11 1 Отговор
    мафията си има Държава
  • 3 Ще е наистина удивително

    11 7 Отговор
    ако ТошеСлави Балабанков минат 4-тях процента.
  • 4 Среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    логично
  • 5 Па съм я

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ха,ха,ха....... Това се казва коментар,ставаш за Премиер БРАВО!
  • 6 Некой си

    2 1 Отговор
    Въпросът за един милион кувейтски динара:
    Кой ще се залепи за догановата ОПГ с новото лепило в новия парламент?
    1. ОПГ ГЕРБ
    2. НПГ ПП-ДБ (НПГ-неорганизирана ПГ)
  • 7 Пак догадки

    2 10 Отговор
    Какъв е проблема с Пеевски ,абсолютно никакъв.Човека чисти боклука от дерибеите в смесените райони и това му прави чест.Там видяхме тотална гротеска от корупция ,изнудване,крадене за да могат десетина души да имат огромни финансови ресурси десетилетия.Пеевски е единствения дарител там когато е имало нужда .Не знам дали ще се сътвори коалиция ,важно са идеите и политиката за бъдещето на страната,икономическия растеж ,решения на проблемите ,инвестициите ,финансовата криза и креативните решения за да подобри средата и имиджа на БГ..Не се знае кой ще надмогне,дали задкулисието с манипулациите си или градивното поведение на избраниците.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 УРА,, УРА

    6 1 Отговор
    Кой и с който направи коалиция това означава, че е излъгал избирателите си. Никой не е казал, че ще прави коалиция с когото и да било. Всички чакат резултатите от изборите,за да могат да се нагодят, така че да са пак в парламента. Това значи, че тях ги интерсуват само парите и привилегиите. Трябват нови играчи,за да им объркат сметчиците.
  • 9 Точен

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Пак догадки":

    Те повечето дерибеи са при Пеевски, не сте наясно. Не че Доган е цвете. Единствената алтернатива на наведените от сглобката е ВЪЗРАЖДАНЕ. Познавам Костадин от 2000-та г. и не вярвам на дума срещу него.
  • 10 Има ни пак

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пак догадки":

    Очевидно санкцииите по Магнитски за теб не означават абсолютно нищо. Ама такива като дебелия трябва да източат всички банки,за да ни дойде акъла най после. Заслужаваме си съдбата и никой не ни е виновен. Ние сами сме си проблема с подобно мислене.
  • 11 Ком

    2 2 Отговор
    На миналите избори лепилото беше евро атлантическата мъзга. Пеевски беше изкуствено натрапено
    плашило, той си е част от управляващата глутница.
    Първа евро атлантическа ценност е:
    "Всичко в Европа се прави, заради икономическите интереси на САЩ и в услуга на САЩ."
  • 12 Факт

    1 0 Отговор
    Има народна поговорка. Гарван гарвану око не вади!
  • 13 Некой си

    1 1 Отговор
    И да припомня предизборно на шълтопаветните умнокрасиви Ентелектуалци:
    1. През 2013 година Радан Кънев, заедно с Христо Иванов, се зарекоха в никакъв случай да не правят коалиция с ГЕРБ и Борисов. В крайна сметка, след още много закани, Кънев направи коалиция с Борисов, а Иванов беше правосъдният министър в правителството на Борисов.
    2. През 2021 година Простокиро и Христо Иванов се зарекоха да не се коалират с ДПС, ГЕРБ и БСП. Три месеца по-късно двамата си стиснаха ръцете с Нинова за коалиционно правителство.
    3. През 2023, предизборно Простокиро и Христо Иванов се кълняха, че коалиция с ГЕРБ и ДПС - НИКОГА!!! Три месеца по-късно имахме сглобката с Борисов.
    4. През 2023 година ПП-ДБ гласуваха ЗА назначаване на ДПС кадъра Петър Чобанов за подуправител на БНБ.
    5. В началото на тази година Простокиро и Христо Иванов, заедно с придворните им клакьори, гласуваха ЗА назначаването на Десислава Атанасова за Конституционен съдия.

    В заключение, драги сънародници и особено десносектантите, МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, а не с фейсбук, с лозунгите от партийното събрание и дори не с джобовете сикоито лесно се пълнят, но и лесно се изпразват!
  • 14 Пак ли активираха

    1 0 Отговор
    Това лa@Ho!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове