Last news in Fakti

5 Юли, 2014 18:31 8 800 3

Самолетът Варна-Лайпциг претърпя инцидент при кацане

  • самолет-
  • варна-лайпциг-
  • инцидент-
  • опашката-
  • летище

Пострадали няма, но опашката на машината е била силно повредена и обратният полет е отменен

Самолетът Варна-Лайпциг на българската компания Air Via е претърпял сериозен инцидент при кацането си на германското летище. На два пъти той е ударил с опашка пистата, съобщава специализираният сайт за самолетни катастрофи crash-aerien.aero, цитиран от ВарнаУтре.

Пострадали няма, но опашката на самолета е била силно повредена и обратният полет е отменен.

Инцидентът е станал вчера по обед. Машината е Ербъс А320 (LZ-MDR), а номерът на полета е VL501. Самолетът е извършил неуспешен заход за кацане в Лайпциг и е ударил пистата с опашка. Пилотите направили втори кръг и при следващия заход самолетът отново ударил пистата с опашка, но кацнал успешно.
Пътниците са усетили силен удар при второто кацане, но никой не е пострадал.

Същата компания имаше инцидент със същия самолет LZ-MDR на 24 май 2013 г. Тогава при кацане във Варна самолетът излезе от пистата и имаше двама пострадали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    3 1 Отговор
    Това е много сериозен инцидент поради некадърност вероятно на пилотите! Сега този самолет , ще трябва да мине основен ремонт който хич не е евтин!
  • 2 Бхд БхД

    3 1 Отговор
    Не стига че техниката е стара и пилотите са калпави
  • 3 Guneit Boss

    2 1 Отговор
    Гледал съм по Нешенъл 98% от катастрофите са пилотски грешки, а българина както обича да пести , рано или късно нещо ще се случи, недай се боже
Новини по държави: