Last news in Fakti

31 Август, 2014 16:26 1 930 19

Путин: Войната трябва да спре, за да се подготвят хората за зимата

  • владимир путин-
  • източна украйна-
  • украйна-
  • преговори-
  • петро порошенко

Руският президент призова за незабавно спиране на огъня и за уреждане на държавността в Източна Украйна

Путин: Войната трябва да спре, за да се подготвят хората за зимата - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че властите в Украйна трябва да започнат преговори по въпросите на държавността в югоизточната част на страната. Той заяви, че не се надява на скорошно разрешение на кризата, защото там започва предизборна кампания и всеки ще се стреми да демонстрира мускули, но все пак някаква договореност за евентуално мирно разрешаване на конфликта е била обсъждана с президета Порошенко.

В интервю за руския Първи канал Путин заяви, че незабавно трябва да се пристъпи към съдържателни преговори – не по технически въпроси, а за политическата организация на обществото и държавността в размирните региони за безусловно гарантиране на законните интереси на хората, които живеят там.

Той призова възможно най-скоро да се прекратят военните действия в Украйна, за да се подсигури подготовката за зимата. „Според мен, освен Русия, никой вече не мзисли за това – първото необходимо условие е да се прекратят бойните действия, незабавно да започне възстановяване на инфраструктурата, попълване на необходимите запаси, извършване на необходимите ремонти и подготовка за есенно-зимния сезон“, заяви Путин, цитиран от "Интерфакс".

"Ако някой разчита, че ще обстрелва градове и села в Югоизточна Украйна, а опълченците няма да реагират и само ще чакат обещаните преговори, то тези хора се намират в плен на някакви илюзии“, коментира държавният глава на Русия.

В интервюто Путин заяви, че той и президентът на Украйна Петро Порошенко имат споразумение за мирното разрешаване на ситуацията, макар и отбелязвайки в същото изречение, че той е дошъл на власт в хода на "въоръжен преврат": "Струва ми се, че това е много добър урок за всички нас за това тази трагедия да приключи възможно най-бързо, при това по мирен път, чрез преговори - и за това впрочем ние се договорихме с Пьотр Алексеевич, както и за това никога да не се повтарят такива грешки, каквито бяха извършени в Украйна в хода на въоръженото завземане на властта. Именно то е първопричината за случващото се в момента“, цитира РИА "Новости" думите на Путин.

Руският президент отказа да направи прогноза кога ще свърши кризата: “Това в значителна степен зависи от политическата воля на днешното украинско ръководство“, изтъкна той. 

По-късно прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разясни предизвикалите спорове думи на Путин за „държавността в Източна Украйна“. Ставало дума за инклузивни преговори вътре в самата Украйна, а не за придаване на държавен статут на източните части на страната и създаването на Новорусия като отделна държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дудук

    1 13 Отговор
    Брей, голям алтруист е жужето Вова! Лятото е купонжийски купон и праща доброволните възпитани зелени човечета на отпуска в Новорусия, но сега изведнъж се загрижи. Значи лятото може да се анексират чужди територии и да се внасят терористи в съседни държави, но зимата не е приятно, а? Братушки, побърканият ви вожд е най-големият ви враг.
  • 2 Турбото

    2 2 Отговор
    Путин : Братя, дайте сега някак си да изкараме зимата, а на пролет, я камилата, я камиларя.
  • 3 Десислава Димитрова

    2 9 Отговор
    има много лесен начин да спре конфликта.извиква си диверсантите и готово.след като се оказа че никой от местните не иска да му ходи по гайдата и трябва да вкарва все повече и повече войници от русия се оказа и хуманист.толкова ли не се усеща, че тези истории с хунтата и военния преврат минават само в собствената му държава ?жалко за избитите украинци ,но кармата ще тегне върху руския народ!
  • 4 Десислава Димитрова

    2 11 Отговор
    ето как путин спира войната в украйна,нападаики в гръб украинските сили за сигурност от руска територия с чеченските демократични интернационални борци за правата на руснаците в украйна!
    https://www.youtube.com/watch?v=b7ZNUrcLXIQ
  • 5 Десислава Димитрова

    2 7 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=8RSXqHaRgaA
    следващата смела руска жена която ще я убият на поредния рожден ден на путин!
    това и долното видео са поздрав за путинистите тук,които разпространяват умишлено лъжи!
  • 6 nakata88bg .

    4 1 Отговор
    ама кой ги интересуват хората? някой в Брюксел? или някой във Вашингтон? те крещяха да се върне ХУМАНИТАРЕН конвой, какво си говорим за подготовката за зимата за обикновени хора.....

    Коментиран от #9

  • 7 Монго

    3 2 Отговор
    Ми така де, Путин ще е зает следващите два месеца-ще си прави "зимнина" и хич няма да му е до сваляне на самолети и "елиминиране" на украинци...
  • 8 ккк

    1 3 Отговор
    Ооо,загрижил се за хората. Що не съм жив ,че да умръ и да се рода.
  • 9 Десислава Димитрова

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "nakata88bg .":

    нака,цинизма да пращаш хуманитарни конвои на тези на които преди това си пратил диверсанти и редовна армия да им рушат държавата се нарича висша форма на цинизъм.нали видя клипчетата дето съм пратил на теб и другите разпространители на лъжи.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    "О, свещенна простота..."
  • 11 nakata88bg .

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    страно, че "диверсанти и редовна армия" я виждате сами ти и хамериканци! ОБСЕ не забеляза никакви руски воени на границата (да не говорим в украйна!), Червения кръст - също, редовните международни полити за контрол - също не видя нищо необичайно на руската територия.... Останахте само ти и Псака! Е, и тук там някой хохляцки олигарс, който да пусне клип от видео игра и да говори на хората, че това са руски войски....

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "nakata88bg .":

    останах само аз, целия европейски съюз ,както и майките на убитите десанчици,както и президента или по правилно вицекраля на чечня кадиров ,който говори за инвазията си в украйна свободно.клиповете в тубата с безбройни кадри на руски войски и признания на чеченци,десанчици и кадрови военни.изправен пред тях нака ти си точно като шопа пред клетката на кенгурото ,които останал без аргументи казва:те такова животно нема!

    Коментиран от #13

  • 13 nakata88bg .

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    европейски съюз? всъщност, европейския съюз подскача всеки път при новина за "руска инвазия", а след ден-два идва следващата новина - "информацията за руска инвазия не се подтвърди". Щот дори продажния еврогейски съюз няма как да подкрепи измишльотини на порошенко, при положение, че ОБСЕ, Червен кръст, ООН, контролни самолетни полети над Русия и Украйна, и сатилитни снимки казват обратното. А ти продължавай да гледаш ютюба.... Да ти пусна ли видео с извънземно? Не си ли го гледала?!В ютюба е пълно с такива видео! Хората говорят открито и разказват че са видели извънземни!

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "nakata88bg .":

    нака,точно като шопа си!ти клип с извънземно може да ми пуснеш,но ако ми пуснеш стотици клипове снимани от различни хора за едно и също извънземно ,значи то съществува, нака!отдавна те питам ,но не отговаряш ,коя страна наблюдаваща конфликта активно има официална позиция че русия е неутрална !тези дето смятат че русия е основен участник изпращащ войски,техника и логистика са ясни и са много!та чакам лъжко!

    Коментиран от #15

  • 15 nakata88bg .

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    аха, само дети никой досега не предостави нито едно доказателство, че Русия изпраща войски и техника! Брей, те руските войници са уникално добри - от половин година воюват, а никой досега не ги е видял!

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "nakata88bg .":

    как да не ги е видял бе нака,видяла ги е съветничката на путин ,видели са ги от нато и са ги снимали,видели са ги и украинците и са арестували десанчици ,а също така са и убили доста ,освен това има признания на руски ,чеченски и дегестански боици.ръководството на новорусия е доминирано от хора от русия ,а при снимане на малкото немаскирани в елитните сепаратиски подразделения ,родените в украина са малцинство.
    и ти също си ги видял в многото клипове дето си гледал,но като всеки путиовист си траеш и отричаш и затова ти викам че си лъжец!

    Коментиран от #17

  • 17 nakata88bg .

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    отново се връщаме към темата с извънземни на ютюба. НО! дори (да си представим!) хамериканци да предоставят някакви доказателства - дали някой ще им повярва? През 2003-та бяха предоставили "доказателства" за разработване на биологично оръжие в ирак - после се оказа, че това е прах за пране. През 2008-ма викаха, че Русия нападна Грузия - после признаха истаната, ама така "между другото". Говорят за запазване на независимостта на държавите - а в същото време нанасят удари в пакестан, без пакестанското правителство да е знаело за тях. Тоест - хамериканците лъжат прекалено често, за да повярва някой в думите им. Извод - на хамериканците не може да се вярва, на руснаците - не искаш да им вярваш. Тогава дай да разсъждаваме сами: ЗА КАКВО й на Русия източна украйна? Промити мозъци викат, че Русия завзема чужди земи - а някой запитали се - за какво й е на Русия нови земи? Да не би да не й стигат свои?! Ако почнеш да ми говориш за "империалистични замисли на Путин", тогава веднага те питам - как завземане на източна украйна ще донесе до "империалистичните" цели? Какво ще спечели Русия и Путин от цялото това нещо?

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "nakata88bg .":

    нака,гледа ли клипчетата дето ти пратих,в тях американци няма има руснаци,които са си от русия .защо да лъже съветничката на путин за убитите войници ,особено като се знае, че тя е председател на комитета на войнишките майки?и престани като няма кво да кажеш ,да ми обесняваш как американците си биели негрите!виж чеченците ,които издирват грузинеца доберман сред украинските военопленници и се питаи защо тези хора са там?всъщност прав бе някой да казва, че да накараш комунист да се замисли е все едно да къпеш свиня ,напразни усилия!

    Коментиран от #19

  • 19 nakata88bg .

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    "да накараш комунист да се замисля..." - и ми го казва човек, който прерасказва клипчетата от ютюба!!! За каквой й е на Русия да навлиза в Украйна? Какво ще постигне, което допреди това да е нямала? Нали можеш да се замисляш, я да те чуем!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания