Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 16:58 746 1

Бивш министър в Гърция ще лежи за укрити доходи

  • доходи-
  • данъци-
  • гърция-
  • министър-
  • янос папандониу-
  • ставрула кураку

Бившият министър на отбраната на Гърция Янос Папандониу и неговата съпруга Ставрула Кураку бяха осъдени на 4 години затвор от атински съд за укрити доходи, съобщава в. „Та неа“.

Присъдата трябва да бъде потвърдена на втора инстанция.

През 2009 г. семейството подало фалшива декларация. Истината лъснала след като Списъкът Лагард разкри имената на водещи гръцки политици, общественици и предприемачи с тайни сметки в швейцарската HSBC.

Разследването на атинската прокуратура разкри, че Янос Папандониу и Ставрула Кураку са скрили над 3 млн. евро между 2000 и 2010 г. Отделно политикът е успял да скрие от данъчните 80 000 евро.

Списъкът Лагард се превърна в символ на нежеланието на гръцкото правителство да се пребори с бягството от данъци на богатия елит в Гърция въпреки натиска на международните кредитори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Такава новина някога дали е възможна в БГ .
    У нас от всяко правителство има поне по 1-2 министри за съд за злоупотреби а да не говорим за укрити и не верни данъчни декларации.Задепутатите не мисе говори те пък дори не подават декларации.
    Дано реформитското правителство промени нештата в по добро.
Новини по държави: