Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 12:45, обновена 19 Ноември, 2014 12:52 1 279 0

Втори французин в редиците на Ислямска държава

  • французин-
  • ислямска държава-
  • видео-
  • джихадисти-
  • екзекуция

Той бе разпознат сред джихадистите, извършили масовото убийство на сирийски военни и американски заложник

Франция потвърди, че втори французин е видян във видео, показващо обезглавяването на сирийски затворници и американски заложници от бунтовници на Ислямска държава (ИД), съобщи Би Би Би.

Френските медии цитират неназовани официални източници, които заявяват, че мъжът във видеото е 22-годишен от източно предградие на Париж.

По-рано правителството назова Максим Ошар, от Нормандия, като един от бунтовниците във видеото, който бе освободен в края на седмицата.

При посещение в австралийската столична Канбера в сряда, френският президент Франсоа Оланд заяви пред репортери, че е "имало двама французи" в новото видео на ИС. "Едният е категорично идентифициран, а другият е в процес на идентифициран", каза той.

АФП цитира източник, близък до разследването, който заяви, че вторият човек е известен като Абу Осман - 22-годишен от парижки квартал.

В последното видео на ИД - за разлика от предишните, показващи обезглавявания - няколко бойци се появяват с непокрити глави.

По-рано тази седмица, френски прокурор назова Ошар  като един от онези, които водят сирийски затворници за екзекуция.

Видеото показва също отрязаната глава на Абдул-Рахман Касиг, американски хуманитарен работник, който е бил отвлечен в Сирия миналата година.

Смята се, че около 1000 френски джихадисти са отишли в Сирия в Ирак.

Загрижеността за участието на френски граждани в конфликта се повиши след атака пистолет по-рано тази година над еврейския музей в Брюксел. Нападението, при което загинаха четирима души, бе извършена от 29-годишния Мехди Немуш, французин, който се е борил като джихадист в Сирия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: