8 Декември, 2014 14:29 30 354 1

Министър загина на лобното място на депутат

  • мароко-
  • министър-
  • загина-
  • жп катастрофа-
  • абделах баха

Най-вероятно колата му е била блъсната от преминаващ влак

Министър загина на лобното място на депутат - 1
Абделах Баха

Мароканският държавен министър без протфейл Абдeлах Баха загина тази нощ в град Бузника недалеч от столицата Рабат, съобщи „Ройтерс“. 60-годишният Баха - близък приятел на премиера на страната Абделилах Бенкиран, беше един от лидерите на умерено ислямистката Партия на справедливостта и развитието, която победи на изборите през 2011 г.

Министърът е загинал при жп катастрофа. Неговият партиен заместник е разказал, че в момента на инцидента той се е намирал в лек автомобил. Вероятно колата е била ударена от влак. Sky News Arabia, позовавайки се на собствения си кореспондент, съобщи, че произшествието е станало на същото място, където на 9 ноември тази година загина мароканският депутат Ахмад аз Зайди. Той навлязъл с колата си в тунел, който се оказал наводнен. По данни на Sky News Arabia, Баха бил там именно за да огледа лобното място на парламентариста.

Очаква се министър-председателят Бенкиран, който в момента е на частно посещение във Франция, да се завърне в родината си за погребението. Загиналият министър е бил женен и оставя сираци четири деца, допълва L'Economiste.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колелото

    1 0 Отговор
    жалко че не е български