Last news in Fakti

24 Декември, 2014 12:43 1 701 4

В Сейнт Луис застреляха чернокож младеж

  • сейнт луис-
  • мисури-
  • стрелба-
  • чернокож

Трагичният инцидент се станал в квартала Бъркли, който се намира на около 4 км. от квартала Фъргюсън, където през август беше убит друг чернокож младеж Майкъл Браун

Полицията на американския град Сейнт Луис е застреляла чернокож младеж, съобщи Би Би Си. АП уточнява, че убитият е бил въоръжен. Той е идентифициран като 18-годишния Антонио Мартин, съобщават местни медии.


Трагичният инцидент се станал в квартала Бъркли, който се намира на около четири километра от квартала Фъргюсън, където през август беше убит друг чернокож младеж Майкъл Браун. Неговата смърт предизвика национални протести.   


Говорителят на полицията в Сейнт Луис сержант Брайян Шелман уточни, че трагичният инцидент се е разиграл във вторник вечерта. Полицейски патрул е извършвал рутинна обиколка, когато забелязал двама чернокожи младежи да се суетят на бензиностанция. При опит да ги провери един от тях извадил пистолет и го насочил към служителя на реда.


В отговор полицая е стрелял няколко пъти. Вторият младеж е избягал. Полицията е отцепила мястото на трагедията. Оръжието на убития младеж е намерено.
Около мястото на стрелбата чернокожи младежи се събират на протест.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Стига са ни занимавали с тези разстрели в САЩ. Това го е имало винаги. Защо ни заблуждават? Много просто, по този начин въздействат на човешката психика.
  • 2 кмета

    0 0 Отговор
    ко ма интересува кюнците от татък океана
  • 3 БаДкА

    0 0 Отговор
    Супер - сега долара ще поевтинее
  • 4 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Сигурно такива случаи стават в Америка всеки ден и с бели и с черни , но маѝ с тези черни, има проблеми с интеграцията,и не могат да проумеят,че полицията им си върши работата,всяко неизпълнение на полицеиска заповед,неправилно движение на ръцете,или не даѝ боже оръжие,може да завърши с разстрел,и полицаите ги чакат семеѝства в къщи.