5 Януари, 2015 09:55 894 0

Горските пожари в Южна Австралия продължават

  • австралия-
  • пожари-
  • горски пожари

Пожарникарите предупреждават за влошаване на времето

Четвърти ден продължава борбата с горските пожари в южната част на Австралия. Пожарникарите казват, че се състезават с времето, за да овладеят горските пожари, в момент в който се очаква времето да се влоши и да попречи на работата им, пише Би Би Си.

От утре се очаква температурите да се повишат до 38 градуса и ветровете да се усилят, което допълнително ще усложни гасенето.

Според официални представители на пожарната това са едни от най-лошите пожари в региона от 1983 г. насам когато загинаха 75 души.

Според спасителните служби огънят може да обхване нови 13 000 хектара гори и по-ниска растителност в околностите на Аделаида. В застрашената зона, където е застъпено земеделието и лозарството, живеят около 40 000 души.

Районът все още не е вън от опасност, заяви премиерът на Южна Австралия Джей Уедърил.

"Ние наистина се състезаваме с времето, за да се опитаме да потушим колкото се може повече пламъци преди да дойдат горещините и силните ветрове, които се очакват тези дни", заяви той на пресконференция.

Повече от 30 домове вече са изцяло унищожени в град Аделаида.

Повече от 500 пожарникари се бориха с пламъците, които горят от петък насам.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: