Last news in Fakti

16 Януари, 2015 14:19, обновена 16 Януари, 2015 16:44 2 965 0

Нова заложническа драма край Париж завърши благополучно (обновена)

  • париж-
  • заложници-
  • сграда-
  • град коломб-
  • автомат "калашников"

Похитителят се предаде, засега полицията не говори за терористичен акт

Нова заложническа драма край Париж завърши благополучно (обновена) - 1
Снимка: Туитър

Въоръжен мъж, който днес около обяд взе заложници в пощенски клон в предградие на Париж, се предаде на полицията. Похитителят е арестуван, а заложниците са освободени. В резултат на инцидента никой не е пострадал, съобщи телевизия BFM.

По-рано стана ясно, че въоръжен мъж е взел заложници в сградата на пощата в град Коломб, на около 10 км северозападно от Париж, съобщи френското радио RTL. Предполагаше се, че неизвестният похитител e пленил най-малко трима души. Той твърди, че е въоръжен с автомат „Калашников“, пистолет и няколко гранати. Полицията засега не смята, че инцидентът е терористичен акт и че има връзка с ислямистките нападения миналата седмица.

По-късно радиостанцията съобщи, че двама от заложниците са били пуснати от похитителя, който бил известен на полицията като извършител на дребни престъпления. Представители на силите за сигурност са на мястото и се опитват да изяснят ситуацията. Те встъпиха в преговори с мъжа. За там излетя и полицейски хеликоптер.

Според АФП, около 14 часа мъжът все още е държал двама заложници, а няколко души преди това са успели да избягат от сградата. Според тях, похитителят говорел несвързано. По информация на France Info, той сам се обадил на полицията, за да съобщи, че е взел заложници. Бил психически неуравновесен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: