Last news in Fakti

27 Януари, 2015 17:06, обновена 27 Януари, 2015 17:43 1 831 2

Терористи убиха чужденци и взеха заложници в 5-звезден либийски хотел

  • терористи-
  • заложници-
  • либия-
  • 5-звезден-
  • хотел-
  • коринтия-
  • "ислямска държава"

Ислямска държава е поела отговорността за убитите трима охранители и пленените

Терористи убиха чужденци и взеха заложници в 5-звезден либийски хотел - 1
Снимка: АП/БТА

Петима въоръжени мъже нахлуха в петзвездния хотел „Коринтия“ в либийската столица  Триполи, убиха трима охранители и взеха заложници, съобщи Агенция „Асошиейтед прес“. Освен това на паркинга на хотела е бил взривен и автомобил. Според "Ройтерс", жертвите са общо осем души. Тяхната националност, както и броят на заложниците все още не са уточнени. По първоначални данни има и поне 12 ранени.

Служители на органите на реда са обкръжили сградата, предава „Ройтерс“, позовавайки се на изявление на представителя на градската служба за сигурност Исам Хаас. В момента на нападението в „Коринтия“ е имало италиански и турски туристи, както и британски граждани. Според Хаас, похитителите са се барикадирали на 21-ия етаж на хотела и са се самовзривили, задействайки привързаните към телата си експлозиви.

По данни на Би Би Си, в Туитър акаунт, свързан с „Ислямска държава“, се е появило съобщение, че организацията поема отговорността за нападението.

Източната част на Либия в момента се намира под контрола на различни ислямистки групировки, сражаващи се помежду си за властта в страната. Някои от тях са свързани с „Ислямска държава“. Освен това в Либия действат два парламента: единият в град Тобрук под ръководството на официално признатия премиер Абдула ат Тани и проислямският Всеобщ национален конгрес в Триполи. Двувластието се установи, когато въоръжени ислямистки групировки взеха под свой контрол столицата Триполи и възстановиха разпуснатия по-рано Национален конгрес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    0 0 Отговор
    ТОВА СА АМЕРИКАНСКИ НАЕМНИЦИ ЗА ПАРИ ТЕ СА ТЕРОРИСТИТЕ !!! ОТКУПИТЕ ОТИВАТ В ХАЗНАТА НА САЩ! ТЕ СЪЗДАДОХА И ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА КАКТО И ИЗРАЕЛ ! САЩ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА ! УНИЩОЖИНА!
  • 2 Просвещение

    0 0 Отговор
    Все повече хора започват да проумяват истината. Но не достатъчно, а после и може би Късно!!!