1 Февруари, 2015 11:56 1 224 0

Шестимата българи в Судан са освободени

  • шестима-
  • судан-
  • българи-
  • освободени
Шестимата българи в Судан са освободени - 1
Снимка: Нова телевизия

Шестимата българи, които на 26 януари бяха задържани в южната част на Судан, се намират на сигурно място на територията на Република Южен Судан и са в ръцете на екип на Световната продоволствена организация на ООН, съобщиха от МВнР.

МВнР  благодари на СПП на ООН и нейните екипи на място в Южен Судан, както и на офиса на заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси. "Благодарим за конструктивната роля на правителството на Република Судан при разрешаването на ситуацията с нашите сънародници", допълват от Външно.

Хеликоптер с български екипаж беше принуден да кацне аварийно в Судан след обстрел от бунтовници в понеделник. Хеликоптерът изпълняваше полет по маршрут Румбек (Република Южен Судан) – Хартум (Република Судан).

Намиращите се на борда шестима български граждани – трима души екипаж и трима служители на компанията, бяха задържани от суданска групировка, която води военни действия срещу правителствените сили в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА