Last news in Fakti

19 Март, 2015 20:55 1 646 1

Египтянка 43 години се преструвала на мъж, за да може да работи

  • египет-
  • жена-
  • работа

Сиса Абу Даох се трудила като строител, за да изхранва дъщеря си

Египтянка прекарала 43 години, преструвайки се на мъж, за да може да работи, съобщи „Индипендънт“.

64-годишната Сиса Абу Даох бе удостоена с наградата за „идеална майка“.  Абу Даох останала без никакви средства, след като нейният съпруг починал, докато тя била бременна. Положението й се утежнило още повече, тъй като в град Луксор, където живее, не се гледа с добро око на жените, които работят.

Единствената възможност пред нея била да проси по улиците. За да изхранва дъщеря си обаче, тя започнала да носи дълги свободни роби и тюрбани, които са типично облекло за мъжете в Египет. Преструвайки се на мъж, тя успявала да си намира работа като строител или майстор на тухли.
„Предпочетох да се захвана с тежка физическа работа, като мъкнене на торби с цимент или строителство, пред това да прося на улиците. Така осигурих прехраната на дъщеря си, а сега помагам за отглеждането и на нейните деца.

За да се спася от предразсъдъците и от мъжките погледи, просто реших да стана мъж. Започнах да нося техните дрехи и да работя с тях, в село, в което никой не ме познаваше.“

Още по-драматичен е фактът, че дъщерята на Сиса се омъжи за мъж, който се разболял и в момента не може да работи. Така тя отново започнала работа, с която да подпомага семейството си. В момента тя се занимава главно с полиране на обувки, доходите от което определя като достойни. Всяка сутрин тя става 6 ч., за да иде на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде де

    0 0 Отговор
    Е то и наще първи мъже работят кат жени ма не се хвалят