Last news in Fakti

25 Март, 2015 10:23 877 3

Блумбърг: Барак Обама игнорира молбата на шефа на НАТО за среща

  • барак обама-
  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • алианс

Американският президент Барак Обама е игнорирал молбата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за среща, съобщава агенция Блумбърг.

Агенцията се позовава на двама независими източника от Алианса.

Молбата за среща с Барак Обама е била отправена още преди шефа на Алианса да пристигне в САЩ. Йенс Столтенберг от три дни е във Вашингтон, но до момента все още няма отговор от Белия дом.

Официалният представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом Бернадет Михан отказа да коментира въпроса за срещата.

„Ние нямаме насрочена среща, която да обявим“, посочи Бернадет Михан. Все пак се очаква в последния момент Йенс Столтенберг да проведе среща в последната минута с Аштън Картър.

Политически наблюдатели отбелязват, че програмата на Барак Обама за седмицата не е натоварена.

Ако във вторник той даде съвместна пресконференция с Ашраф Гани, то за сряда е планирана кратко изявление на тема медицинско застраховане.

Бившият постоянен представител на САЩ към НАТО Кърт Волкър обаче припомни, че при президента Джордж Буш - младши винаги е имало среща, ако ръководителят на Алианса се е намирал във Вашингтон.

Нежеланието на Обама да се срещне с шефа на Алианса е странно на фона, че е планирана съвместна среща на Йенс Столтенберг с Ашраф Гани.

Миналия петък на форум в Брюксел, организиран от „Фонда Маршал“, Йенс Столтенберг призова за по-тясна координация в рамките на Алианса срещу проявите на агресия от страна на Русия в Украйна, но в същото време да се върви напред към по-стабилни отношения с Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    2 0 Отговор
    Американският обанана без война не может ,но скоро идва големият фалит на сащ .Голям кеф!
  • 2 909

    0 0 Отговор
    Ей се войни мислиш,колко народ и страни разруши а циганино .
  • 3 ОТБОЙ

    0 0 Отговор
    НАЗА.А.А.Д !
    Тръгнаха АССЛАНИ, спотайват се като ПО.РАНИ.
    Няма дори да гъкнат.
    Гащи нямат.