31 Март, 2015 14:28 1 071 0

40 загинали след атака над бежански лагер в Йемен

  • йемен-
  • загинали-
  • бежански лагер

Продължават сраженията в град Аден

40 загинали след атака над бежански лагер в Йемен - 1
Снимка: БТА/AP

Въздушна атака уби 40 души в бежански лагер в Северозападен Йемен, съобщи Би Би Си.

Според местните медии, отговорни за атаката са саудитски самолети. Според външния министър на страната обаче, за инцидента трябва да бъде винен артилерийски огън, започнат от бунтуващите се хути в страната.

Лагерът "Ал Мазрак" приютява граждани на Йемен, които са били принудени да се изселят вследствие на конфликта между хутите и централното правителство, започнал през 2009 г. Има и информации, че освен убитите 40 души, в лагера ранени са били поне още 200. Според хуманитарната организация „Лекари без граници“, телата на 29 убити и 34 ранени са били откарани в опериращата в близост болница.

Военната коалиция, предвождана от силите на Саудитска Арабия, се цели в позициите на бунтуващите се шиити в страната, подкрепяйки президента на Йемен Абду Мансур Хади. Нови удари в понеделник сутринта поразиха оръжеен склад в столицата Сана. Местни жители са били забелязани да бягат от домовете си след експлозията.

Коалиционните сили предприеха блокада на местните пристанища в опит да ограничат движението на бунтовническите части. Има сведения за размирици и в южните провинции, където бунтовниците обстрелват град Далех. Водят се тежки боеве и в Аден, след като бунтовниците атакуваха североизточните покрайнини на града. Пристанищният град се атакува от море и въздух, като според „Ал Джазира“ вече има 60 загинали.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА