Last news in Fakti

2 Април, 2015 15:04 2 306 1

Десант без отличителни знаци в Йемен

  • йемен-
  • десант-
  • армия
Десант без отличителни знаци в Йемен - 1
Снимка: АП/БТА

Военни без отличителни знаци са извършили десант в разкъсвания от сражения йеменски град Аден, съобщава Ройтерс.

Агенцията посочва, че националността на разположения военен корпус не може да се установи.

Други подробности вече не са известни. Преди ден стана ясно, че шиитски милиции са превзели руското генерално консулство в Аден.

„Хутите са се разположили в руското консулство в Аден и го използват като оперативен център и база“, заяви за РИА Новости Ахмад ал Майсари, представител на народните комитети, които са лоялни на избягалия президент на Йемен Абд Раба Мансур Хади.

Саудитска Арабия разреши на Русия нейни самолети да използват въздушното й пространство за евакуация на служителите на руското посолство в Йемен.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    М...лите са нападнали руското консулство и са разграбили имуществото. Сигурно това е така нареченото използване от милициите.

    Какво ли ще им се случи в близко бъдеще.