3 Април, 2015 14:20 1 688 2

Путин и Ердоган обсъждали спряна телевизия на кримските татари

  • путин-
  • ердоган-
  • спряна-
  • телевизия
Путин и Ердоган обсъждали спряна телевизия на кримските татари - 1
Снимка: АП/БТА

Руският президент Владимир Путин и турският лидер Реджеп Тайип Ердоган в един от последните си телефонни разговори са обсъдили ситуацията около спрения телевизионен канал на кримските татари ATR, съобщи говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

"Относно канала, стана въпрос за него, действително, турската страна винаги живо се е интересувала от живота на кримските татари," посочи Песков, цитиран от РИА Новости.

Европейския съюз призова да възстанови излъчването на канала. В отговор на това правителството на Република каза, че това е проява на двойни стандарти и селективен позиция.

ATR работеше в Крим въз основа на лиценз, издаден от официалните органи на Украйна. Според руските закони обаче, е нужен  руски лиценз, издаван от Роскомнадзор. Телевизионният канал спря излъчване в нощта на 1 април.

Представители на ATR заявиха, че Роскомнадзор бави молбата им за регистрация. От своя страна Роскомнадзор покани представител на ОССЕ по въпросите на свободата на медиите за да обясни ситуацията със спирането на излъчването на ATR в Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядоЯго

    0 0 Отговор
    Под снимката напишете: " БАДЖАНАЦИ ПОГРЕБВАТ ТЪЩАТА "
  • 2 вввв

    0 0 Отговор
    аве Ердогане ..ко са напъваш ве.. като искаш руска газ и атомни централи ..мълчи там ..остъй ги татарите .

    тва д ане ти е българистан ..в русия има закони не може всяка да си има новини и програми