8 Април, 2015 00:27 13 088 3

Учени разгадаха загадката на Алтамурския човек

  • италия-
  • алтамурски човек-
  • археолози

Учени разгадаха загадката на Алтамурския човек, съобщава Journal of Human Evolution.

Неговите останки бяха намерени от спелеолози в пещера в южна Италия през 1993 г. След години на изследвания стана известно,че останките принадлежат на неандерталец.

Проучванията били затруднени, защото останките на хуманоида са били затрупани от дебел слой калцит. Все пак учените успели да вземат проба за ДНК.

Тя показала, че човекът е живял преди 170 и 138 хил. години. По този начин алтамурският човек е един от древните обитатели на Апенините. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горан

    0 0 Отговор
    "Тя показала, че човекът е живял преди 170 и 138 хил. години."
    Хич да не е си е поживял човека:)
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Изследването е доказало още, че нашите политици са негови преки наследници..., с леки примеси от Денисовия човек, по майчина линия...
  • 3 незнайно кой

    0 0 Отговор
    Без много изследване може да се установи че нашите политици са произлезли от племето крадци и алчни прабългари и още там някакви крадливи племена които са населявали нашите земи.Те са били толкова крадливи и алчни че са се затъкнали с откраднатите богатства и така са се усмъртили.Пожелавам на всички тяхни наследници крадливи и алчни да ги сполети участта на предците им