9 Април, 2015 13:37 22 867 14

Убиха прокурор и съдия в Милано (обновена)

  • стрелба-
  • съд-
  • милано
Убиха прокурор и съдия в Милано (обновена) - 1
Снимка: АР/БТА

В резултат на стрелба в сградата на съда в Милано са убити прокурор и съдия. Италианският гражданин Клаудио Джардиело, обвинен за умишлен фалит, е влезнал в кабинета на съдия Фернандо Чампи и го е застрелял. След това е отишъл в една от заседателните зали и е открил стрелба.

Всички, намиращи се в сградата, са били евакуирани.

По неофициални данни жертвите могат да достигнат четири души, но за момента властите не потвърждават тази информация.

Убиецът – 57-годишен търговец на недвижими имоти, който избягал от местопрестъплението на мотоциклет, е бил арестуван малко по-късно днес от карабинерите в търговски център, съобщи Агенция АНСА. При задържането той се е почувствал зле и е бил транспортиран от линейка.

Стана известно, че детекторите за метал в Двореца на правосъдието са били в изправност и са работели, така че е загадка как Джардиело е успял да внесе пистолета в сградата. Предполага се, че той е показал фалшив документ и е влязъл през един от страничните служебни входове, през които достъп до сградата имат само магистрати и журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ssv

    0 0 Отговор
    Кога ще дойдат и до тук?
  • 2 ЧИЧЕТИ НОЛДУ

    0 0 Отговор
    SAMO TAKAKA, BA4OOTO. SMART, TA DA VZIMAT PRAVILNOTO RE6ENIE... PROKURORE I SADII... LABUT I POKAZNI RAZTRELI ZA NAZIDANIE. I ADVOKATETE I KMETOVETE, I TIQ DEK SA TAMUKA IZ PARLAMENTETE... I NIH TAKA. RAZTREL MU E MAIKQTA. TREBE TVA MLADOTO POKOLENIE A SOPRE A SE DROGIRA I A SE PREDAVAT EDIN DRUG. TREBE SERIOZNA RAKA. A.
  • 3 Митьо

    0 0 Отговор
    Евала !! Да не се мислят за недосегаеми !
  • 4 по света и у нас

    0 0 Отговор
    ами,предполагам,това е сигнал у нас да се надмине това постижение...А имаше времена,когато "Октопод"беше хубав филм и Корадо Катани беше идол!Уви,многолюдието у нас сега мисли обратното...
  • 5 феникс

    0 0 Отговор
    Ех,да имаше и нашите кой да ги изчисти...
  • 6 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Не мога да изпитам грам съчувствие!!! Да мрат!!!
  • 7 Чичо

    0 0 Отговор
    Е на това се казва държава!Самозабравили се прависти колят ибесят ,но само вБългария защото сме заспали Ганьовци! Трябва малко да се разбута политическия елит за да слезе на земята.
  • 8 спс

    0 0 Отговор
    A в БГ кога ще се появи българския Клаудио?

    Коментиран от #10

  • 9 КОСТОВ СОФИЯ

    0 0 Отговор
    СУПЕР!САМО КУРШУМ ГИ ЛЕКУВА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ!ДАЙ БОЖЕ СКОРО И В БЪЛГАРИЯ ТАКА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ЛЕКУВАТ СРЕЩУ ТОВА ДА ВЗИМАТ С "ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ПОД МАСАТА".ТОВА Е РЕШЕНИЕТО ПОКАЗЕН РАЗСТРЕЛ,УРОК ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ...ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И ВСЯКАКЪВ ВИД ОБИРДЖИИ НА ДЪРЖАВАТА!ЩЕ БЪДЕ ДОБЪР УРОК ЗА ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ,СЪДИИ КОИТО И МАЙКИТЕ СИ ЩЕ ПРОДАДАТ ЗА ПАРИ!!!
  • 10 хф54

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "спс":

    Казва се Любомир Симеонов от Бургас, може да се разрових в интернет. Но не подкрепям точно такива мерки.
  • 11 Lyuben Angelov

    0 0 Отговор
    Както и да се погледне то си е престъпление,има убийство ! Поредното доказателство че когато има занижен контрол в системата за сигурност е голяма вероятността за извършване на престъпление,може и да си припомним какво стана със падналия самолет в Френските -Алпи,един луд уби 150-човека ! В конкретния случай Карабинерите в Италия заслужават адмирации за бързото и професионално реагиране и залавяне на убиеца ! Тук може да се препоръча на Българските органи за сигурност да се поучат и да вземат пример,а може и да се провеждат и съвместни акции за обмяна на опит !
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор
    Убиха прокурор и съдия ... -
    Едно добро начало !
  • 13 някой

    0 0 Отговор
    умишлен фалит
    някой решава да изиграе инвеститорите си - банка,купувачи на имоти и така нататък и когато системата започва да работи и сме притиснати в ъгъла,вместо да си понесе отговорността - дайте да убием съдията,прокурора...щото това е добро начало
    да вземем да убием полицаите които са го хванали,докторите които са им оказали медицинска помощ,журналистите,които са отразили информацията,накъде върви тази държава
    интересно ако някой от горните лица е Ваш роднина как ще реагирате
  • 14 mediator37

    0 0 Отговор
    С измислени обвинения и арести на собственици прокурори докараха до фалит проспериращи фирми в България. Който изпълнява поръчки, накрая сам се поръчва. А също и като получава заплата , а не работи- убития турски прокурор, който мнооого дълго време не може да намери убиеца на младежа - демонстрант, убит от турската полиция. Всеки който нарушава клетвата- прокурор или съдия- смърт. Знам, че по-правилното е затвор, но гарван гарвану око не вади- знаем. Когато самата прокуратура на иска да отдели краставите си магарета и да ги тикне в затвора, с това се заемат хората, на които вече им е писнало. Тогава- смърт.