14 Май, 2015 00:04 3 176 14

Премиерът на Люксембург сключва гей брак

  • люксембург-
  • премиер-
  • гей сватба
Премиерът на Люксембург сключва гей брак - 1
Ксавие Бетел (вдясно) и неговият приятел Готие Дестене. Снимка: Facebook

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел ще сключи до дни гей брак със своя дългогодишен приятел Готие Дестене.

Той се решава на тази стъпка месеци след като в страната бяха легализирани хомосексуалните бракове.

Все още не е ясна точната дата на венчавката. Бетел стана премиер през 2013 г. Миналия август той разкри, че мечтае да сключи брак със своя дългогодишен партньор. От 2010 г. двамата живеят в граждански съюз.

Центристът Бетъл замени на 4 декември 2013 г. Жан-Клод Юнкер, който се оттегли след 19 години като премиер, за да поеме председателството на Европейската комисия.

В момента премиерът води кампания за насрочения за 7 юни референдум за одобрение на серия от реформи като ограничаване на 10 години премиерския мандат и сваляне до 16 години на възрастта за гласуване.

Жителите трябва да дадат своя глас дали държавата да продължи да подпомага финансово религията и дали чужденците, които живеят над 10 години в страната да могат да гласуват.

Вицепремиерът на Люксембург Етиен Шнайдер също е известен със своите гей наклонности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СиС

    2 0 Отговор
    Честито...а нашият президент КОГА????Нали той горещо защитава и препоръчва евроатлантическите ценности...

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Браво! Не, че имам нещо против п...лите, но тези прекаляват с либералността си! Тройките са табу, а п...растията е на мода!!!
  • 3 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Тия са по долни и от мъгитата чакаме ги към Аушвиц!!!
  • 4 Боян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СиС":

    На президента не можеш да му стигнеш до шлифера. Има си позия човека и си я защитава. До 1-2 години и вие партизаните ще видите колко прав е бил.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    За тези двамата жени няма ли? Света се изврати. Всичко дойде от Америка. Ватикана вече нямат думата. Животните стават по умни от нас. И как няма да е така ,като на самолетоносач има 6000 здрави мъже. Брома едва ли помага.
  • 6 ярослав станчев

    3 0 Отговор
    Евро-Гейски ценности,какво да се прави.
    Или аз съм възпитавам в друго време и с друг морал и затова не разбирам съвременните "морални" добродетели или има нещо извратено в сегашното общество.
    Сега остана да им разрешат и деца да си осиновяват и ще е цветя и рози.Интересно ще ми е една такава гей-двойка,ако осинови дете,на кого ще казва "Мамо",детето??????????
  • 7 Киро

    0 3 Отговор
    По-добре да осигури на народа си супер висок стандарт и да се държи под ръка с някъв друг п...л, отколкото да обяснява на хората, как се бори за ценности, а в същото време по руско - кагебейски - сесесерски маниер да гребе с големите шепи под масата, а за народа да остават само трохи, висока престъпност и олигархия!

    И тия мишки ми говорят за "морал" -хахаха!

    Сигурно огромната престъпност в Русия е много "морална", да не говорим за наркоманията и алкохолизма, които са масови явления там!

    На това му се казва елементарна наглост. Не си гледат посраните гащи, тръгнали да гледат една от най-богатите страни, където хората живеят по един от най-високите стандарти!

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 8 ТТТТТТТТТТТ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кирчо,да ти обясня-Люксембург е с висок стандарт,НЕ защото тоя на снимката е гей--а защото имат един от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ персонални дългове--демек всеки гражданин на Люксембург,е длъжник до девето коляно....Реално те са така нареченият-балон....От преди няколко години дългът им расте с темповета на САЩ....схвана ли "професоре".....
  • 9 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Абе Кириля,стандарта на Люксембург на министъра им хомо ли се дължи?Те са 600000 народ.Цялата им икономика се свежда до банково дело и продажби на бутикови стоки.Вноса им превишава износа с 3%.Произвеждат само офшорки бе.То така лесно се поддържа стандарт за една шепа народ,въртиш кинтите на половината свят и живееш от таксите,които ти плащат,за да си мълчиш кой колко пари има в банките им.
    Това,че премиера им е съединител няма нищо общо със стандарта им на живот.И нашия Борисов да им стане министър-председател пак ще са добре.
  • 10 Киро

    0 3 Отговор
    Кво сте тръгнали да им броите парите на тия бе, със сигурност живеят по-добре от източните алкохолици!

    Нещо избегнахте темата за "ценностите" пияниците, нали те са големи защитници на ценностите, нищо, че всеки нормален руснак гледа да избяга с 200 оттам!

    Коментиран от #11

  • 11 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Като си толкова евро-ляво насочен ожени се за някой като тоя лемеж и живей охолно бе.Ем ще си имаш кинти,ем ще те обработват изотзадзе.Е,гледай сър Елтън Джон и отпред и отзад пее,обаче тъпкан с паунди и в г... Щом са ти на сърце такива отношения,сваляй им шапка.АЗ предпочитам да си пия гроздовата и да се бъзикам с евро-.ейските ви извратени ценности.И се моли ако един ден имаш син да не ти доведе зет,че тогава да те питам как е,добре ли е.
  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Абе ти за пари и св..ки си готов да въртиш, а? /> И не намесвай Русия, защото и там има п...ли, ама не им дават да се женят и да осиновяват деца.
    Ако обичаш не ми отговаряй с изтърканите си тъпизми за "Атака" и за копейкаджийски тролове, защото съм сигурен, че имаш повече членове на БКП в родата си, отколкото имам аз!!!
  • 13 14 януари

    0 0 Отговор
    що не му пробутахме нашия лорд на пазьрджишкия п..раслък
    евгени минчев зпа да се сродим с тая богата държава белким станим и ние като люксембургците заможни
  • 14 дддд

    0 0 Отговор
    голяма работа ,, все ми е тая вечер с кой прави секс премиера ..дали с жена с мъж или животни ... да имаме стандарта на люксенбург пук с квато ще да е резба да е

    еврогейски цености ко да правиш