Last news in Fakti

15 Май, 2015 12:41 1 281 0

Откриха изчезналия американски хеликоптер в Непал

  • хеликоптер-
  • намерен-
  • непал

Той изчезна след последното мощно земетресение в страната

Откриха изчезналия американски хеликоптер в Непал - 1
Снимка: БТА/AP

Американският хеликоптер, който изчезна през тази седмица бе открит в Непал, съобщи Би Би Си.

Хеликоптерът изчезна във вторник по време на хуманитарна мисия, в рамките на която е пренасял помощни материали за регионите по китайската граница, пострадали тежко от земетресението от 7.8 по скалата на Рихтер на 25-ти април.  На неговия борд е имало 6-ма американски морски пехотинци и 2-ма непалски войника. Според местните власти няма вероятност някой от тях да е оцелял.

Хеликоптерът изчезна след последното мощно земетресение, което удари Непал във вторник. Трусът беше с магнитуд от 7.4 по скалата на Рихтер.  През последните дни в страната се проведе мащабна акция за намирането на хеликоптера.

Военните в Непал са заявили пред Ей Би Си, че останките от машината са намерени в региона  Синдхупалчок.  Останките се намират край селото Калинчок, на надморска височина от 3 383 метра.Армията вече е мобилизирала още хеликоптери и спасителните екипи в региона. Междувременно броят на жертвите в страната след последното земетресение достигна 117. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА