Last news in Fakti

1 Юни, 2015 12:03 3 184 40

Кремъл: Имаме право на ядрено оръжие в Крим

  • русия-
  • сащ-
  • кремъл-
  • ядрено оръжие

САЩ могат да принудят Русия да увеличи ядрения си арсенал

Кремъл: Имаме право на ядрено оръжие в Крим - 1
Снимка: АП/БТА

Русия има право да разполага ядрено оръжие на свое територия, включително и на Крим. Това заяви директорът на департамента по въпросите за неразпространението и контрола над въоръженията към министерството на външните работи на Русия Михаил Улянов.

Така той в интервю за РИА Новости коментира изказването на украинския си колега Павло Климкин на форума на НАТО в Анталия, че „разполагането на ядрено оръжие в Крим ще е най-сериозното нарушение на международните задължения на Русия по редица договори, сред които е и този за неразпространението на ядрено оръжие“.

Михаил Улянов вече предупреди, че действията на САЩ могат да принудят Русия да увеличи ядрения си арсенал. Тази заплаха от руския дипломат беше отправена на 17 май на Конференция на ООН по Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

На 15 май конгресът на САЩ прие поправка във военния бюджет за 2016 г., с която се прекратява финансирането на всички програми по прилагането на Договора за съкращаването на стратегическите нападателни оръжия. Повод стана конфликтът в Украйна. Договорът беше подписан от Дмитрий Медведев и Барак Обама през 2010 г. Неговите клаузи предвиждаха Москва и Вашингтон да съкратят броя на ядрените си глави до 1550 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В223

    3 1 Отговор
    Браво!Нека евросексуалните да знаят си знаят! :)
  • 2 Киро

    2 7 Отговор
    Какво да му кажеш на човек, като тролещия под мене...
    Каквото и да му кажеш, няма да разбере, само ще си повтаря заученото в кварталния трафопост, преобразуван в клуб на Атака.

    Коментиран от #4

  • 3 раптор

    6 2 Отговор
    Ами Кире, ти ги говориш все едни скучни, недодялани... Просто си излязъл от либералната кръчма. Кой да те слуша баш пък тебе? Не се надувай на всяка статия за Русия!
  • 4 Дидо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Кирчо,значи за краварите всичко може--а защо да не може руснаците да си поставят на собствена територия ракетите.Защо си мислиш,че някой трябва да пита САЩ???--свърши вече господството на американците-а без влияние,отиват на дъното.Всички индикации ги има за упадака на САЩ.Така че скоро ще останеш без стотинки...

    Коментиран от #5

  • 5 Хараламби

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дидо":

    Защото са подписали договор през 2010 г. да съкратят броя на ядрените си глави до 1550 броя. Вместо това те ги убеличават - затова не може.

    Коментиран от #6

  • 6 яшката

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хараламби":

    Абе то имаше и договор,да не се раширява НАТО на изток...ама нещо друго стана.Също имаше договор,да няма бази на НАТО около руската граница-буферна зона от 800 км....ама нещо друго стана.А това че слагат ракети руснаците--НЕ означава.че са ги увеличили-просто са преместили няколко бройки--схвана ли...
  • 7 onq s konq

    2 10 Отговор
    Уж в Крим не е воювал нито един руски солдат,не е внасяна нито една руска бойна единица,говореше се эа някаква широка автономия и иэведнъж..."имаме право да слагаме ядрено оръжие в Крим.ЭАЩОТО Е НАША ТЕРИТОРИЯ!??Наистина ли има още наивници които не вдяват,че ако не бяхме членове на НАТО,отдавна да са ни "анексирали" братята руснаци?!!

    Коментиран от #15

  • 8 комшо

    1 3 Отговор
    Те тея ракети, нали се сещате накъде ще гледат - към нас България.
    Така че, не бързайте да се радвате толкова!

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    4 2 Отговор
    Да ни бяха анексирали братята руснаци....
  • 10 тошибиян

    2 2 Отговор
    ама и да ги ползват ракетите не само да ги пройзвеждат аз предпо4итам да умра от руска ракета тук отколко да слушам напъните на плевнята и другия тикво4 как ала бала евро ценности и как онея конкистадори наре4ени инвеститори щели да ни направат да живеем много добре

    Коментиран от #12, #20

  • 11 Мечка

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "комшо":

    Ами то има една поговорка като нещеш мира нати секира нашата работа е така не искаме с РУСИЯ ИСКАМЕ ХАМЕРИКА на ти америка .Ще духаме супата( борша)а такива като тебе ще са първите дето ако стане нещо ще се присламчат към победителите .
  • 12 любител

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "тошибиян":

    Момче, аз те съветвам да ни направиш услуга и вместо да чакаш някоя ядрена ракета, направо да отидеш да се гръмнеш някъде.
    Така това ще е един по-добър свят!
    Иначе руснаците да си слагат ядрени ракети, те така или иначе само това си могат и вие тука балъци се радвате!
    Очаквате нещо добре да излезе от това?

    Коментиран от #13

  • 13 тошибиян

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "любител":

    м нем си4ки ше измрем от сатаните и е за предпо4итане пред робството икономи4еско но това е за хора със 4ест а не плужлеци
  • 14 Мечка

    2 2 Отговор
    Чш брато ние като сме бълъци ти що дирш тука я си караи лагерната количка и не си туря дупето там където двама си мерят пишките.
  • 15 ярослав станчев

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Говориш за наивници,а ти си същия наивник.САЩ отдавна са ни анексирали,оня.Май само ти и коня ти още не сте го разбрали.
    А руснаците могат да разполагат каквато си искат техника където си искат на собствена територия.И го правят и никой не може да им каже нищо,познай защо???Защото са на собствената си територия.А вие тролове ревете и се пените ама чичо Путин не е...а.

    Коментиран от #19

  • 16 ronald rejgan

    1 2 Отговор
    Да де но Крим не е руска територия,а изконно българска земя така че путлер да си навре ядреното оружие в дивия
  • 17 тошибиян

    1 4 Отговор
    като е изконна бг територия ходи и изкажи претенций за това иди ди руското посолство развей плакати и след това иди пред кремъл разкрякай се да те приеме Путин и да му обясниш с преводач исканията си
  • 18 шлемник байкалски

    2 5 Отговор
    Имате право и на храна но какво от това ?Тя просто не достига .....до всички руснаци!
  • 19 onq s konq

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "ярослав станчев":

    Драги ми смехурко...Няма да споря с теб дали Крим е руски или украински.Няма да споря и эа това дали е по-добре да те анексира богата Европа или бедна Русия/имаме пребогат опит/Няма да спаря,эащото...мама ми е каэала да не споря с БЕТОННИ ГЛАВИ!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 20 ани

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "тошибиян":

    Аз не искам да умирам от никаква ракета, но явно Путин няма да ми даде възможност да избирам ! Спомням си за една детска приказка : Пуснала лисицата таралежа в къщурката си да се стопли защото го съжалила. Постоплил се ежко , извадил бодлите си и започнал да боцка лисицата . На забележката на Лиса , че е боде таралежа отговорил невъзмотимо , на когото не му е удобно да излезе !

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Украинска викаш, а история учил ли си? Кога е имало Украйна и къде са и били границите? Комунистите я създадоха 1917г. за да си направят СССР през 1922г, и то с парите от Германия!
    Ха сега си избери - Запада ли да защитаваш и държавата създадена от "най-големия" им враг СССР, или наследника на СССР, който си търси историческата справедливост?
    Направо съжалявам толкова глупави хора като вас!
  • 22 тошибиян

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ани ":

    за Путин тук е вражеска територия и повярвай ми дори няма да се замисли за милисекунда дали да щракне коп4ето и сатаните да полетят с 8 км в секунда
  • 23 ярослав станчев

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Тя и Деса е така,милата.Като види дебелия и отказва да спори.
    Така сте платените тролове,господаря не допуска да влизате в спорове,които предварително сте загубили,нали така.

    Коментиран от #24, #28, #29

  • 24 Явор Даков

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "ярослав станчев":

    Тоа кон.ом Путин докато не унищожи света нема да миряса, тогава ще видме как ще се смеете русофилчетата
  • 25 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Путин няма да си хаби ракетите заради нас,прекалено сме малки,но може историята от 1944г. да се повтори,и руски воиски да минат през БГ. гонеѝки пак някоѝ, имал глупостта да я нападне.И това ще е по-лошият вариант,отново да сме под нечия зависимост било то руска или американска.Само независимите държави се радват на просперитет.Швеѝцария,Норвегия,и колкото и да ми е неприятно да го кажа и Турция и др.След като няма коѝ да им извива ръцете.
  • 26 бай тошо

    0 0 Отговор
    на оня с коня май магарето му умря
  • 27 ссс

    0 0 Отговор
    лошо че путин иска да разполага ядрени ракети още..
    и понадолу така по терлички лусва причината ..че щатите нарушават споразумението да не се прави и разполага повече ядрено оръжие и излизат от този договор ...явно искат още да правят и слагат

    и кво очаквате путин трябва д аотговори реципрочно


    по скоро заглавието трябва да бъде .... сащ започнаха да правят и разполагат още ядрено оръжие и в отговор кремъл възнамерява да отговори по същия начин
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ярослав станчев":

    станчев явно доста си ми набрал след всеки пердах дето ядеш и ме виждаш във всеки пост :)!аз никъде не се отказвам от дискусията станчев ,няма как да го сторя при такива риПки като теб.неграмотни и аругантни с двойни стандарти с други думи елементарни при водене на дискусия.та я кажи ти защника на русия що не си си сложил лада на ника ?

    Коментиран от #34, #37

  • 29 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ярослав станчев":

    за тролчета тук крим е незаконно окупиран от русия и разполагането на ядрено оръжие ще предизвика по висока степен на изолация на русия.което ще доведе до глад ,бунтове и нестабилност в русия и ще загинат много невинни руснаци само и само да се угоди на новия руски цар.не е вярно твърденията на троловете тук ,че украйна е създадена от комунистите ,нито че крим е руска етническа територия от векове.
    крим претърпява две основни етнически прочиствания първото в началото на 18 ти век второто през 20 ти ,като това през 20 ти има две ситуации избиването на украинците в крим през гладомора 30 те години и изселването на кримските татари,българи,гърци ,както и геноцида над кримските евреи през втората световна,тези убииства и изселвания довеждат до ситуацията днес в крим да преобладават руснаците,много от тях са наследници на палачите над българи,гърци ,татари .за всички тролове тук .може да се организирате и заедно да се пробвате да оспорите написаното от мен!пожелавам ви успех :)!!!

    Коментиран от #30

  • 30 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    „„„„„„„„„за тролчета тук крим е незаконно окупиран от русия и разполагането на ядрено оръжие““““““
    Деси ,прочети в Укипедия за „Кримската война“ и ще разбереш защо Русия ще разполага ядрени ракети там.

    Коментиран от #31

  • 31 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "tost":

    ти прочети къде бе крим преди година и колко държави по света са признали правото на русия върху него.то с тези лафчета може да пробваш да го подариш на гърците щото е бил най-дълго в тяхно владение.
    има си договори последно признати от русия ,като тя признаваше територялната цялост на украйна и после вероломно окупира крим.вероломно го окупира макар ,че дълго време лаехте други щуротии тук,как местното население е създало сили за самоотбрана и направило референдум ,който бил редовен и демократичен и така се присъединили към русия.много се смяхме нормалните на тези ваши твърдения ,но вие ги повтаряхте до момента в който путин призна че една вечер е решил да прати войски да окупират крим и ги е пратил без да пита, ни сенат ,ни министри ,ни да оведомява някого :)!та след тези негови признания минахте на тези плоски номерца,за кримската война, етническата руска територия и т.н. щуротии:)!поне не ви ли е обидно че путин ви лъга цяла година отричаики очевидното ,а когато му повтаряхте на лъжите ,той си призна че е излъгал превръщаики ви и вас в лъжци???подобен сюрприз сервира и на асад,на когото даваше напразни обещания, че ще го потдържа до край,но като свърши парите изтегли потдръжката си и го обрича на заколение!
  • 32 mediator37

    0 0 Отговор
    Втасахме я. Въпросът с инвестициите е интересен.
    Интересно как би стреляла Русия срещу инвестицията си- Лукойл или срещу газопровода (ако го има). От военноморска база Атия до Терминал Росенец на Лукойл са 3 км. по море. Паркираме гемийте в Терминал Росенец, вкарваме и трите си танка на плаца на Лукойл и ... трайчо китанчев. Пуцай да видим какво ще улучиш.
  • 33 Мечка

    0 0 Отговор
    ти си много навътре в нещата дане би да си била метреса на Клинтън щото като гледам написаното стигам до извода че си въте с двата крака в батака ама от неправилната страна огледай се за някое петно по роклята може да изкараш някой долар като Моника ам ти си знаеш.
  • 34 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Твоята наглост няма край: "неграмотни и аругантни с двойни стандарти с други думи елементарни при водене на дискусия.та я кажи ти защника на русия що не си си сложил лада на ника ?"
    Как може в два реда да имаш 5 правописни грешки, а да пишеш, че другите са неграмотни?
    Защо не се лекуваш?

    Коментиран от #40

  • 35 Киро

    0 0 Отговор
    Деси пак е наритала скимтящите лузъри, дето ближат за..ка на Путю за някоя и друга копейка!

    Така е, другари, когато фактите говорят, нито чичо Болен и Атака, нито опорните точки и московската пропаганда, вършат работа!

    А оня, дето е написал, че Путин само щраквал копчето и някакви руски ракети политали с 8км/сек - забележете скоростта - няма да коментирам. Какво да му кажа на човек, който не е минал 5-ти клас по физика?!?
  • 36 чичо доктор

    0 0 Отговор
    ако искат и в спалните да си сложат по една ядрена ракета все същите шапшали ще си останат и да вземат да спрат одеколона
  • 37 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Направо ме разби,предавам се.
    Това троловете сте като папагалите,едно и също се повтаря,защото господаря друго не разрешава.Много си силна под статиите за Русия,ама за американските ос..ания мълчиш.Защо не коментираш поредната "грешно" изпратена доза антракс,този път в Канада?Или пак няма какво да се коментира,случайно недоглеждане е станало с разпространение на биологично оръжие на чужда територия. Утре може и тук да пристигне една дозичка,какво толкова,нали е американски антракс,ще ни донесе благополучие и демокрация.

    Коментиран от #39

  • 38 генерал

    0 0 Отговор
    ами да задължат и учениците им да ходят с бомби в чантите и по един калашник за самоотбрана от лошите американци и европейци и по едно шишенце одеколон за кураж
  • 39 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ярослав станчев":

    коментирах го специално заради теб. дозата антракс погрешно изпратена и получена без да стане фал :)!американците имат и гафове ,но при тях опасните вещества са в пъти по-защитени от тези в русия ,а и американците са в пъти по-отговорни от руснаците при използването им.писах това и в темата там ако ти се търси.
    та чакам да ми кажеш що не си сложил лада на ника ,а станчев?явно пак двоините стандарти като руските политици и олигарси ,геиропа и доларите гадни ,но всеки с къща там и спестявания в долари.ти си подобен ,но в дребни размери,мразиш европа,нато cащ и любиш русия и путин ,но нямаш намерение да сбереш багажа към чита или новорусийск,а за американска виза би направил доста интересни антируски работи нали?!!
  • 40 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    лекувам такива като теб.пробваи да дискутираш и ще ти помогна да изтриеш грешните натрупвания от путинофилската ти информация!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания