8 Септември, 2011 11:13 831 0

Великобритания пропищя от престъпленията на източноевропейците

  • великобритания-
  • престъпност-
  • българи-
  • румънци
Великобритания пропищя от престъпленията на източноевропейците - 1
БГНЕС

Едва четири години, след като България и Румъния се присъединиха към Европейския съюз, престъпленията, извършени във Великобритания от граждани на други страни от общността, са се увеличили повече от три пъти, пише британският в. "Дейли мейл".


Всеки месец във Великобритания са осъждани над 2700 граждани на други държави от ЕС. Очаква се общият брой на осъдените тази година да достигне 33 000, подлагайки на огромен натиск полицията, съдилищата и препълнените затвори.
По последни данни на вътрешното министерство през 2010 г. във Великобритания са били осъдени 27 563 граждани на други страни от ЕС. За сравнение през 2007 г. броят им е бил 10 736.
Поляците са начело в списъка с осъдени чужди граждани от ЕС във Великобритания, като техният брой миналата година е бил 6777. На второ място са румънците - 4343.


Българи са били отговорни за 296 престъпления през 2010 г., посочва в. „Дейли мейл“.
Заради разпоредбите на Брюксел обаче за британските власти е изключително трудно да депортират нарушителите от страната. По принцип заповед за депортиране може да бъде издадена, ако престъпниците са били осъдени най-малко на една година затвор. Но за гражданите на ЕС този праг е вдигнат на две години, отбелязва изданието. Освен това британските власти трябва да докажат, че нарушителят представлява "настояща, реална и достатъчно сериозна заплаха" за обществото.

 

Положението става още по-сложно заради приетия при управлението на лейбъристите Закон за правата на човека, който не позволява депортирането на лица, които могат да претендират, че водят семеен живот във Великобритания.
Същевременно разпоредбите на ЕС за свободно движение не позволяват на Великобритания да отказва достъп на хора, които искат да влязат в страната, освен на най-големите престъпници, изтъква "Дейли мейл".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА